Nieuws

Zalando ziet omzet Q3 met 27,5-29,5% stijgen

Zalando verklaarde dat de groepsomzet in het derde kwartaal van 2017 tussen 1.064-1.081 miljoen euro (1.251-1.272 miljoen dollar) of met 27,5-29,5 procent zijn gestegen, bovenop de groei van 17,1 procent voor het derde kwartaal van 2016, aldus voorlopige cijfers. Voor dezelfde periode verwacht Zalando een aangepaste EBIT van negatieve 5 tot 5 miljoen euro (5,8 miljoen dollar), wat overeenkomt met een aangepaste EBIT-marge van -0,5 tot 0,5 procent. 

Lees meer

Omzet Nederlandse online supermarkten over de 1 miljard euro

Nederlandse supermarkten boeken in 2017 voor het eerst samen meer dan 1 miljard euro omzet via online verkopen. Naar het schijnt gaat de bulk van de omzet naar Albert Heijn en Jumbo. Die waren in 2016 samen al goed voor een half miljard euro en dat zal in het nu lopende jaar niet minder zijn geworden

Lees meer

Modewinkel About You naar 250 miljoen omzet

Deze week lanceert OTTO zijn online modewinkel About You in Nederland en België. Samen met de andere landen ligt de formule op koers om dit jaar een omzet van 250 miljoen euro te boeken. 

Lees meer

Winst Asos stijgt 145%

Asos meldde een groei van de retailverkoop van 34 procent tot 1.876,5 miljoen pond (2.484 miljoen dollar) voor het jaar tot 31 augustus 2017, gedreven door sterk product, verbeteringen van het aanbod en verdere investeringen over alle grote markten. De aanhoudende winst voor belastingen en voor uitzonderlijke posten steeg 26 procent tot 80 miljoen pond (105 miljoen dollar), terwijl de winst voor belastingen 145 procent tot 80 miljoen pond steeg.

Lees meer

Walmart haalt met succes grof geschut boven

De Amerikaanse distributiereus Walmart met niet minder dan 11 593 winkels onder 63 merken en in 28 landen, voelde juist op tijd de wind draaien met de groei van Amazon op het front van de e-commerce. Er werd onmiddellijk een crisisstrategie toegepast. Amper één jaar geleden kocht Walmart voor 3 miljard dollar Jet.com op, een Amerikaanse start-up.

Lees meer

UberEats op weg naar jaaromzet van bijna $3mrd

Maaltijdbezorger UberEats is hard op weg om dit jaar meer dan $3 mrd omzet te behalen. Daarmee zou de divisie goed zijn voor bijna een tiende van de totale omzet van het Uber, dat begon als taxidienst. 

Lees meer

GDPR Artikel #3: Een datalek, wat nu?

Alle maatregelen die genomen moeten worden onder GDPR hebben tot doel eenieders privacy beter beschermen.Het spreekt dus voor zich dat een datalek te allen koste moet vermeden worden en de gevolgen ingeperkt moeten worden. Dit kan onder andere door een goede internetsecurity.

Lees meer

Alibaba meer waard dan Amazon

In de strijd tussen de twee dominante e-commercespelers - het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba geven beleggers althans voorlopig het momentum aan die laatste. Alibaba, dat sinds eind 2014 noteert in New York, was na de opening dinsdag plots meer waard dan Amazon, dat noteert op de techbeurs Nasdaq. 

Lees meer

Bpost neemt Radial over

Bpost heeft de firma Radial overgenomen, een aanbieder van logistieke en technische geïntegreerde omnichannel-oplossingen gericht op e-commerce, met centrale maatschappelijke zetel in King of Prussia (USA). Volgens de bepalingen van het akkoord verwerft Bpost 100 % van de aandelen van Radial voor een bedrijfswaarde van 820 miljoen Amerikaanse dollar. De transactie moet tegen het einde van het laatste kwartaal van 2017 rond zijn. Bpost: “De overname is gebaseerd op de service, expertise en omvang van Radial inzake e-commerce waardoor Bpost zijn klanten in Europa en Noord-Amerika een geavanceerde en grensoverschrijdende dienstverlening kan aanbieden.”

Lees meer

Digitale identificatie itsmeĀ® vanaf nu ook voor bankverrichtingen via internet

Vanaf 9 oktober 2017 kunnen klanten van Belfius Bank zich voortaan op Belfius Direct Net aanmelden en hun verrichtingen tekenen met hun smartphone en de app itsme®. itsme® geeft elke Belgische burger met een smartphone en een identiteitskaart een unieke en beveiligde mobiele identiteit. itsme® werkt op basis van de combinatie smartphone, simkaart en een persoonlijke geheime code voor alle mogelijke toepassingen. Ze is dus extreem veilig en bijzonder makkelijk in gebruik.

Lees meer