BeCommerce in de Pers

Jan Vereecke wordt de nieuwe voorzitter van BeCommerce

Jan Vereecke wordt de nieuwe voorzitter van BeCommerce. Hij zal vanaf januari 2019 Patricia Ceysens vervangen die de functie sinds 2012 op zich neemt. Vrijdag werd Jan Vereecke, managing partner bij het Antwerpse Sportpaleis & Tele Ticket Service, door de voltallige Raad van Bestuur voorgedragen als de nieuwe voorzitter van BeCommerce. Hij zal vanaf januari 2019 Patricia Ceysens vervangen die sinds 2012 voorzitster is van BeCommerce, maar daarnaast ook lid is van de Kamer Van Volksvertegenwoordigers en CEO van WeWatt. "Ceysens heeft als eerste voorzitter van BeCommerce de vereniging doorheen een belangrijke groeifase geloodst. Het voorbije decennium is de vereniging er immers in geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen", klinkt het bij BeCommerce.

 

Nieuwe voorzitter voor BeCommerce

De Belgische sectorvereniging voor webwinkels krijgt begin volgend jaar een nieuwe voorzitter. Jan Vereecke volgt Patricia Ceyssens op. 

Vereecke zit al enkele jaren in de raad van bestuur van BeCommerce. Hij is onder andere de medeoprichter van Night of the Proms, richtte in 1988 Tele Ticket Service op en is sinds 1997 managing partner bij het Antwerps Sportpaleis.

Hij wordt vanaf januari 2019 de opvolger van Patricia Ceysens, die sinds 2012 de raad van bestuur voorzat.

Voor 10 miljard online pakjes gekocht

Volgens Becommerce, de vzw die alle online aanbieders in ons land verenigt, hebben alle Belgen samen in de eerste negen maanden van dit jaar 7,89 miljard euro uitgegeven aan internetbestellingen. "Meer dan driekwart van de Belgen heeft in 2018 al minstens één keer iets gekocht via het internet", zegt Sofie Geeroms van Becommerce. Vorig jaar noteerde de koepel van internetwinkels een recordomzet in ons land. Toen gaven 8,6 miljoen Belgen 10,05 miljard euro uit aan online aankopen. Het is de verwachting dat dat record aan diggelen gaat, want november en zeker december zijn traditioneel maanden waarin we massaal pakjes kopen. Bij Bpost is ook te horen dat er nog nooit zoveel pakjes zullen zijn vervoerd als in 2018.

Belgen kopen dit jaar voor ruim 10 miljard euro pakjes op internet

Volgens Becommerce, de vzw die alle onlineaanbieders in ons land verenigt, hebben alle Belgen samen in de eerste negen maanden van dit jaar 7,89 miljard euro uitgegeven aan internetbestellingen. Verwacht wordt dat tegen het einde van het jaar het absolute record van 10 miljard euro uit 2017 verpulverd zal zijn.

Belg bestelde voor meer dan 7 miljard euro online

Volgens Becommerce, de vzw die alle online aanbieders in ons land verenigt, hebben alle Belgen samen in de eerste negen maanden van dit jaar 7,89 miljard euro uitgegeven aan internetbestellingen. “Meer dan driekwart van de Belgen heeft in 2018 al minstens één keer iets gekocht via het internet”, zegt Sofie Geeroms van Becommerce.