BeCommerce in de Pers

E-commerce in Belgiƫ groeide eerste kwartaal 2019 met 8 procent

Belgen gaven in het eerste kwartaal van dit jaar al 2,95 miljard euro uit op internet. Dat is een groei van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ongeveer 15 procent van de online aankopen in België gebeurt via de smartphone, die daarmee terrein wint op de pc en tablet.

Lees meer

E-commerce blijft groeien in Belgiƫ

Uit de BeCommerce Market Monitor blijkt dat zowel het aantal aankopen op het internet als de totale online omzet tijdens het eerste kwartaal opnieuw fors zijn toegenomen.

Lees meer

Belgisch e-commerce naar drie miljard euro

De online verkopen in België zijn met acht procent gegroeid tot 2,95 miljard euro in het eerste kwartaal van 2019.

 

Lees meer

Milieubewust online shoppen: het kan met deze tips!

Wist je dat de Belg vorig jaar gemiddeld 10,67 miljard euro uitgaf aan online shoppen? Dat berekende BeCommerce, de Belgische vzw die de consument helpt om betrouwbaar en veilig online te winkelen. Maar wat is de impact hiervan op het milieu? Niet zo goed, zo blijkt!

Lees meer

Terugname elektro verplicht bij keurmerk BeCommerce

Het is al bijna twee decennia lang verplicht voor retailers om de door hen verkochte elektronische apparatuur ook weer terug in te zamelen. Maar weinig webwinkeliers weten dat. Daarom gaat BeCommerce een nieuwe samenwerking aan met Recupel en worden webwinkeliers verplicht om elektro terug te nemen, willen ze in aanmerking komen voor het keurmerk.

Lees meer