Nieuws

Android Pay wordt Google Pay

Google gaat zijn mobiele betaaldienst voortaan Google Pay noemen. De naam wordt ook gebruikt voor de Google Wallet-app, evenals voor alle in-app en instore betalingen.

Lees meer

Bouwsector voorop met B2B e-commerce

84 procent van de bouwbedrijven geeft aan dat ze in de toekomst 100 procent online willen verkopen. Twee jaar geleden verkocht slechts 29 procent van de bouwbedrijven via hun eigen webshop, een percentage dat in 2019 naar verwachting zal zijn verdubbeld. Ook omarmt de bouwsector mobiel als een nieuw verkoopkanaal: 26 procent verwacht binnen twee jaar via een mobiele app te verkopen, terwijl dit twee jaar daarvoor nog 12 procent was.

Lees meer

Amazon Echo klaar voor adverteerders

Amazon praat met adverteerders om erachter te komen hoe zij zich het best in de online praatpalen Echo kunnen profileren. De gesprekken met makers van consumentenartikelen zijn nog in een vroege fase. Allereerst legt de vraag op tafel of ze überhaupt willen betalen voor positionering in de zoekresultaten tijdens het winkelen met Amazon Echo. Vervolgens zal de vraag zijn hoeveel zij willen betalen en voor welke acties. Is het melden van de merknaam al genoeg of moet er uiteindelijk een transactie volgen? Of geldt voor beiden een apart afrekenmodel?

Lees meer

Meer controle over je customer experience

Customer experience is dé factor waar een hedendaags bedrijf op concurreert. Maar als een optimale klantbeleving zo belangrijk is, hoe is het dan mogelijk dat bedrijven het in de ogen van consumenten niet goed doen? Er is een kloof ontstaan tussen wat de consument ervaart en wat organisaties denken te leveren. 

Lees meer

H&M werkt aan online kortingsplatform

De Zweedse H&M Group zou bezig zijn met de ontwikkeling van een online platform, waar een groot aantal kledingmerken met kortingen worden aangeboden. Akkoorden werden al gesloten met zestig kledingmerken.

Lees meer

Heeft Vlaanderen boot voor e-commerce gemist?

De Belgische ontwikkelaar WDP verlegt de kern van zijn activiteiten steeds meer naar Nederland. De nieuwe aanvragen voor grote Europese magazijnen gaan allemaal naar Nederland en Duitsland. Ze zouden er graag meer in België ontwikkelen, maar ze moeten hun klanten volgen. 

Lees meer

Medisch dossier online

Iedereen zal binnenkort op een digitaal platform zijn eigen medische dossier kunnen inkijken, volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Het digitaal platform ‘Personal Health Viewer’ wordt in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd.

Lees meer

Microsoft maakt chatbots begripvoller

Microsoft rolt twee nieuwe functies ter ondersteuning van intelligentere chatbots uit naar het grote publiek. Het is de bedoeling dat de bots intenties van klanten in de toekomst correcter zullen interpreteren.

Lees meer

Kunstmatige Intelligentie in 2017

Kunstmatige intelligentie heeft vooral een grote sprong kunnen maken omdat de rekenkracht de afgelopen tien jaar sterk is toegenomen dankzij de ontwikkeling van gespecialiseerde grafische coprocessoren (GPU’s). Die niet per definitie in apparaten voor eindgebruikers hoeven te zitten. De smartphone hoeft alleen maar te communiceren met slimme servers.

Lees meer

75 miljard berichten verstuurd via WhatsApp op oudjaar

Tijdens oudjaar zijn er via WhatsApp wereldwijd 75 miljard berichten verstuurd. Daarmee is een record gebroken. Een jaar eerder ging het om 63 miljard berichten. Onder de 75 miljard berichten waren 13 miljard foto’s en 5 miljard video’s, met dank aan Status, het Snapchat-achtige onderdeel dat berichten na 24 uur wist.

Lees meer