Nieuws

Amazon op alle fronten

Geen online retailer heeft het afgelopen jaar zulke reuzenstappen gezet als Amazon. Met als ultieme klapper de overname afgelopen zomer van de biologische super Whole Foods Market.

Lees meer

Google wederom aangeklaagd wegens onderbetalen van vrouwen

Volgens de aanklagers betaalt Google vrouwelijke werknemers minder dan mannen in dezelfde functies met minder werkervaring. Het betreft een zogeheten class-action rechtszaak, waar andere gedupeerden zich bij kunnen aansluiten.

Lees meer

Amazon neemt startup Blink over

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde ook onlangs een deurbel met ingebouwde camera.

Lees meer

Cryptovaluta ripple vertegenwoordigt na bitcoin hoogste marktwaarde

Ripple vertegenwoordigt, op bitcoin na, de meeste marktwaarde van alle openbaar verhandelde cryptovaluta. Alle ripple zijn nu meer waard dan alle ethereum en alle bitcoin cash, een afsplitsing van bitcoin.

Lees meer

Spotify vraagt beursgang aan

Muziekdienst Spotify heeft net voor de jaarwisseling formulieren ingediend voor een beursgang aan de New York Stock Exchange. De beursgang zou in het eerste kwartaal van 2018 moeten plaatsvinden. 

Lees meer

Meer acties tegen maaltijdbezorger Deliveroo

Riders Union FNV gaat door met acties en stakingen onder bezorgers van Deliveroo als het bedrijf niet ingaat op hun eisen. Een kleine tachtig bezorgers uit Amsterdam, Haarlem en Utrecht legden gisteren het werk neer en kwamen aan het eind van de dag naar de Grote Markt in Haarlem om te staken.

Lees meer

Al 7,35 miljard euro online gespendeerd in 2017

Uit de meest recente cijfers van het derde kwartaal van BeCommerce Market Monitor 2017 blijkt dat er al 7,35 miljard euro online werd gespendeerd, een toename van 10 procent vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar en dit zowel in Vlaanderen als in Wallonie╠ł. De kaap van 10 miljard euro bestedingen lijkt nog steeds haalbaar, zeker gelet op het feit dat de einderjaarsaankopen niet werden verwerkt in deze studie.

Lees meer

Europa komt met nieuwe regels voor btw op e-commerce

Europa blijft verder werken aan een nieuw wetgevend kader voor de digitale markt. Op de vergadering van 5 december ll. keurden de leden van de Raad Economische en Financiële Zaken nieuwe regels goed voor de belasting over de toegevoegde waarde (btw) voor e-commerce.

Lees meer

Europese investeerders lopen warm voor blockchain

Cijfers van Dealroom.co laten zien dat er dit jaar veertig investeringen plaatsvonden met een totaal van 160 miljoen euro. Dat betreft Europese technologiebedrijven in de volle breedte, van fintech tot security en van internet of things tot marketing en cleantech.

Lees meer

Iedereen een andere Zalando

Zalando investeert tientallen miljoenen euro’s in het op korte termijn opwaarderen van zijn technologie. Binnen anderhalf jaar moet iedereen, op basis van kunstmatige intelligentie, een ‘eigen Zalando’ op het scherm krijgen. Daar werken nu zeshonderd van de negentienhonderd programmeurs bij Zalando aan.

Lees meer