Nieuws

E-commercedirecteur Ahold Delhaize naar Unilever

Hanneke Faber, het hoofd e-commerce en innovatie van Ahold Delhaize, maakt binnenkort de overstap naar Unilever. Daar wordt ze eindverantwoordelijk voor Europa.

Lees meer

Decathlon gaat partnerschap aan met Indische internetreus Flipkart

De Indische e-commerce-reus Flipkart versterkt zijn portefeuille van sportmerken door een partnerschap met Decathlon te sluiten. De distributeur is fysiek in India aanwezig met een vijftigtal verkooppunten en beschikt al over een webwinkel die zich specifiek op deze markt richt. Maar met dit partnerschap krijgt het bedrijf directe toegang tot de 100 miljoen klanten van de website van Flipkart.

Lees meer

HelloFresh naar beurs voor 10,25 euro per aandeel

Maaltijdbezorger HelloFresh gaat in Frankfurt naar de beurs voor 10,25 euro per aandeel. Daarmee zou in theorie 318 miljoen euro kunnen worden opgehaald.

Lees meer

Nieuw Brussel X biedt meer capaciteit en flexibiliteit voor e-commerce klanten

Op 20 oktober werd het gloednieuwe bpost sorteercentrum “Nieuw Brussel X” in Neder-Over-Heembeek, officieel geopend. Het sorteercentrum is met 80.000 m² de grootste in de BeNeLux en het tweede grootste sorteercentrum van Europa. “Nieuw Brussel X” zal, naast de briefwisseling voor Brussel en Vlaams Brabant,  instaan voor de volledige pakjesverwerking in het hele land.

 

Lees meer

Eerste globale e-commerce trustmark

Safe.Shop werd gelanceerd als eerste global e-commerce trustmark. Safe.Shop wil het vertrouwen van de klant verbeteren terwijl de e-commerce wereldwijd verder wordt gestimuleerd. Nationale e-commerce verenigingen uit 13 verschillende landen zijn de eerste verbonden trustmark partners.

Lees meer

Google bundelt betaalopties in Pay with Google

Google gooit het op het gebied van mobiele betaalopties over een andere boeg. Het bedrijf komt met ‘Pay with Google’, dat gekoppeld kan worden aan een hele waaier aan betaaldiensten.

Lees meer

Worldline announces the completion of the acquisition of Digital River World Payments

Worldline, the European leader in the payments and transactional services industry, today announces the completion of the agreement to acquire 100 percent of the share capital of Digital River World Payments (DRWP), a leading online global payment service provider from Digital River, Inc., a leading global provider of Commerce-as-a-Service solutions.

Lees meer

GDPR Artikel #4: Cloudplatformen en back-ups

Intussen ben je al bezig met het uitzoeken waar alle data van de onderneming worden bijgehouden, heb je al eens gekeken naar waar je zo’n DPO het beste zoekt en misschien heb je zelfs je internetbeveiliging al geüpgraded. Toch zijn er nog enkele valkuilen waar BeCommerce je graag aan herinnert.

Lees meer

Hoe bescherm je jezelf tegen oplichting op online verkoopssites?

Brussel, 16 oktober 2017 – BeCommerce, de Belgische vereniging van webwinkels en digital commerce spelers, herinnert – na publicatie van het jaarlijks rapport van de Economische Inspectie – dat het belangrijk is te controleren of een webshop houder is van het BeCommerce label voordat u aankopen doet. Het label is de garantie van de bescherming van de consument. In geval van niet-naleving van het reglement door de houder van het label kan de consument een klacht indienen bij BeCommerce. Zo ontving de vereniging 368 klachten van januari tot september 2017.

Dit BeCommerce label, dat in 2005 in samenwerking met Test-Aankoop werd ontwikkeld, biedt consumenten een veilige en kwaliteitsvolle online winkelervaring.

 

Lees meer

Amazon richt pijlen op financiƫle diensten

E-commercereus Amazon stoomt zich klaar voor een offensief op de Europese betaal- en verzekeringsmarkt. Dat blijkt uit jobadvertenties. De internetgigant wil zijn betaaloplossing Amazon Pay in Europa bekender maken bij het grote publiek en zo de concurrentie aangaan met Apple Pay en Android Pay.

Lees meer