Nieuws

Casa start met thuisleveringen

Interieurketen Casa start wereldwijd met thuisleveringen. Het bedrijf beschikt vanaf nu namelijk over een volwaardige webshop, waarbij de klant ervoor kan kiezen om zijn of haar bestellingen aan huis te laten leveren.

Lees meer

Eén bank-app voor alle betalingen

Vanaf de derde week van juni kunnen klanten van KBC hun KBC-app ook gebruiken om betalingen te doen vanuit rekeningen die ze bij andere banken hebben. Een betaling doen vanaf je rekening bij Axa, Argenta, ING, Belfius, BNP Paribas Fortis … 

Lees meer

Hoe Amazon ons koopgedrag beïnvloedt

Liefst 40% van de Belgen winkelt tegenwoordig al bij Amazon en 27% van hen start naar eigen zeggen zijn online zoektocht steevast op de Amazon-website. 17% van de Belgen die bij Amazon winkelen, heeft een Amazon Prime-lidmaatschap.

Lees meer

Nederlandse 'kassa van Facebook' mikt op waardering van 7,1 miljard

Het betaalbedrijf Adyen wil 14,2 procent van de bestaande aandelen naar de beurs brengen. Het techbedrijf heeft klanten als de videodienst Netflix, de sociaalnetwerksite Facebook en de taxidienst Uber.

Lees meer

Brantano wil zo groot worden als Zalando

Er moet in België naast Zalando plaats zijn voor een sterke lokale e-commercespeler in mode. Die plek is weggelegd voor Brantano, meent topman Dieter Penninckx van FNG Group. De synergie tussen een sterke webshop en een groot netwerk van fysieke winkels is daarbij een troef voor de schoen- en kledingketen.

Lees meer

Directeur Google België vraagt "de vooruitgang van de digitale revolutie te omarmen"

"Welkom in Digitalis, een land met meer dan 4 miljard inwoners die verbonden zijn via het internet. Het land staat voor de grootste uitdaging ooit: de hele wereld heruitvinden op basis van de nieuwe digitale technologieën."

Lees meer

Hema zal niet onder Belgische vlag varen

De Nederlandse Hema-winkelketen zal niet in handen vallen van de in Brussel gevestigde belegger Core Equity Holdings. De laatste beëindigde onderhandelingen na een patstelling over franchisecontracten.

Lees meer

1 miljoen euro voor blockchainplatform affiliate marketing

De Amsterdamse startup Attrace heeft in een private sale 1 miljoen euro binnengehaald van investeerders voor een marktplaats voor affiliate marketing op basis van blockchaintechnologie. Uitgevers en sitebeheerders kunnen via het systeem rechtstreeks afspraken maken met adverteerders.

Lees meer

Alibaba plant distributiecentrum in Luik

Een deal tussen de Chinese e-commercereus Alibaba en ons land om een groot distributiecentrum in Luik te bouwen is in de maak. Het bedrijf is al actief op de Europese markt, maar wil zijn positie versterken. Het heeft daarom zijn oog laten vallen op Luik en de bijhorende luchthaven, die nu al goed verbonden is met China.

Lees meer

bpost en DHL gaan samenwerken in Benelux e-commerce bezorging

DHL Parcel en bpost gaan niet-exclusief samenwerken onder de naam “Dé Benelux bezorgers” om het grensoverschrijdend online shoppen makkelijker en sneller te maken voor consument en webshop. Dankzij deze samenwerking genieten webshops namelijk van een logistieke totaaloplossing.

Lees meer