Nieuws

Renault Trucks lanceert webshop

Voortaan is het mogelijk om een Master-bedrijfswagen te kopen op de webshop van Renault Trucks. Er zijn momenteel drie modellen verkrijgbaar. De voertuigen staan in stock en zijn onmiddellijk beschikbaar. Er is reeds een Renault Master vanaf 19.900 euro.

Lees meer

De risico’s van reviews

Consumentenbeoordelingen zijn big business. Tussen de 60% en 90% van de consumenten — de percentages verschillen per onderzoek — laat zijn keuze voor een product of dienst beinvloeden door het onlineoordeel van andere consumenten. Reviews hebben effect op de volgorde waarin zoekresultaten verschijnen op Google, dat zelf ook een belangrijke rol speelt bij het genereren van reviews.

Lees meer

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna 7 miljard euro geinvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft het al 13 eigen supermarkten en in januari kocht het luxewarenhuis Intime van de overheid.

Lees meer

Drie kwart pure players in kleding erbij in vier jaar

Het aantal pure online kledingwinkels is in de afgelopen vier jaar met 75 procent toegenomen tot 8.720 bedrijven. Dankzij deze enorme stijging was er ook een toename (+19 procent) in het totale aantal kledingzaken (online plus offline). De winkelstraat werd in het kledingsegment 9 procent armer.

Lees meer

Cassis-Paprika trekt naar Duitsland met Kaufhof en Otto-groep

Na voet aan de grond te hebben gezet in Luxemburg, Frankrijk en Nederland, richtte de Belgische vrouwenkledinggroep Cassis Paprika de voorbije maanden zijn pijlen op de Duitse markt.

Lees meer

H&M opent webshop Arket in België

De jongste telg in de H&M-familie is online gegaan in 18 landen, waaronder België. Nieuwe formule Arket moet het hebben van een abstracte, tijdloze stijl.

Lees meer

Walmart met Google in voice shopping

Walmart en Google slaan de handen ineen in hun strijd tegen Amazon’s voice systeem Alexa. De producten van ’s werelds grootste retailer zijn nu te koop via Google Home en worden met Google Express thuisbezorgd.

Lees meer

De meeste bezoekers van luxewebshops gebruiken hun smartphone

Volgens een recente studie gebruikt twee derde van de bezoekers van webshops van luxemerken een mobiel apparaat. Maar de merken houden onvoldoende rekening met deze verhouding.

Lees meer

KLM laat klanten betalen via WeChat Pay

Chinese klanten kunnen vanaf nu tickets online kopen bij KLM en deze direct afrekenen met WeChat Pay op hun mobieltje. Daarmee is KLM de eerste niet-Chinese luchtvaartmaatschappij die deze betaalmethode aanbiedt. De potentiële doelgroep is enorm. WeChat heeft ruim 936 miljoen actieve gebruikers per maand. Zeshonderd miljoen van hen hebben WeChat Pay geactiveerd.

Lees meer

100 gram hesp !

Supermarktketens bieden al langer de mogelijkheden om de boodschappen online te doen, maar nu springen ook de bakker, slager en groenteboer op de kar van de e-commerce. Klanten willen niet meer op 5 verschillende winkelpunten staan aan te schuiven. Daarom verzamelt Beedrop hun boodschappen.

Lees meer