Nieuws

Worldline eerste drager van het BeCommerce B2B Label!

E-commerce is een bloeiende sector in continue verandering. Hoewel het e-commercelandschap gedomineerd lijkt te zijn door B2C-handel door het grote publiek, zien bedrijven steeds vaker het potentieel in van online B2B-verkoop. B2B-klanten zijn, net zoals B2C-klanten, ook op zoek naar op maat gemaakte goederen en diensten die de klok rond aangekocht kunnen worden.

Lees meer

Be Compliant with the BeCommerce GDPR Compass

Intussen heb je ongetwijfeld reeds gehoord van de General Data Protection Regulation (GDPR) of Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de belangrijke Europese privacyregelgeving die op 25 mei 2018 in werking treedt. Op de hoogte zijn is al een goed begin, maar dit is zeker niet genoeg. Ook jouw onderneming zal de nodige stappen moeten ondernemen om in orde te zijn.

Lees meer

'Phygital', een must voor de Belgische retailers

Retail is nu een nog uitdagender landschap dan het al was door de digitale evolutie of revolutie: een veranderend concurrentielandschap, een veeleisende consument en nieuwe technologieën drijven de digitale transformatie van retail. Wat verwacht de consument eigenlijk van die digitale transformatie, en meer specifiek van e-commerce?

Lees meer

71% van de Europese e-shoppers koopt grensoverschrijdend

Bijna drie van de vier online shoppers in Europa hebben een aankoop gedaan bij een retailer in Europa. En meer dan de helft van de Europese klanten bestelden iets van een online winkel die zich buiten het continent bevindt.

Lees meer

Start nu gratis met ratings en reviews en stel jouw online customer centraal

Heb jij ook reeds ondervonden dat de customer journey een steeds grotere rol speelt bij online aankopen? Peerreviews maken hier een belangrijk deel van uit. Bij online winkelen kan de consument het product of de dienst namelijk niet voelen, zien of ervaren vooraleer het aan te kopen. Vandaar dat een online shopper zich steeds vaker baseert op de beoordelingen van peers.

Lees meer

Aangetekende brief kan ook via e-mail

Aangetekend zenden kan vanaf vandaag ook via e-mail. Dat was al sinds juli 2016 wettelijk geregeld, maar nu heeft de regering ook het eerste bedrijf erkend dat het mag aanbieden: het Limburgse IT-bedrijf Connect Solutions.

Lees meer

Geen extra kosten als u met kaart betaalt

Handelaars zullen binnenkort geen kosten meer mogen aanrekenen voor het gebruik van de meest courante bankkaarten zoals Bancontact, Maestro, Visa en Mastercard. Het verbod geldt voor alle bedragen, dus ook voor kleine aankopen. Ook bij aankopen op het internet zullen geen kosten meer mogen aangerekend worden.

Lees meer

Amazon richt eigen bezorgdienst op

Dit jaar nog wil de webshop Amazon een eigen bezorgdienst oprichten, Shipping With Amazon (SWA), en de concurrentie zoals UPS en FedEx aangaan. Het is de bedoeling dat de dienst in zoveel mogelijk steden wordt geïntroduceerd.

Lees meer

Online shoppen zonder grenzen in Europese Unie

Consumenten kunnen voortaan ongehinderd surfen en winkelen op buitenlandse websites. Dit is een mijlpaal voor de Europese interne markt. Wie vandaag online een aankoop wil doen in een andere EU-lidstaat, bijvoorbeeld omdat het goedkoper is, merkt geregeld dat dit niet lukt omdat hij of zij automatisch omgeleid wordt naar de eigen, nationale webpagina.

Lees meer

Amazon en de grootdistributie: welke lessen zijn er te trekken?

Hebben alle grote distributiegroepen zich de laatste jaren op de elektronische handel gestort (Collect & Go… en zelfs de bezorging aan huis), dan is er wel nog altijd een probleem qua bedrijfscultuur met een nog te strakke verticale organisatie. Amazon daarentegen zit helemaal niet vast in het verleden.

Lees meer