Nieuws

Apple lanceert luidspreker Home Pod

Apple lanceert in navolging van Google en Amazon zijn eigen slimme luidspreker. Home Pod werkt met Apple Music en Siri. Die laatste kan ook nieuws, weer en aandelenkoersen aanreiken. HomePod is voorzien van een grote, door Apple zelf ontworpen woofer en zeven tweaters voor zuivere hoge tonen.

Lees meer

7000 to 10,000 U.S. retail stores expected to close in 2017

This is no great year for brick-and-mortar stores. In a recent article by Forbes, it has been projected that between 7000 and 10,000 U.S. retail stores will close this year alone. Notable brands, such as Bebe and Payless, have already been victims of this year of discontent. The number of new stores opening this year is expected to be very low.

Lees meer

Netflix blikt vooruit

Netflix voorspelt een nabije toekomst waarin mobiliteit alomtegenwoordig is, een trend waarmee het videostreamingbedrijf veel rekening heeft gehouden bij het vastleggen van zijn strategie.

 

Lees meer

"Early Warning System": voorkomen is beter dan genezen

De Ministerraad heeft zijn akkoord verleend voor de ingebruikname van het "Early Warning System" voor cyberveiligheid.

Lees meer

Wel koerssprong Facebook, geen applaus van beleggers

Het aandeel Facebook is dit jaar al ruim 30% gestegen. In de vijf jaar dat het bedrijf aan de beurs is genoteerd, klom het aandeel van $38 naar $152. Maar terwijl de koers blijft klimmen, loopt het imago van de sociale netwerksite deuken op.

Lees meer

Peer-to-peer boekingsplatform TRVL officieel live

Na negen maanden in bèta gedraaid te hebben is TRVL officieel gelanceerd voor het grote publiek. Iedereen boven de 18 jaar kan zich aanmelden als ‘reisagent’ en tot 10 procent commissie verdienen op elke boeking die ze maken.

Lees meer

PostNL wil pakketjes volgen met chiptechnologie

PostNL experimenteert al enige tijd met geavanceerde volgsystemen voor pakjes. Vooral om daar zelf ervaring mee op te doen.

Lees meer

Amazon ver boven

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft een nieuwe grens doorbroken: het aandeel ging voor het eerst door de symbolische grens van duizend dollar! Amazon heeft nu al een beurswaarde van 478 miljard, tweemaal die van Walmart. In de VS vertegenwoordigt de online aankopen 8 % van alle aankopen. 

Lees meer

Pharmasimple streeft naar Europees leiderschap

Pharmasimple, de webshop voor voedingssupplementen en cosmetica, heeft zijn omzet door de jaren heen de hoogte in zien gaan. In 2016 bedroeg de omzet 11,3 miljoen euro, dat is 66,2 % meer dan het jaar daarvoor. In het 1e kwartaal van 2017 bereikte de omzet de grens van 4 miljoen. 

Lees meer

Vestiaire Collective opent logistiek centrum in Tourcoing

Vestiaire Collective blijft verder ontwikkelen. Na een financieringsronde van 58 miljoen euro in januari van dit jaar met als doel om tegen 2018 wereldleider te worden in de verkoop van tweedehands-luxemode, blijft de reseller middelen creëren om zijn ambities waar te maken met de opening, na Parijs en New York, van een derde logistiek centrum in Tourcoing in de buurt van Rijsel.

Lees meer