Nieuws

Lagere winst voor eBay door gestegen kosten

Veilinghuis eBay zag zijn omzet het afgelopen kwartaal met 12 procent toenemen naar 2,6 miljard dollar. De handelsomzet van partners steeg naar 23,6 miljard. De nettowinst kwam uit op 407 miljoen. Dat laatste was fors lager vergeleken met een jaar geleden door gestegen marketingkosten. Het bedrijf moest meer uitgeven om klanten aan te trekken.

 

Lees meer

BeCommerce maakt de genomineerden voor de BeCommerce Awards 2018 bekend

Voor de 13de editie van de BeCommerce Awards legt de jury de lat hoog. Er waait een frisse wind in de wereld van de Belgische e-Commerce. De recent nieuw samengestelde vakjury heeft 19 genomineerden weerhouden uit de vele kandidaturen. België lijkt vandaag een heuse inhaalbeweging te maken in digitale ambitie en initiatieven.

Lees meer

Vlaamse AI-experts, we dreigen de boot te missen

Artificiële intelligentie (AI) zal een sleutelrol spelen in de economie van de toekomst. Maar als er niet snel iets gebeurt, dreigt Vlaanderen de boot te missen, waarschuwt een team experts. Het is een domein dat wordt gezien als het strijddomein voor de economie van morgen.

Lees meer

Frankrijk ontwikkelt eigen berichtenapp

Frankrijk gaat zijn eigen beveiligde berichtenapp ontwikkelen om te voorkomen dat overheidsmedewerkers worden afgeluisterd. Geen van de grote berichtendiensten (zoals Messenger, WhatsApp en Telegram) is in Frankrijk gevestigd en de gegevens worden grotendeels op buitenlandse servers bewaard.

Lees meer

In de Verenigde Staten verdedigt e-commerce zijn voordelen voor het Supreme Court

Moeten online aankopen worden belast als elk ander? Dit is de vraag die het Amerikaanse Hooggerechtshof zal moeten beantwoorden. In beslag genomen door meer dan 40 staten, onderzoeken de negen rechters van het hoogste gerechtshof van het land de argumenten van beide partijen.

Lees meer

Rusland pakt chatapp Telegram aan

Russen kunnen sinds woensdag verleden week geen gebruik meer maken van de chatapplicatie Telegram. De Russische overheid wil de app ook uit de app-winkels van Apple en Google laten halen. Telegram is een chatapplicatie die bekend staat om zijn versleutelde berichten. Daarmee is het een populaire app bij iedereen die vreest dat zijn berichtenverkeer wordt afgetapt.

 

Lees meer

Monki laat 'influencers' geld verdienen

Socialemediafiguren die op hun kanalen reclame voor Monki posten, worden daar binnenkort rechtstreeks voor beloond. Als bezoekers en volgers dankzij een post een aankoop doen in de Monki-webshop, krijgt de poster een deel van de winst. Aangeslotenen krijgen ook toegang tot promotiemateriaal van het label.

Lees meer

Bijenkorf voor starters moet West-Vlaamse braindrain stoppen

West-Vlaanderen was lang een blinde vlek op de Vlaamse start-upkaart. Kortrijk duikt in het gat met de opening van de nieuwe hub Hangar K. De stad bouwde een oude spoorwegloods om tot een kantoorruimte van 2.100 m² met een industriële look. 

Lees meer

SocialBrands start marktplaats voor influencers

Social Brands start een voor iedereen toegankelijke database met informatie over influencers, of invloedrijke vloggers en bloggers. Marketeers, influencers en infuencerbureaus kunnen via het platform met elkaar in contact komen en zonder kosten alle relevante cijfers zoals bereik en engagement direct inzien.

Lees meer

Juweel van 130.000 euro kopen op internet?

Een juweel met een muisklik? Het klinkt plausibel voor de zogenaamde accessoirejuwelen, die vaak inderdaad evenveel of zelfs minder kosten dan een handtas. Ook juwelen van 5.000 tot 15.000 euro verkopen tegenwoordig goed op de digitale snelweg, terwijl de nóg duurdere onlineverkoop groeit met een percentage van drie cijfers. Zelfs juwelen met een prijskaartje van zes cijfers vinden vandaag een nieuwe eigenaar via het web.

Lees meer