Nieuws

Carpoolen maar met pakjes

Met Hytchers kan iedereen binnenkort pakjeskoerier worden. De Belgische start-up werkt daarvoor samen met tankstationketen Total. Hoe gaat het in z'n werk? Gebruikers installeren de app op hun smartphone en voeren hun bestemming in. Dat kan een eenmalige rit zijn, maar ook de dagelijkse verplaatsing naar het werk.

Lees meer

Slotevent IKEO (Inzameling klein elektro online)

De wetgeving bepaalt dat elk bedrijf dat ‘een elektrisch toestel op de Belgische markt brengt’ ook de inzameling en de verwerking van de afgedankte toestellen op zich neemt. Hoe moeten webshops en hun logistieke dienstverleners de terugnameplicht die van toepassing is op kleine elektrische toestellen organiseren? Het VIL zocht met het project IKEO (Inzameling klein elektro online) een antwoord op deze vraag.

Lees meer

Top nominees unveiled for the 2017 Global E-commerce Summit Annual Awards

This year, brands and retailers from across Europe and the rest of the globe vie for honors in two categories: European E-commerce Entrepreneurial Awards and Global E-commerce Awards. But who will take home the coveted trophies? Here’s the nominee short list for each category.

Lees meer

BeCommerce op RTBF - La Une - Le 6-8

Information about online shopping on Chinese websites like DealExtreme, AliExpress, ... Which costs can you expect when you'll receive the package.

Lees meer

Carrefour opent webshop met 15.000 non-foodproducten

Carrefour België heeft naast zijn bestaande online winkel voor voedingsmiddelen (drive.be) nu ook een webshop voor niet ­voedingsproducten (carrefour.eu/ webshop) ge­opend. In totaal kunnen de klan­ten kiezen uit 15.000 producten. 

Lees meer

Geen voedingsmiddelen in webwinkel Lidl

Momenteel ziet Lidl af van zijn plannen om te investeren in een webwinkel met voedingsmiddelen. Klaus Gehrig, CEO van moedermaatschappij Schwarz Gruppe, wil zich concentreren op de fysieke winkels van het merk. Hij vindt dat de ontwikkeling van de e-commerce voor verse voedingsmiddelen te duur uitvalt voor de keten.

Lees meer

De Croo mikt met 5G-veiling op minstens 679 miljoen euro

Minister De Croo laat in een persbericht weten dat hij op de website van telecomregulator BIPT een consultatie is begonnen over de koninklijke besluiten die de vergunningen regelen van de mobiele operatoren. Het gaat om een veiling van bestaande frequenties die vrijkomen vanaf 2012 en de 700MHz band die gebruikt gaat worden voor 5G en al vanaf 2020 in gebruik kan worden genomen.

Lees meer

Alibaba: kwartaalomzet boven verwachtingen

Alibaba Group Holding heeft donderdag aangekondigd om zijn aandelen te willen terugkopen tot een bedrag van zes miljard dollar.

Lees meer

Amazon investeert in Frankrijk in levering met drones

Amazon kondigde donderdag de opening nabij Parijs aan van een R&D-centrum voor dronesoftware, die de Amerikaanse groep wil gebruiken voor leveringen.

Lees meer

Storesquare voert kapitaalsverhoging door

Het Belgische Storesquare, dat lokale handelaars samenbrengt op één online platform, wil dankzij een reclamecampagne en een kapitaalverhoging zijn naamsbekendheid verhogen en de aanval inzetten op grotere concurrenten als Coolblue en Bol.com.

Lees meer