Nieuws

Apple koopt Shazam voor 400 miljoen dollar

Shazam is de app waarmee liedjes op de radio worden herkend, maar ook tv-series en andere audio op de televisie. Mogelijk is Apple vooral geïnteresseerd vanwege de machine learning achter deze technologie.

Lees meer

Zalando neemt belang in incassostart-up

Zalando is een van de partijen die meedoet in een financieringsronde van 4,5 miljoen euro voor het Berlijnse start-up Pair Finance, dat online incassodiensten biedt. Pair Finance is een bedrijf dat helpt om het incassoproces bij schuldenaren te automatiseren via een gebruiksvriendelijke interface aan beide kanten van de zaak. 

Lees meer

ING stapt in Belgische webwinkei Storesquare

Storesquare, het Belgisch e-commerceplatform voor en door de lokale handelaar, groeit sneI. Met de intrede van ING België in het kapitaal van Storesquare (65% Roularta) wordt het e-commerceplatform gewaardeerd op 15,6 miljoen euro. Bovendien wordt het de komende maanden gelanceerd in Nederland. De webwinkel Storesquare verkoopt geen eigen producten, alleen producten van zelfstandigen. 

Lees meer

Amazon Echo komt naar Belgiƫ

Voortaan kan je de slimme luidspreker Amazon Echo ook bestellen vanuit ons land. Het gaat onder meer om de Echo Dot (59,99 euro), Echo (99,99 euro) en Echo Plus (149,99 euro). Via deze slimme luidsprekers kan je praten tegen slimme assistent Alexa.

Lees meer

Voice Commerce: de volgende revolutie binnen e-commerce?

Een gespecialiseerd onderzoek naar opkomende technologieën van Gartner schat dat aankopen via virtuele persoonlijke assistenten (vpa’s) 2,1 miljard dollar zullen genereren in 2020, en dat in datzelfde jaar 3,3 % van de gezinnen wereldwijd over dergelijke technologie zal beschikken.

Lees meer

Recordaantal Sint-pakketten: dertig procent meer bezorgd

Nog nooit hebben Nederlanders zoveel pakjes laten bezorgen in de week voor Sinterklaas: volgens een meting van PostNL waren dat er meer dan 6,5 miljoen, wat een record oplevert en een plus van dertig procent ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer

Het open-source e-commerce platform 'Reaction Commerce' haalt 8,5 miljoen Dollar op met de participatie van Google

De startup Reaction Commerce stelt een “Platform-as-a-Service”-oplossing ter beschikking van e-commerce-handelaars om een webwinkel op te zetten en te bevoorraden. De dienst omvat de catalogus, het beheer van de voorraad, de merchandising en de verwerking van de betalingen.

Lees meer

Notaclick: online vastgoed (ver)kopen via uw notaris

Met Notaclick.be, een project van de Koninklijk Federatie van het Belgische Notariaat, kan u, onder het waakzaam oog van de notaris, online vastgoed aankopen of verkopen.

Lees meer

Facebook neemt AI-specialist Ozlo over

In juli 2017 werd Ozlo, een Californische startup die gespecialiseerd is in Artificiële Intelligentie en natuurlijke taalverwerking, overgenomen door Facebook. De startup had in maart een reeks API’s gelanceerd die bedrijven moeten toelaten een meer vloeiende en natuurlijke interactieve ervaring met hun klanten te creëren. Deze reeks API’s bevoorraadt ook de eigen robot van Ozlo.

Lees meer

FIOD doet inval bij Neckermann.com

De FIOD heeft een inval gedaan bij diverse bedrijfspanden van Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De opsporingsdienst vermoedt dat er witwasoperaties ter waarde van 5 miljoen euro hebben plaatsgevonden.

Lees meer