Nieuws

Internet, een bedreiging voor wilde dieren

Er werden 11.772 bedreigde wilde diersoorten geteld in 5.381 advertenties en berichten op 106 online verkoopsites en 4 sociale netwerken voor een bedrag dat geschat wordt op 3,2 miljoen euro.

Lees meer

1,5 miljard euro uitgegeven bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten hebben in het vierde kwartaal van 2017 voor ongeveer 400 miljoen euro uitgegeven aan producten bij buitenlandse webwinkels gevestigd binnen de Europese Unie. Voor heel 2017 gaat het om een bedrag van 1,5 miljard euro.

Lees meer

Ter stimulatie van online verkopen, sluit M&S verschillende winkels

De winkelketen Marks & Spencer heeft dinsdag aangekondigd dat er tegen 2022 meer dan honderd winkels in het Verenigd Koninkrijk gesloten zullen worden om de stijging van haar onlineverkoop te simuleren. Hierdoor komen duizenden banen op de tocht te staan.

Lees meer

Vastgoed online kopen en verkopen?

Met onlineverkoop kunnen kopers gemakkelijk in alle veiligheid en op transparante wijze een bod doen op een eigendom. Bovenop de vastgoedexpertise van de notaris die de verkoop organiseert, komt het gebruiksgemak van de site en de veiligheid ervan.

Lees meer

China's Amazon is not quite Amazon yet

The Chinese e-commerce conglomerate Alibaba Group is not only one of the two largest internet companies in China (Tencent being the other one), with a market capitalization of more than $480 billion it is also one of the most valuable public companies in the world.

Lees meer

NewPharma uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens de 13de BeCommerce Awards

Op 17 mei reikte BeCommerce, de Belgische vereniging voor de e-commerce, voor de dertiende keer de BeCommerce Awards uit aan de beste webshops die actief zijn in België. Grote winnaar onder de 52 webwinkels die zich dit jaar inschreven was NewPharma dat de prestigieuze BeCommerce Overall Award – de prijs voor de beste webshop in alle categorieën - in de wacht sleepte.

Lees meer

RTL Belgium lanceert RTL Play

Alle programma's van de zenders van RTL Belgium zijn nu online beschikbaar op het RTL Play-platform. Het aanbod is gratis, uitsluitend gefinancierd met reclame. RTL Play is ontwikkeld in samenwerking met M6 en markeert de wens van de groep om zich aan te passen aan nieuwe mediaconsumptiepatronen.

Lees meer

Carrefour lanceert automatische drive

Carrefour België heeft de eerste volledig geautomatiseerde drive geopend. Deze muur met kluisjes biedt klanten zeven dagen per week de mogelijkheid om hun boodschappen op te halen. De supermarktketen spreekt van een primeur in de Belgische retailmarkt.

Lees meer

Nieuw digitaal portaal moet patiënt naar dossier loodsen

Minister De Block lanceerde daarvoor een nieuw digitaal portaal waar de patiënt kan doorklikken naar andere platformen die patiëntengegevens, zowel medische als administratieve, verzamelen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om platformen van ziekenhuizen, zoals mynexuzhealth van het UZ Leuven.

Lees meer

Davy Kestens stopt als CEO van Sparkcentral

Davy Kestens stapt op als CEO van de sociale klantendienst Sparkcentral. Hij richtte het bedrijf bijna zeven jaar geleden op. Kestens wordt opgevolgd door Joe Gagnon die eerder topfuncties bekleedde bij Aspect Software en die heel wat ervaring heeft in bedrijfssoftware.

Lees meer