Nieuws

Internetbetaalbedrijf PayPal lanceert plastic kredietkaart

PayPal brengt in de Verenigde Staten een plastic kredietkaart uit. Amerikaanse klanten van de onderneming kunnen daardoor straks ook in de winkel met hun PayPal-account afrekenen. Het gaat om een kaart van MasterCard.

Lees meer

Modemerken van Amazon ook verkrijgbaar in Europa

De Amerikaanse internetreus Amazon stelde zijn eerste eigen vrouwencollectie voor Europa voor. De kleding zal worden verkocht onder het merk Find en zal verkrijgbaar zijn in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje.

Lees meer

‘Lokaal is er nog ruimte voor groei’, volgens CTO AliExpress Guo Dongbai

Hoeveel producten er jaarlijks worden verhandeld, mag Dongbai niet zeggen. Wel dat het inmiddels tientallen miljoenen producten bevat en het assortiment in de komende jaren gestaag zal blijven groeien. Het huidige aantal klanten – dat toegang heeft tot meer dan tienduizend winkels c.q. verkopers – ligt sinds april dit jaar boven de honderd miljoen.

Lees meer

Online bestedingen stijgen in eerste zes maanden van 2017 met 13% naar € 10,66 miljard in Nederland

In het eerste half jaar van 2017 hebben Nederlandse consumenten met € 10,66 miljard aan online bestedingen 13% meer uitgegeven aan het online aankopen van producten en diensten ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. Het totaal aantal online aankopen komt in deze periode uit op 92,59 miljoen.

Lees meer

Galeries Lafayette gaat bieden op La Redoute

De warenhuisketen Galeries Lafayette kondigen aan om 51% van de aandelen van La Redoute over te willen nemen en op termijn van plan zijn 100% van het kapitaal te verwerven via hun holding Motier. De transactie zou gefinaliseerd moeten zijn gedurende de komende maanden, na consultatie van de ondernemingsraad van La Redoute en validatie van de autoriteiten.

Lees meer

Belgische banken starten met unieke digitale identificatie

Tot half september kunnen klanten van ING volop profiteren van de Itsme-technologie. De app kende echter een moeilijke start. Itsme werd eind mei gelanceerd door het consortium Belgium Mobile ID.

Lees meer

Carrefour gaat Bol.com achterna met online marktplaats

Via zijn webshop verkoopt Carrefour België nu al 130.000 niet-voedingsproducten. Dat aanbod wil het uitbreiden. Carrefour België verkoopt vandaag via zijn webwinkel alleen producten die het zelf inkoopt, maar binnenkort kunnen bedrijven er hun koopwaar rechtstreeks aanbieden aan de Carrefour-klant.

Lees meer

Renault Trucks lanceert webshop

Voortaan is het mogelijk om een Master-bedrijfswagen te kopen op de webshop van Renault Trucks. Er zijn momenteel drie modellen verkrijgbaar. De voertuigen staan in stock en zijn onmiddellijk beschikbaar. Er is reeds een Renault Master vanaf 19.900 euro.

Lees meer

De risico’s van reviews

Consumentenbeoordelingen zijn big business. Tussen de 60% en 90% van de consumenten — de percentages verschillen per onderzoek — laat zijn keuze voor een product of dienst beinvloeden door het onlineoordeel van andere consumenten. Reviews hebben effect op de volgorde waarin zoekresultaten verschijnen op Google, dat zelf ook een belangrijke rol speelt bij het genereren van reviews.

Lees meer

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna 7 miljard euro geinvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft het al 13 eigen supermarkten en in januari kocht het luxewarenhuis Intime van de overheid.

Lees meer