Persberichten

BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de BeCommerce Awards 2017


Brussels 21 april 2017 - 130 webwinkels meldden zich aan voor de twaalfde editie van de BeCommerce Awards. De kwaliteit van de cases t.o.v. voorgaande jaren is significant gestegen. De vakjury kwam de afgelopen twee dagen samen om de cases voor de vakjuryprijzen te beoordelen en maakte vandaag de genomineerden bekend. De publieksawards zullen door de klanten van de webshops gekozen tussen 25 april en 13 mei. De BeCommerce Awards uitreiking vindt plaats op 18 mei in het Koloniënpaleis van Tervuren.

Op donderdagavond 18 mei 2017 worden de BeCommerce Awards uitgereikt tijdens de 12de editie in het Koloniënpaleis te Tervuren. BeCommerce kent Awards toe aan Beste Startende Webwinkel, Beste Start-up Startende Webwinkel, Beste Mobiele Webwinkel, Beste Milieuvriendelijke Webwinkel, Beste Cross-Border Webwinkel, Beste Omni-Channel Webwinkel en ten slotte de Innovation Award aan de meest innovatieve webshop supplier. Naast deze vakprijzen kunnen de consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete webwinkel in 13 verschillende categorieën, de publieksawards. Door de groeiende e-commerce markt en om alle leden en niet-leden van BeCommerce de kans te geven om mee te dingen zijn volgende verschillende categorieën aanwezig: auto & toebehoren, consumentenelektronica, huis, tuin & dier, kleding & toebehoren, schoenen, multimedia, ontspanning & vrije tijd, reizen, schoonheid & gezondheid, tickets, financiële diensten & verzekering, telecom en voeding.

In totaal hebben dit jaar 130 kwalitatieve webwinkels zich aangemeld. Deze inzendingen werden beoordeeld door een vakjury, onder leiding van Durk Jan de Bruin, Mobile Commerce Specialist. De jury 2017 bestaat uit hoofdredacteuren, bekende vakgenoten en deskundigen die direct of indirect betrokken zijn bij de Belgische thuiswinkelbranche. Voor meer informatie over de juryleden, zie http://awards.becommerce.be/nl/awards/aanmelden/vakjury


In de verschillende categorieën werden de inzendingen geselecteerd en beoordeeld volgens op voorhand vastgelegde criteria. Ook de webwinkels die zich hebben aangemeld voor Beste Startende Webwinkel, Beste Start-up Startende Webwinkel en Beste Webwinkel van België zijn aan de hand van deze criteria onderzocht. De criteria waren onder meer: het in België actief zijn op de online markt, de plaats op een aantal internetsites die metingen verrichten ten aanzien van het bezoek (Alexa, Woorank, Prchecker, zoekmachine analyse), het aanbieden van sociale netwerken als Facebook en Twitter, het aanbieden van mobiele applicaties, de wijze van online marketing, de creativiteit en dynamiek van de website, de look & feel, de algemene gebruiksvriendelijkheid alsook de gebruikte technologie. Daarnaast kende de jury nog extra punten toe aan de wijze van presentatie, het business model, de ambities en een video waarmee de bedrijven hun inzending nader konden toelichten en motiveren.


Durk Jan de Bruin, voorzitter van de vakjury: “Ik ben blij dat de BeCommerce Awards elk jaar populairder worden. Wat ik ook een mooie ontwikkeling vind is dat er steeds meer Belgische cases participeren. De ingediende cases waren van hoge kwaliteit, waardoor het geen gemakkelijk juryproces was. De hoge kwaliteit van de inzendingen komt absoluut door de permanente groei en innovatie in de e-commercesector. We bevinden ons duidelijk in een booming en mature markt.”

Hieronder volgen de namen van de webwinkels die door de vakjury werden genomineerd:

Beste Startende Webwinkel van België
Hiervoor komen in aanmerking webwinkels van bestaande retailketens die minder dan twee jaar geleden op de Belgische e-commerce markt zijn begonnen. De genomineerden zijn:

LIDL-SHOP.BE
WEBA


Beste Start-up Startende Webwinkel van België

Hiervoor komen in aanmerking webwinkels die minder dan twee jaar geleden enkel op de Belgische e-commerce markt zijn begonnen vanuit hun zolder of kelder. De genomineerden zijn:

TAGCITY
MAISON LAB
CODEPROMOTION


Beste Mobiele Webwinkel van België

Een toenemend aantal bij BeCommerce aangesloten bedrijven speelt hierop in door hun websites “mobielvriendelijk” te maken. De tablets en smartphones zijn dus niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. De genomineerden zijn:

TAKEAWAY.COM
BELFIUS
KBC


Beste Cross Border Webwinkel van België

Om in aanmerking te komen voor deze Award moeten e-retailers in minstens 2 andere Europese landen zaken doen, de webshops moeten ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze zaken doen, de webshops moeten in Europa gesitueerd zijn, een strategie voeren om meerdere markten in Europa te veroveren.

De genomineerden zijn:

SAMSONITE
TRAVELBIRD
MAISON LAB


Meest milieuvriendelijke Webwinkel van België

Deze prijs is bedoeld als reactie op het groeiende respect voor het milieu. De criteria voor de recycling van de carbon footprint van producten en transport, evenals het rendement van de producten, zijn hier te vinden. De genomineerden zijn:

KUDZU
REPLACE DIRECT
ICI PARIS XL


Beste Omni-Channel Webwinkel van België

Deze prijs wordt toegekend aan de webwinkel die het beste “click & brick” combineert, dus zowel erg actief is in retail als online verkoop:

BRANTANO
KBC
AS ADVENTURE


Beste innovatieve webwinkel leverancier van België

Deze prijs is bedoeld voor de beste innovatieve toeleverancier of dienstverlener voor webwinkels in België. Het gaat hierover de meest doorbrekende innovatie om e-commerce nog meer in de lift te zetten.

POST NL
INOOPA
VE INTERACTIVE


Beste B2B webwinkel van België

Deze prijs wordt toegekend aan de webwinkel die zich het best wist te focussen op bedrijven via e-commerce.

DRUKZO
CENTRAL POINT
DATONA


Beste Webwinkel van België

De webwinkel die de hoogste resultaten behaalt voor de publieksprijs en de vakjuryprijs, zal eveneens op 18 mei aanstaande tot beste Belgische consumentenwebwinkel worden uitgeroepen. Om daaraan te kunnen deelnemen, moet de webwinkel minstens 2 jaar bestaan en een aanzienlijke vooruitgang geboekt hebben in de periode 2016/2017. De beste webwinkel van België zal BeCommerce vertegenwoordigen op de Europese E-Commerce Awards die zullen worden uitgereikt tijdens de wereldtop inzake elektronische handel (Global E-Commerce Summit) in Barcelona van 12 juni tot 14 juni 2017.

Patricia Ceysens, voorzitter van Becommerce: “We hadden dit jaar te maken met een uitzonderlijke sterke jury, bestaande uit journalisten, trendwatchers, e-entrepreneurs, … waaronder Bart Becks, Ulrich Seldeslachts en anderen. Zij beoordeelden de ingediende cases met veel detail en kwamen tot de vernoemde genomineerden”


De Becommerce Awards worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: DHL, Wordline, Postnl, PayPal, Adyen, DPD, Mondial Relay, UPS

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht