BeCommerce in de Pers

Belg blijft bang voor online shoppen

Online shoppen wordt steeds populairder in België, blijkt uit een onderzoek in opdracht van sectorvereniging BeCommerce. Maar ondanks de groei loopt ons land op veel vlakken wel nog steeds achter op de rest van Europa. Zo durven we veel minder snel onze smartphone te gebruiken voor online aankopen.

 

 

We kopen alles online, behalve ons eten

10,67 miljoen euro. Zoveel geld hebben we vorig jaar uitgegeven op het internet. Een recordbedrag dat we vooral hebben gespendeerd aan nieuwe kleren, media en speelgoed. Aan onze boodschappen spenderen we dan weer opvallend weinig geld online. Daar houdt de Belg vast aan de supermarkt en de bakker om de hoek.

 

Lees meer

Business: Belgen spenderen 10,67 miljard euro online

De Belgische e-commerce brak alle records in 2018, dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor. Vorig jaar gaf de Belgische shopper 10,67 miljard euro uit online, een half miljard euro meer dan in 2017. "De Belg gaat ook frequenter online shoppen. Vorig jaar ging de Belg gemiddeld 11,6 keer online shoppen en dat voor een gemiddeld totaalbedrag van 1273 euro", stelt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce. 

Lees meer

Belg keert speelgoedwinkel de rug toe

Belgen laten speelgoedwinkels steeds meer links liggen voor Bol.com en co. 'Speelgoedketens moeten goed kijken naar wat kledingwinkels hebben meegemaakt door Zalando.'

Belg kocht vorig jaar vaker online

Online shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.

Lees meer