Nieuws

Davos vreest almacht Silicon Valley

Op het Wereld Economisch Forum viel twijfel te bespeuren over de almacht van de techreuzen, zoals Google en Amazon.

Lees meer

Amazon zet zijn verovering van de wereldranglijst voort

Na een jaar geleden te zijn binnengekomen in de top-10 van het Deloitte-klassement van grootste retailers ter wereld, klimt Amazon dit jaar naar de zesde plaats. 

Lees meer

Zalando houdt maar deels woord

De Duitse modewebwinkel presteert qua inkomsten naar verwachting, maar de bedrijfswinst blijft net onder zijn eigen vooruitzichten.

Lees meer

Inspectie sluit recordaantal webshops met namaakspullen

De economische inspectie heeft vorig jaar meer dan 3.000 webshops gesloten die namaakgoederen verkochten. Het afgelopen anderhalf jaar vernam de economische inspectie van 4.090 gedupeerden dat ze ruim 3 miljoen euro schade leden door malafide websites.

Lees meer

Carrefour gaat in zee met Showroompriv├ę

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. 

Lees meer

Meer dan helft iDEAL-betalingen mobiel

Voor het eerst is het aantal mobiele iDEAL-betalingen groter dan de hoeveelheid transacties via een desktop. 

Lees meer

itsme® officieel erkend door de Belgische overheid

De mobiele identiteitsapp itsme® van de Belgian Mobile ID is voortaan officieel erkend door de Belgische overheid. Vanaf nu kan itsme® gebruikt worden om snel en eenvoudig in te loggen op tal van overheidstoepassingen, en dit op het hoogste veiligheidsniveau. Onhandige kaartlezers zijn niet langer nodig, je mobiele telefoon volstaat. Intussen telt itsme® al meer dan 125.000 actieve gebruikers en een groeiend aantal toepassingen.

Lees meer

Fnac en Vanden Borre jagen samen op Bol.com

De elektroketens Fnac en Vanden Borre bouwen een jaar na hun fusie samen een magazijn in Willebroek. Dat zal een oppervlakte beslaan van 14.000 vierkante meter. In Willebroek zullen de grote producten worden gestockeerd en in Sint-Pieters-Leeuw de kleine producten. Dankzij het nieuwe magazijn zal Fnac meer producten kunnen stockeren in België. Door meer producten te stockeren in België, wil Fnac Darty zijn webwinkels versterken.

Lees meer

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald. De totale omzet van YNAP kwam in het voorbije boekjaar uit op 2,1 miljard euro, een stijging van 11,8%. 

Lees meer

Amazon plant magazijn vlak over Belgische grens

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw magazijn in het Duitse Mönchengladbach. 

Lees meer