Nieuws

Digitalisering doet de bestaande business niet verdwijnen

Digitalisering doet de bestaande business niet verdwijnen volgens Jacques Bughin, een van de drie directeuren van de denktank McKinsey Global Institute (MGI).

'In veel gevallen moeten bedrijven hun strategie volledig herdenken. De Noorse mediagroep Schibsted deed enkele jaren geleden haar tv-activiteiten van de hand in eigen land om zich volledig te concentreren op onlinezoekertjes en die internationaal uit te bouwen. Het is daar nu een wereldspeler in, die sneller groeit dan vroeger. Bedrijven die van hun digitale transformatie een succes hebben gemaakt, zochten vaak andere sectoren op.'

Lees meer

Google gaat advertentiefraude automatisch vergoeden

Bij advertentiefraude betalen adverteerders verkeerdelijk voor ‘invalide’ webverkeer. Hun advertenties lijken in dat geval veel zichtbaarheid te genieten, maar worden in werkelijkheid voornamelijk bezocht door bots, en niet door menselijke gebruikers. Zo kunnen de adverteerkosten zo snel oplopen, zonder ook profijt op te leveren.

Lees meer

Facebook gaat online advertenties vergelijken met televisiespots

Facebook maakt het mogelijk om te zien hoe goed een advertentie op het sociale netwerk presteert, vergeleken met traditionele reclamespot op televisie. Twee nieuwe meet-tools op Facebook moet adverteerders toestaan om de impact te zien van adverteercampagnes op zowel Facebook als televisie.

Lees meer

Lijstaanvoerder bol.com neemt afstand in Twinkle100

Bol.com is met een omzet van 950 miljoen euro opnieuw de grootste online verkoper van Nederland. De afstand tussen de lijstaanvoerder van de Twinkle100 en de tweede plek, dit jaar voor Coolblue, is groter geworden.

Lees meer

Belgische start-up Parcify brengt pakjes per kajak

De Belgische pakjesdienst Parcify biedt sinds kort de mogelijkheid aan om een pakje te laten leveren via kajak of paddle board in Amsterdam. Het gaat om een proefproject dat een maand zal lopen. Met de levering via water wil Parcify zijn klanten een milieuvriendelijke optie aanbieden.

Lees meer

Colruyt lanceert digitaal platform om klanten te helpen hun voedingsmiddelen te kiezen

Colruyt Group lanceert ‘Productzoeker’, een nieuw digitaal platform. Het bevat alle informatie over de voedingsproducten van de huismerken van de groep waardoor klanten goed doordachte keuzes op het gebied van voeding kunnen maken.

Lees meer

Shoptalk Europe

Shoptalk Europe, de beurs voor retailinnovatie, vindt plaats van 8 tot 11 oktober 2017 in Kopenhagen. Op het programma de trends, technologieën en businessmodellen die shopping kenmerken in het tijdperk van de digitale disruptie.

Lees meer

Britse online supermarkt test leveringsvoertuig zonder bestuurder

Ocado, een online supermarkt in Groot-Brittannië, lanceerde een pilootproject met een voertuig zonder bestuurder dat aan huis levert. Om veiligheidsredenen zitten er nu nog twee personen in het voertuig dat tot acht leveringen kan uitvoeren.

Lees meer

E-commerceplatform voor webshops in Luxemburg

Deze vrijdag bevestigde de Luxemburgse regeringsraad de oprichting van een economisch samenwerkingsverband (GiE) dat de naam ‘Luxembourg for Shopping’ kreeg. Het doel: een elektronisch commercieel platform openen made in Luxembourg.

Lees meer

Ontwikkeling van de franchise: welke bijdrage van e-commerce ?

Moeten franchisenemers e-com­merce nog steeds als een te duchten concurrent beschouwen en klopt het dat de snelle toename van de verkoop via e-commerce hen moet verontrusten?

Lees meer