Persberichten van BeCommerce

E-commerce in België bevestigt duurzame groei: eerste helft van 2019 reeds goed voor 5,69 miljard euro aan online uitgaven

E-commerce in België ziet stijging van 7% ten opzichte van zelfde periode vorig jaar

Brussel, 16 september 2019 – E-commerce in België blijft gestaag groeien: het aantal online uitgaven en het gespendeerde bedrag stijgen voor het vijfde jaar op rij. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, hét marktonderzoek dat uitgevoerd wordt door BeCommerce via GfK dankzij de steun van PostNL en Google. In de eerste helft van 2019 werd online reeds 5,69 euro online uitgegeven, wat opnieuw een stijging van 7 procent is ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, een nieuw record.

Lees meer

Belgen gaven in eerste kwartaal van 2019 al 2,95 miljard euro uit online

Groei van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Brussel, 13 juni 2019 – E-commerce in België blijft gestaag groeien: het aantal online uitgaven en het gespendeerde bedrag stijgen voor het 5de jaar op een rij. Zo rapporteren de kwartaalcijfers uit de BeCommerce Market Monitor, hét marktonderzoek besteld door BeCommerce, uitgevoerd door GfK met de steun van PostNL en Google. In het eerste kwartaal van 2019 nam het aantal online aankopen toe tot 27,1 miljoen, een forse stijging van 18% in vergelijking met dezelfde periode in 2018. De Belg gaf ook 8% meer uit online. Met 2,95 miljard euro blijft het totale gespendeerde bedrag net onder de magische grens van 3 miljard. “In 2019 shopten al 7,3 miljoen Belgen online. Dit en andere cijfers van de BeCommerce Market Monitor tonen duidelijk dat het belang van online winkelen steeds blijft toenemen. Het is nu zelfs goed voor zo’n 20 procent van de totale markt in uitgaven”, zegt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce

Lees meer

Milieubewust online shoppen? Het kan met deze tips!

Brussel, 4 juni 2019 – Morgen is het Wereldmilieudag. Tijd om even stil te staan bij hoe we met zijn allen milieubewuster online kunnen shoppen!

Lees meer

BeCommerce kondigt nieuw partnerschap aan met Recupel

Duurzame e-commerce: webshops bewust maken van wettelijke terugnameplicht

Brussel, 4 juni 2019 - Uit het meest recente Market Monitor onderzoek van BeCommerce - dé Belgische vzw voor webshops - blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 10,67 miljard euro uitgaf aan online shoppen. Het staat buiten kijf dat online shoppen steeds meer aan populariteit wint. Hierdoor neemt ook het belang van duurzaamheid binnen e-commerce toe. Om webshops aan te moedigen de volgende stappen te zetten naar duurzame e-commerce kondigt BeCommerce een nieuw partnerschap aan met Recupel.

 

Lees meer

Veepee (voormalige Vente-Exclusive.com) uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens 14de BeCommerce Awards

Duurzaamheid hoog op agenda bij awarduitreiking

Brussel, 16 mei 2019 - Vanavond heeft BeCommerce, de Belgische vereniging voor de e-commerce, voor de veertiende keer de BeCommerce Awards uitgereikt aan de beste webshops die actief zijn in België. Grote winnaar onder de 40 webwinkels die zich dit jaar inschreven was Veepee, dat de prestigieuze BeCommerce Award 2019 in de wacht sleepte.

Lees meer