Persberichten

Nieuw record in Belgische e-commerce: eerste helft van 2018 reeds goed voor 5,29 miljard euro aan online uitgaven

Steeds meer Belgen vinden hun weg naar de webwinkel. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een grootschalig onderzoek dat in opdracht van BeCommerce en met de steun van PostNL, Google en Worldline wordt uitgevoerd door GfK.

Lees meer

Solden: Belg koopt steeds meer kleding online

Morgen gaan de jaarlijkse zomersolden weer van start. Onderzoek van BeCommerce, de Belgische VZW van webshops, toont aan dat het marktaandeel van online winkelen blijft toenemen. BeCommerce merkt zowel een forse stijging in de online uitgaven als een toename in het aantal online kopers.

Lees meer

NewPharma uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens de 13de BeCommerce Awards

Op 17 mei reikte BeCommerce, de Belgische vereniging voor de e-commerce, voor de dertiende keer de BeCommerce Awards uit aan de beste webshops die actief zijn in België. Grote winnaar onder de 52 webwinkels die zich dit jaar inschreven was NewPharma dat de prestigieuze BeCommerce Overall Award – de prijs voor de beste webshop in alle categorieën - in de wacht sleepte.

Lees meer

BeCommerce maakt de genomineerden voor de BeCommerce Awards 2018 bekend

Voor de 13de editie van de BeCommerce Awards legt de jury de lat hoog. Er waait een frisse wind in de wereld van de Belgische e-Commerce. De recent nieuw samengestelde vakjury heeft 19 genomineerden weerhouden uit de vele kandidaturen. België lijkt vandaag een heuse inhaalbeweging te maken in digitale ambitie en initiatieven.

Lees meer

De kaap van 10 miljard online bestedingen in 2017 vlot behaald

Ook in 2017 blijft de e-commerce in België verder groeien. Het voorbije jaar winkelden 8,4 miljoen Belgische inwoners minstens één keer online, wat goed is voor een online omzet van 10,05 miljard euro. Dit komt neer op 87 miljoen aankopen.

Lees meer