Nieuws

Aantal gebruikers Zalando naar 24 miljoen

Het aantal actieve gebruikers van Zalando groeide het afgelopen kwartaal met 3,5 miljoen naar 23,9 miljoen. Gemiddeld plaatsten gebruikers vier orders in de afgelopen twaalf maanden, waarmee volgens de retailer een nieuwe mijlpaal is bereikt. In totaal werden 25,4 miljoen orders geplaatst.

Lees meer

Gehackte Drupal sites gebruikt voor cryptomining

Zeker honderden Drupal-sites die niet zijn bijgewerkt zijn recentelijk misbruikt voor cryptomining, oftewel het genereren van bitcoins. Dat ontdekte onderzoeker Troy Mursch. Het gaat om niet de minste websites, onder meer van de Amerikaanse overheid en dierentuin van San Diego.

Lees meer

Google laat robot exact als mens klinken

Assistant, de digitale butler die onder meer in smartphones met Android-software zit ingebouwd, kan in de zeer nabije toekomst in uw plaats naar de kapper of een restaurant bellen om een afspraak te maken of een tafel te reserveren. Een simpele instructie geven volstaat.

Lees meer

BeCommerce Public Awards 2018 - Nominees

The nominees of the BeCommerce Public Awards 2018 have been announced. Please find a list of all categories and their nominees.

Lees meer

EU wil strengere regels voor bots

Juristen van de Europese Unie willen strengere regels voor bots. Die moeten zich straks ook als zodanig kunnen identificeren en zich kunnen onderscheiden van menselijke sitebezoekers. De maatregelen zijn onderdeel van de Europese strijd tegen nepnieuws. 

Lees meer

Hoe Ooshop, de e-commerce voedingswebsite van Carrefour, het thuisbezorgsysteem opnieuw zal optimaliseren

E Ooshop, wiens naam binnenkort moet worden gewijzigd, herziet zijn interface voor de uitvoering van de levering. Carrefour's e-commerce site koos voor de oplossing van het Belgische start-up Urbantz. Stephane Platel, Operations Director bij Ooshop, presenteerde het principe bij de een-op-een e-commerceshow van Monaco. Doel: zorgen voor klantenbelofte en prijzen verlagen.

Lees meer

CEO WhatsApp vertrekt na onenigheid over privacy

Medeoprichter en CEO Jan Koum stapt op bij Facebook. Wanneer hij precies vertrekt is niet duidelijk. Voorwaarde van de overname van de chatapp in 2014 was dat WhatsApp volledig onafhankelijk zou blijven, maar in 2016 werd dan toch besloten om een deel van de data te delen met Facebook.

Lees meer

E-commerce: Amerikanen hebben in het eerste kwartaal $ 100 miljard uitgegeven

Amerikaanse consumenten besteedden in het eerste kwartaal een recordbedrag van $ 100 miljard (84 miljard euro) aan online aankopen, aangemoedigd door promoties. De online verkoop steeg met 14,1% ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017, met pieken tijdens promoties op Presidents Day en Martin Luther King Day lange weekenden.

Lees meer

Kijktijd YouTube op huiskamer-tv’s stijgt met 50 procent

US huishoudens kijken dagelijks 150 miljoen uur YouTube in de huiskamer. Dat is vijftig procent meer dan een half jaar geleden. Google komt met nieuwe tv-opties voor adverteerders. YouTube begon op het web en werd daarna groot op mobiel. Inmiddels is het zo dat er meer video’s worden gestreamd op telefoons dan op het vaste web. Google ziet een volgende trend opkomen: YouTube op het tv-scherm in huis- of slaapkamers kijken.

Lees meer

Redesign Snapchat brengt geen zoden aan de dijk

Zelfs na een totale hertekening van de app slaagt Snapchat er niet in om fors te groeien. Snapchat heeft alle moeite van de wereld om nieuwe gebruikers naar zijn platform te krijgen. In het eerste kwartaal ging het wereldwijd om 191 miljoen dagelijkse gebruikers.

Lees meer