Nieuws

Zestig procent online reclame naar Facebook en Google

Zestig procent van de Nederlandse online reclamebudgetten gaan naar social en search, namelijk Facebook en Google. De kruimeltjes zijn voor lokale en andere buitenlandse partijen. 

Lees meer

JD.com lanceert ‘Toplife’

De Chinese onlinereus, JD.com, heeft ‘Toplife’ gelanceerd: een nieuw e-commerceplatform voor luxelabels dat werd opgevat als concurrent voor Alibaba's Luxury Pavilion. 

Lees meer

Ikea groeit met 4%, maar wil meer via webverkoop

De omzet van de Zweedse woonketen Ikea is in het voorbije boekjaar met 3,8% gegroeid naar 34,1 miljard euro. In Nederland steeg de omzet met 4,3% naar 1,2 miljard euro. België deed het zelfs nog dubbel zo goed, met een omzetgroei van 7,9% naar 903 miljoen euro. De groei van de Ikea Group is met name te danken aan de opening van vijftien nieuwe vestigingen in het voorbije boekjaar. 

Lees meer

Transavia: chatbot moet slimmer en persoonlijker worden

Transavia wil de meest innovatieve luchtvaartmaatschappij van Europa worden en doet daarom regelmatig tests met nieuwe technologieën. 

Lees meer

‘E-commerce groeit 19 procent in Europa in 2017’

Dit blijkt uit het Global Ecommerce Report 2017 van de Ecommerce Foundation. Dit rapport stelt dat e-commerce, hoewel het verkoopgroeipercentage volgens forecasts opnieuw zal dalen, in alle regio’s nog steeds groeit, vorig jaar tussen 1,45 en 39 procent. Voor het Europese gedeelte van het rapport onderzocht de Ecommerce Foundation Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Rusland, Italië, Spanje en Turkije.

Lees meer

Meer dan een miljoen Belfius-klanten bankieren mobiel

In minder dan zes jaar en een maand vroeger dan verwacht, overschrijdt Belfius de symbolische kaap van een miljoen klanten die actief en regelmatig gebruik maken van zijn apps. 

Lees meer

Mobiele telefoon is de nieuwe bankkaart

Uit de jaarlijkse Digital Payments Study van Visaerder blijkt dat drie op de vier Belgen geld beheert en overmaakt via zijn mobiele telefoon. 65 procent van de Belgen gebruikt daarvoor een app, een stijging van 13 procent tegenover 2016.

Lees meer

Alibaba investeert in logistiek

Alibaba Group, de Chinese e-commercereus, kondigde een investering aan van 100 miljard yuan (12,7 miljard euro) over vijf jaar in de logistiek, om zijn internationale expansiestrategie te kunnen verwezenlijken. 

Lees meer

Quick thuis geleverd door Deliveroo

Quick heeft tests gedaan met thuisleveringen vanuit twee van zijn restaurants, maar hoewel de resultaten in Anderlecht overtuigend waren, waren ze dat niet in Sint-Agatha-Berchem. 

Lees meer

Nieuwe portal voor eenvoudige pakketverzending

Vanaf nu is GLS-ONE online - de nieuwe portal van GLS waar u uw verzendingen snel en eenvoudig afhandelt. Iedere GLS ParcelShop in België en Luxemburg neemt de pakketten in ontvangst.

Lees meer