BeCommerce in de Pers

E-commerce bol.com is georganiseerde waanzin

Drie items per minuut uit schappen moeten halen, uren aan een stuk, 25 kilometer per dag moeten lopen, geen enkele controle over je werkuren hebben, twee dagen op voorhand te horen krijgen of je moet werken , en dat allemaal voor 10 euro bruto per uur. 

 

Kerstshoppen stuk minder populair

De winkelstraten lokten in de voorbije eindejaarsperiode minder volk dan een jaar eerder. Uit een telling door het bureau The Retail Factory blijkt dat het aantal passanten in de Belgische winkelstraten tussen 24 en 30 december 5,2% lager lag dan in 2017.

De daling past in een trend: in november en december lag het aantal passanten in de winkelstraten vrijwel permanent lager dan een jaar eerder.

Dat kan te maken hebben met het gedaalde consumentenvertrouwen. In december bereikte dat cijfer het laagste niveau in twee jaar tijd. Maar er is ook de opkomst van e-commerce. In de eerste drie kwartalen van 2018 gaven de Belgen 7% meer uit in webwinkels dan in dezelfde periode een jaar eerder, aldus de sectorfederatie BeCommerce.

Kerstshoppen minder populair

De winkelstraten lokten in de eindejaarsperiode minder volk dan een jaar eerder. Uit tellingen door het bureau The Retail Factory blijkt dat het aantal passanten in de Belgische winkelstraten tussen 24 en 30 december 5,2 procent lager lag dan in 2017. Op zaterdag 29 december waren er zelfs 16 procent minder bezoekers dan op een gemiddelde zaterdag, maar op zondag 30 december waren dat er dan weer 18 procent meer. Aan het weer kan het niet gelegen hebben, want dat was vergelijkbaar met een jaar eerder.

Een nieuwe baas voor BeCommerce

Jan Vereecke volgt Patricia Ceysens op aan het hoofd van de vereniging van webwinkels in België. Met de ambitieuze missie om de sector naar nieuwe hoogtes te tillen.

JAN VEREECKE NIEUWE VOORZITTER BECOMMERCE

BeCommerce stelt Jan Vereecke voor als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Vereecke werd door de voltallige Raad van Bestuur voorgedragen om vanaf januari 2019 de voorzittersfakkel over te nemen van Patricia Ceysens, die de functie sinds 2012 uitoefende. Ceysens heeft als eerste voorzitter van BeCommerce de vereniging  doorheen een belangrijke groeifase geloodst. Het voorbije decennium is de vereniging erin geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen. “BeCommerce is bij uitstek een ledenvereniging die vóór en dóór de leden gedragen wordt. Jan heeft in het verleden meer dan eens met succes bewezen dat hij bedrijfsmatig tijdig kan anticiperen op de wijzigende technologie en de immer evoluerende klant, dynamiek waar elk bedrijf continu aan onderhevig is. Met de aanstelling van Jan Vereecke als voorzitter geven we dan ook een sterk en ambitieus “yes, we can” signaal aan de sector, en dit zowel in het belang van onze leden en partners als de consument,” geeft Sofie Geeroms, managing director van BeCommerce, als toelichting.