Publicaties

De nieuwe richtlijn Consumentenrechten

De richtlijn consumentenrechten (RL 2011/83) is een wetgevend instrument uitgebracht door de Europese Unie. Het Belgische Parlement heeft de bepalingen van deze richtlijnen omgezet in het Wetboek Economisch Recht, meer bepaald in Boek VI. Deze nieuwe regels worden van kracht vanaf 13 juni 2014. Om de leden van BeCommerce te helpen aan de nieuwe regels te voldoen, zullen zij worden opgenomen in de checklist voor het Label. Daarmee worden de Europese regels onderdeel van onze certificering. Hier vindt u de belangrijkste wijzigingen opgelijst.

Lees meer

BeCommerce Figures and Trends 2013

Twee op drie webwinkels werven aan!

Lees meer

Webshops halen kwart meer omzet tijdens eindejaarsperiode

De online handelaars in ons land hebben tijdens de afgelopen eindejaarsperiode 2012 een recordomzet gehaald van 235 miljoen euro, of 15,5 % van hun totale jaaromzet. Dat is bijna een kwart meer dan in de eindejaarsperiode van 2011. Wie online koopt, wil vooral de drukte en de stress in de winkels vermijden, wil niet gebonden zijn aan openingsuren en vindt het een gemakkelijke manier van shoppen. Populairste online producten zijn modeartikelen, multimedia, speelgoed en software.

Lees meer

Webshops halen recordomzet in eindejaarsperiode

De online handelaars in ons land verwachten dat ze tijdens de komende eindejaarsperiode 216 miljoen euro omzet zullen maken, of 14,8 procent van hun totale jaaromzet (in 2012 geraamd op 1,46 miljard euro). Dat is een duidelijke stijging tegenover vorig jaar. Wie online koopt, wil vooral de drukte en de stress in de winkels vermijden, wil niet gebonden zijn aan de openingsuren en vindt het een gemakkelijke manier van shoppen. Populairste online producten zijn modeartikelen, multimedia, speelgoed en software.

Lees meer

BeCommerce Figures and Trends 2012

Naar aanleiding van de E-shop Expo op 28 en 29 maart in Tour & Taxis stelt Patricia Ceysens, voorzitster van BeCommerce, de resultaten van hun jaarlijkse studie over E-commerce in Belgiƫ voor.

Lees meer

BeCommerce Figures and Trends 2011

Online verkoop wordt, vandaag ook in Belgiƫ, steeds meer gezien als een volwaardig verkoopkanaal.

Lees meer