Nieuws

Chinese JD trekt miljard dollar uit voor Europese veroveringstocht

Zo kondigde Chinese onlinewinkel JD.com, de op een na grootste van het land, aan dat het al volgend jaar actief wil worden in Europa. JD.com heeft 1 miljard dollar veil om tegen 2019 een platform uit te bouwen in Frankrijk. Via uitbreidingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland moet het bedrijf binnen enkele jaren alomtegenwoordig worden in Europa.

Lees meer

Newpharma overschrijdt kaap van 100.000 bestellingen per maand

Newpharma, de grootste onlineapotheek in België, viert de mijlpaal van 100.000 bestellingen per maand met een innovatieve reclamecampagne: tv-spots om het publiek te sensibiliseren over het bestaan van een wettelijk farmaceutisch aanbod op het internet en de voordelen ervan.

Lees meer

Buitenlandse webshops vreten aan Belgische retail

De groei van online verkoop in België zorgt voor een afname van de retailomzet. De omzet van Belgische winkeliers daalde in december vorig jaar met 2,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. 

Lees meer

Smartphoto met een winstgroei van 45 procent in 2017

Smartphoto boekte vorig jaar 6,6 miljoen euro bedrijfskasstroom (+44,5%). Sinds 2013 steeg de omzet met 35 procent. De bedrijfskasstroom vertienvoudigde zelfs. In dat jaar werd de bedrijfsnaam (Spector) definitief ingeruild voor SmartPhoto, waarmee het bedrijf een streep wou trekken onder de moeilijke Spector-periode met tal van herstructureringen en zich opstapelende verliezen. 

Lees meer

Helft meer meldingen van internetfraude

De Economische Inspectie heeft in 2017 bijna de helft meer meldingen van internetfraude ontvangen dan het jaar voordien. 

Lees meer

Google investeert 250 miljoen in Bergen

De Amerikaanse technologiereus Google kondigt, in het bijzijn van premier Charles Michel, een nieuwe miljoeneninvestering in ons land aan. Het geld gaat naar zijn datacentrum in Saint-Ghislain, nabij Bergen.

Lees meer

Magento stelt functie voor kopen met één klik voor

Gebruikers van Magento kunnen klanten eindelijk met één druk op de knop laten bestellen. De nieuwste update van het e-commerceplatform stelt ‘Instant Purchase’ voor. Een functie die ook wel bekendstaat als een ‘one click checkout’.

Lees meer

IKEA start met nachtwerk

IKEA gaat in België online bestelde meubelen bij klanten thuis leveren. De pakjes vertrekken ’s nachts vanuit de Belgische winkels en magazijnen.

Lees meer

Wintersolden dit jaar vijf procent slechter

De wintersolden zijn geen succes, blijkt uit een rondvraag van Comeos (allen modewinkels). In vergelijking met de wintersolden van 2016 is er in de voorbije maand 5% minder verkocht. De handelaars leggen de schuld bij het weer.

Lees meer

URBANTZ, laureaat van de Rise Innovatie prijsuitreiking 2018, erkend als de meest innovatieve onderneming van het jaar

Ter gelegenheid van de 7de Rise editie is een wedstrijd georganiseerd om het beste technologische bedrijf te belonen en de 1ste prijs werd toegekend aan URBANTZ.

Lees meer