Nieuws

Stemgestuurd betalen maakt flinke vorderingen

Amazon maakt het dit jaar mogelijk de betaalfunctie Amazon Pay te koppelen aan Alexa-apps. Daarmee worden voorzichtig nieuwe stappen gezet op het vlak van ‘voice commerce’. En kunnen stemgestuurde betalingen een grotere rol gaan spelen. Het betekent dat gebruikers dan in staat zijn nog eenvoudiger te betalen – namelijk met de betaalgegevens die zijn opgeslagen in de digitale portemonnee van het bedrijf.

Lees meer

MediaMarktSaturn test een kassa-vrije winkel in Oostenrijk

MediaMarktSaturn opent een pilotwinkel in Oostenrijk waar klanten niet in de rij hoeven te wachten om uit te checken. Het concept van de kassa-vrije winkel is vergelijkbaar met Amazon Go, maar werkt met een andere technologie. Ergens in maart van dit jaar wordt de pilotwinkel geopend in Innsbruck, Oostenrijk.

Lees meer

Nieuw management aan het hoofd van BeCommerce

Brussel, 31 januari 2018. Na zes jaar als managing director van de vereniging BeCommerce, gaat Carine Moitier een internationale uitdaging aan. Ze verlaat dan ook haar positie binnen BeCommerce. Sofie Geeroms zal de fakkel overnemen en de continui╠łteit in leiding van de vereniging van online handelaars en bedrijven actief op de digitale markt verzekeren

Lees meer

Carrefour en Tencent Chinese internetreus willen samenwerken

De Franse supermarktgroep Carrefour voert gesprekken over een samenwerking met Tencent. 

Lees meer

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar Belgi├ź

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Lees meer

Kassaloze Amazon Go eindelijk open

De Amazon Go winkel in Seattle, een supermarkt zonder kassa’s, gaat dan toch eindelijk open voor het algemene publiek, een jaar nadat er volop mee is geëxperimenteerd.

Lees meer

Duitse e-commerce groeit 11% tot 58 miljard

De Duitse e-commercemarkt is in 2017 met 10,9 procent gegroeid tot 58,5 miljard euro. Marktplaatsen als Amazon en eBay zijn goed voor 48 procent van de verkopen.

Lees meer

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat 2400 werknemers op straat zetten in zijn hoofdzetel n Frankrijk. De maatregelen die Carrefour in België wil doorvoeren in het kader van het transformatieplan kunnen gevolgen hebben voor maximaal 1.233 personen. Het gaat om 1.053 personen in de hypermarkten en 180 personen op de hoofdzetel van Carrefour België in Evere. Carrefour wil bovendien twee structureel verlieslatende hypermarkten - in Genk en Belle-Île in Angleur - sluiten. Carrefour wil bovendien twee structureel verlieslatende hypermarkten - in Genk en Belle-Île in Angleur - sluiten. 

Lees meer

Zo hard groeit Amazon in food

In 2017 behaalde Amazon een marktaandeel van 18% in de online foodverkopen op de Amerikaanse markt. Daarmee is het ook afgetekend marktleider, met een aandeel dat het dubbele bedraagt van de nummer twee, Walmart. De omzet bedroeg twee miljard dollar, een groei met 59%. Ook in Europa gaat het hard: in Groot-Brittannië bedroeg de online foodomzet 150 miljoen pond (+56%), in Duitsland ging het om 200 miljoen euro (+54%). De cijfers bekken enkel betrekking hebben op de eigen verkopen van de retailer (dus zonder marktplaats).

Lees meer

Nooit meer de foute maat bij online aankopen

Met 3D-lichaamsscanners wil de Belgische start-up Treedy’s online shoppen eenvoudiger maken. Dat voorkomt miskopen en retourzendingen. Bedrijven als Zalando, Amazon en Sony hebben interesse in de technologie.

Lees meer