Nieuws

AS Adventure neemt Duitse sectorgenoot over

As Adventure, de Belgische outdoor winkelketen, neemt het Duitse McTrek over. McTrek is een middelgroot outdoor retailer met 39 winkels in Duitsland en een snelgroeiende webshop. Dankzij de overname krijgt AS Adventure voor het eerst toegang tot de Duitse markt, die meteen ook de grootste outdoor markt van Europa is. 

Lees meer

Nieuw: een webshop voor tweedehandsfietsen in Gent

Fietsen zit in de lift in Gent en dat heeft ook ‘Fietsenmaeker’ Said Soussi begrepen. Als een van de eersten opent hij een webshop speciaal voor tweedehandsfietsen. Om de drie weken houdt Soussi bovendien een stockverkoop.

Lees meer

E-commerce platform ‘Mijnwebwinkel’ nu ook in België

Mijnwebwinkel breidt haar activiteiten in België flink uit met de lancering van mijnwebwinkel.be. Het Nederlandse e-commerce platform biedt (startende) webwinkeliers alle tools om eenvoudig een webwinkel te starten.

Lees meer

Fnac Darty: familie Pinault verkoopt aandelen, Ceconomy (Metro Group) nieuwe referentieaandeelhouder

Artémis, het beleggingsfonds van de Franse familie Pinault en meerderheidsaandeelhouder van Fnac Darty kondigde woensdag aan dat het zijn participatie van 24,33 % in de groep overdroeg aan Ceconomy (Metro Group) en zich dus terugtrok uit het maatschappelijk kapitaal van de Franse distributeur.

Lees meer

Beate Uhse verkoopt Christine Le Duc

Beate Uhse heeft zijn groothandelactiviteiten en de winkels en webshop van Christine Le Duc verkocht, voor ruim 4 miljoen euro. Groothandel Scala Playhouse uit Almere is ingelijfd door een Nederlandse branchegenoot, Christine Le Duc komt in handen van een investeringsgroep uit Ierland.

European Ecommerce Reports 2017

This European Ecommerce Report provides an overview of European ecommerce trends, facts and figures, and offers great insights into European ecommerce markets. Additionally, the 2017 report offers the main findings of 28 European markets in terms of ecommerce.

Lees meer

Lancering van gestandaardiseerde etiketten in Europa bevordert de e-commerce over landsgrenzen heen

Brussel, 21 juni 2017. eShoppers willen kwaliteit, snelheid, transparantie en gemak. De vereenvoudiging van de cross-border etikettering zorgt hiervoor. GS1, een bedrijf dat globale standaarden voor de logistieke keten ontwikkelt en beheert, keurde recent de specificaties goed die een vereenvoudiging van de etikettering mogelijk moeten maken.

Lees meer

Balans e-commerce in Frankrijk: tijdens het eerste kwartaal van 2017 werd online 20 miljard euro gespendeerd

De drie eerste maanden van het jaar is de internetverkoop met 14,2 % gestegen in vergelijking met het 1e kwartaal van 2016 tot 20 miljard euro, dat is 2,5 miljard meer dan vorig jaar. Met een sterke stijging van het aantal transacties.

Lees meer

Infotheek Group neemt webshop Centralpoint over

Met de acquisitie gaat Infotheek Group concurreren met de Europese IT-top. Met de acquisitie van Centralpoint wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die gebruikt kunnen worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater. 

Lees meer

GLS start met internationale retourservice

De pakketdienst GLS biedt vanaf nu de ShopReturnService grensoverschrijdend in zeven landen aan. Artikelen die in een buitenlandse webshop zijn besteld, kunnen daarmee snel en gemakkelijk worden teruggezonden.

Lees meer