Nieuws

Apple koopt voor 100 miljard dollar aan aandelen in

Apple verwent de belegger met beter dan verwachte resultaten en een inkoopprogramma van liefst 100 miljard dollar. Zoals verwacht gooide CEO Tim Cook een zoethoudertje van 100 miljard dollar in de strijd om aandeelhouders mee te laten genieten van de enorme cashberg waar Apple op kampeert. Het verhoogt ook het dividend met 16 procent.

Lees meer

Facebook helpt u aan een toekomstige

Tinder en consorten voelen zich ongemakkelijk. Het grootste sociale medium ter wereld wil binnenkort ook singles aan elkaar beginnen koppelen. Het grootste sociale netwerk ter wereld omvat 200 miljoen accounts waarop gebruikers expliciet hebben ingevuld dat ze single zijn. Tot nog toe deed de reus van Silicon Valley weinig met die informatie.

Lees meer

Active Ants haalt strategische investeerder bpost binnen

Active Ants en bpost slaan de handen in elkaar middels een strategische samenwerking tussen beiden bedrijven. Bpost koopt een meerderheid van de aandelen in Active Ants BV. De huidige directie en aandeelhouders Jeroen Dekker en Jean Lahaye blijven aan en hebben een duidelijke missie gedefinieerd: kwalitatief groeien in cross border e-commerce logistiek.

Lees meer

Geen WhatsApp meer onder de 16 jaar

De berichtendienst trekt de leeftijdsgrens op om te voldoen aan nieuwe EU-privacyregels (GDPR) die einde mei ingaan. Die regels leggen de minimumleeftijd om een account op sociale media te mogen openen op 16 jaar, al mogen lidstaten daar van afwijken.

Lees meer

Twitter verwacht eerste winst in 2018

De nieuwe dynamiek heeft het nu mogelijk doorbroken. Zowel qua gebruikers- en omzetcijfers overtrof het de verwachtingen van analisten. Voor het tweede kwartaal op rij boekt Twitter ook een nettowinst, die niet bij elkaar geknutseld is via alternatieve boekhoudregels.

Lees meer

EU bevestigt onderzoek naar Shazam

De Europese Commissie heeft officieel een vier maanden durend onderzoek naar de overname van Shazam door Apple aangekondigd. De EU maakt zich zorgen over de aankoop. Men is bang dat met de door Shazam verkregen gegevens Apple meer gebruikers naar zich toe zal trekken.

Lees meer

Alibaba start exclusieve club

Groei is niet meer het enige dat centraal staat bij Alibaba. De e-commercereus stampt programma’s uit de grond om gebruikers van de diverse platformen loyaal te houden. De meest recente toevoeging is een zeer exclusieve club. Het moet zowel voor merken als consumenten benadrukken dat er ook een plek is voor luxe bij het Chinese internetbedrijf.

Lees meer

Flinke groei voor PayPal

De omzet van betaalbedrijf PayPal steeg in het eerste kwartaal 24 procent naar 3,69 miljard dollar, met in totaal 2,2 miljard transacties, goed voor 132 miljard dollar in volume. De nettowinst kwam uit op 511 miljoen.

Lees meer

Amazon lanceerde onlangs "Internet" op het Indische platteland

Amazon bereidt een grootschalig offensief in India voor. De Amerikaanse e-commercereus schat dat de bezorgingen van huishoudelijke artikelen en kruidenierswaren in India binnen 5 jaar meer dan de helft van zijn omzet zullen vertegenwoordigen.

Lees meer

Telenet afgestraft voor zwakke cijfers

2018 is tot nu bij Telenet het jaar waarin zaken niét gebeuren. Er komt (voorlopig) géén dividend, wat het aandeel de voorbije twee maanden een dreun van zo'n 14 procent bezorgde. Er is ook nog geen deal met VOO, ook al heeft CEO John Porter 1,3 miljard veil voor de Waalse kabelaar.

Lees meer