Nieuws

Sanoma wordt partner in Buy-media.nl

Buy-media.nl ging in februari 2018 live met medewerking van BrandDeli, FD Mediagroep, NDC Mediagroep, de Persgroep Nederland, Talpa Networks, Telegraaf Media Groep, RTL Nederland en Ster. Via de inkoopsite bundelen zij hun bereik en bieden op die manier een alternatief voor adverteerders die de hele markt willen aanspreken. Nu doen ze dat overwegend via Facebook en Google.

Lees meer

E-logistics van de toekomst? Volg gratis de Benelux Masterclass E-Logistics !

Hoe ziet het winkelen en de logistiek van de toekomst eruit? Hoe kan uw webshop groeien dankzij last mile diensten? Wordt stadsdistributie hét speerpunt van de logistiek van morgen? Op donderdag 3 mei delen experts van RetailDetail, Bol.com, Antwerp Management School en PostNL graag hun tips en tricks met u!

Lees meer

95% van bedrijven benut voordelen digitalisering in supply chain nog niet optimaal

Digitalisering transformeert de supply chain volledig. De revolutie door nieuwe technologieën, zoals de nieuwe generatie robotica, Artificiële Intelligentie (AI), zelfrijdende voertuigen, blockchain, big data-analyses en nieuwe sensoren, is volop aan de gang en daagt bedrijven in de sector uit. 

Lees meer

Adidas sluit verschillende winkels om e-commerce te stimuleren

Adidas wil de komende jaren wereldwijd verschillende winkels sluiten om te focussen op onlineverkoop. Adidas wil tegen 2020 zijn omzet uit e-commerce meer dan verdubbelen naar 4 miljard euro, terwijl die vorig jaar 1,6 miljard bedroeg. De Duitse sportgigant heeft wereldwijd 2 500 winkels en 13 000 franchisewinkels.

Lees meer

Flinke groei Digital Out of Home, tragere groei programmatic

De Nederlandse online advertentiemarkt is vorig jaar met 9 procent gegroeid naar een omzet van 1,8 miljard euro. Dat is meer dan alle andere traditionele mediumtypen samen. Een opmerkelijk rol was weggelegd voor Digital Out of Home advertising (DOOH), dat met 116 procent groeide.

Lees meer

Zara introduceert augmented reality in 120 winkels en ook in België

Vanaf 12 april kan men in 120 geselecteerde Zara-winkels gebruik maken van een augmented reality-app. De Zara-winkel op de Meir in Antwerpen is daar een van. De augmented reality-app van Zara gaat informatie over de werkelijkheid op je smartphone heen leggen. Anders dan bij virtual reality dus.

Lees meer

Delhaize levert boodschappen voortaan van 7u 's morgens tot 21u 's avonds

Delhaize levert binnenkort boodschappen aan huis vanaf 7 u ’s morgens tot 21 u ’s avonds en dit van maandag tot en met zaterdag. Op die manier komt de retailer tegemoet aan de vraag van klanten die overdag geen tijd hebben om de leveringen in ontvangst te nemen. Om deze bredere service mogelijk te maken opent Delhaize lokale hubs, waarvan de eerste in Drogenbos.

Lees meer

C&A en Arvato ontwikkelen nieuwe doos voor e-commerce

C&A heeft samen met de Duitse logistieker Arvato een nieuwe kartonnen doos ontwikkeld voor het versturen van kledingstukken. Het pakket is speciaal ontworpen voor de e-commerce: het deksel kan aan de voorkant eenvoudig worden opengemaakt en gemakkelijk weer gesloten worden. Daardoor kan de doos veel gemakkelijker voor eventuele retours gebruikt worden: een beetje plakband volstaat.

Lees meer

Retailgiganten Amazon en Walmart vechten om Indiase e-commerce

Sinds Flipkart in 2007 door twee ex-werknemers van Amazon werd opgericht, veroverde het in sneltempo de Indiase markt. Op het platform staan ruim 80 miljoen producten, van kookpotten en iPhones tot teenslippers en meubilair. Dagelijks surfen 13 miljoen mensen naar de site. Naar westerse normen is dat vrij nietszeggend, maar voor investeerders biedt dat potentieel.

Lees meer

DHL bouwt groot Benelux e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel in Nederland

De vestiging in het Nederlandse Zaltbommel neemt straks een centrale plek in van het Benelux netwerk van DHL, dat momenteel 15 sorteercentra in Nederland en 6 centra in België omvat en daarnaast 150 lokale depots en 2.000 servicepunten.

Lees meer