Nieuws

Een verzekering online kopen? Eén Belg op twee denkt eraan

Volgens een peiling die werd uitgevoerd door consultant VODW Brussels is de helft van de Belgen (51%) geneigd een autoverzekering online te kopen. Vandaag vertegenwoordigt de onlineverkoop van verzekeringen echter amper 5% van de Belgische markt, aldus VDOW.

Lees meer

Aantal betalingen met IDEAL 33,8 procent gestegen

Het aantal betalingen met iDEAL is het afgelopen jaar aanzienlijk sterker toegenomen dan in de voorgaande vijf jaren, met 33,8 procent. Online identificeren en inloggen met iDIN, op websites van bedrijven en instellingen, is inmiddels 1 miljoen keer gebruikt.

Lees meer

Gentse HealthTech start-up haalt 1,5 miljoen euro op

Het Gentse Pridiktiv haalde meer dan 1,5 miljoen euro op tijdens hun laatste kapitaalronde. Met hun product into.care ® wil Pridiktiv focussen op het verhogen van de efficiëntie binnen zorginstellingen. Deze ronde werd geleid door KBC Start it Fund en LRM.

Lees meer

Taobao werkt aan een verleidingscampagne gericht op millennials

Taobao, een van de grootste e-commerce-platforms in China, heeft plannen om haar dominante positie te verstevigen bij millennials, die meer kopen en uitgeven dan de vorige generaties. Taobao wil onlinewinkels creëren met een uniek concept om de jonge consumenten van de middenklasse, die verschil en originaliteit weten te waarderen, te verleiden.

 

Lees meer

Telecommiljardair opent Brusselse codeerschool

Xavier Niel, oprichter van het Franse telecombedrijf Free, heeft in Ukkel een atypische school ingehuldigd waar studenten digitale vaardigheden kunnen leren zonder dat er leraars of diploma's aan te pas komen. In Frankrijk bestond de school al onder de naam 'Ecole 42', in Ukkel wordt dat '19’.

Lees meer

Online tweedehandswinkel ‘The Next Closet’ breidt uit naar België

De Nederlandse webshop ‘The Next Closet’ breidt binnenkort uit naar België. Aan het aanbod designerkledij zullen dan ook verschillende labels van eigen bodem worden toegevoegd. In 2018 merken de oprichtsters dat het concept enorm aanslaat in België.

Lees meer

Nieuwe Europese verordening voor grensoverschrijdend pakketvervoer

De Europese Commissie wil dat het voor consumenten makkelijker wordt om online producten in andere Europese landen te kopen. Daarom is er een verordening vastgesteld om de tarieven van grensoverschrijdend pakketvervoer transparanter te maken voor consumenten en bedrijven. Deze verordening is in werking getreden.

Lees meer

EU countries face deep digital development gap: 2018 survey

Europe is getting more wired but southern and eastern states are still far less connected than peers to the north, survey shows. Europe as a whole remains far less wired than trading rivals such as Canada, Japan or Australia, according to an annual EU survey of connectivity released today.

Lees meer

E-commerceplatform Magento in handen van Adobe

E-commerceplatform Magento gaat voor 1,68 miljard dollar naar Adobe. Het is voor het eerst dat Adobe echt een e-commerce oplossing koopt. Tot nu toe concentreerde het bedrijf zich vooral op marketingoplossingen.

Lees meer

Zara onthult meest uitvoerige omnichannel shopping-ervaring

Na enkele maanden van verbouwingen heropent de Zara-winkel in het winkelcentrum Westfield Stratford in Londen met een nieuw concept waarbij e-commerce en shopping-ervaring gemengd worden via een reeks innovaties.

Lees meer