Persberichten van BeCommerce

Nieuw management aan het hoofd van BeCommerce


Brussel, 31 januari 2018. Na zes jaar als managing director van de vereniging BeCommerce, gaat Carine Moitier een internationale uitdaging aan. Ze verlaat dan ook haar positie binnen BeCommerce. Sofie Geeroms zal de fakkel overnemen en de continuïteit in leiding van de vereniging van online handelaars en bedrijven actief op de digitale markt verzekeren

In de afgelopen zes jaar heeft Carine Moitier, mede-oprichtster van BeCommerce en pionier in de Belgische e-commerce, de ontwikkeling van de vereniging mee in goede banen geleid. BeCommerce is een prominente speler op de digitale markt geworden, met ongeveer 460 leden die bijna 80% van de Belgische e-commerce vertegenwoordigen.

Tijdens haar mandaat als managing director van BeCommerce lanceerde Carine Moitier de BeShopping100, dat een overzicht biedt van de 100 belangrijkste spelers in de sector. Samen met de BeCommerce sponsorpartners hielp ze tevens de BeCommerce Market Monitor op poten te zetten. Dit onderzoek laat toe om het belang van de sector op een betrouwbare manier te kwantificeren. De enquête wordt elk kwartaal afgenomen bij detailhandelaars en consumenten en omvat een zestiental sectoren. Als mede-eigenaar van een e-commerce bedrijf gespecialiseerd in gepersonaliseerde hemden op maat sinds 1998 begreep ze zelf heel goed het belang van het vertrouwen van de consument in online winkelen. Hierdoor heeft ze dan ook haar stempel gedrukt op het BeCommerce-label, dat momenteel een bekendheid van 57% geniet bij de Belgische bevolking.

Tenslotte heeft Carine Moitier ook mee aan het roer gestaan bij de oprichting van de vereniging op Europees niveau, Ecommerce Europe. Deze vereniging heeft in haar vizier drie cruciale diensten zonder dewelke er geen e-commerce kan zijn: e-regulation, e-logistics en e-payment.

"Mijn doel was steeds om de sector te stimuleren voor zowel start-ups als de grote spelers, zodat België de buurlanden kon inhalen", zegt Carine Moitier. “Dankzij het vertrouwen van de hele Belgische digitale handelsgemeenschap, en zeer goede initiatieven van de overheid, heb ik mijn doel kunnen bereiken."

"Ik dank Carine Moitier voor de ontwikkeling van BeCommerce die ze in de afgelopen 6 jaar heeft bewerkstelligd en wens haar veel succes toe in haar nieuwe internationale uitdaging", besluit Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce. “Ik heb het volste vertrouwen in Sofie Geeroms om BeCommerce klaar te stomen voor de uitdagingen van morgen.”

Over BeCommerce

BeCommerce is de Belgische vereniging die door een formeel labeling proces van e-commerce websites bijdraagt tot het consumentenvertrouwen in de e-commerce. Dankzij de certificatie, de security scans, de consumenten ratings en -beoordelingen van de e-commerce websites bouwt BeCommerce mee aan de groei van de sector. BeCommerce brengt deze doelstellingen eveneens in de praktijk via bewustmaking-, informatie-, kennis- en promotiecampagnes en het ontwikkelen van de gedragscode BeCommerce. Zij telt onder haar leden en Business Partners voornamelijk webwinkels en bedrijven die actief zijn in de e-commerce en de verkoop op afstand. 

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...

← Terug naar het overzicht