Persberichten van BeCommerce

Sinterklaas koopt speelgoed steeds vaker online

Brussel, 8 november 2018 - Over een kleine maand brengt de Sint traditioneel opnieuw cadeautjes. Onderzoek van BeCommerce, de Belgische vereniging van webshops, toont aan dat hij daarvoor steeds vaker online gaat shoppen. BeCommerce merkt niet enkel een forse stijging in het aantal kopers dat zijn of haar speelgoed online koopt, ook het gemiddelde uitgegeven bedrag is enorm toegenomen. Zo gaf het doorsnee Belgisch gezin vorig jaar gemiddeld € 113 euro uit aan speelgoed. In de eerste helft van 2018 gaf de Belg zelfs 58% meer uit aan speelgoed dan dezelfde periode vorig jaar. „De Belg vindt steeds vaker zijn weg naar de webshop. Speelgoed is één van de productcategorieën die over de jaren heen enorm populair is geworden. Traditioneel doen de laatste drie maanden van het jaar het op vlak van speelgoed nog beter dan gemiddeld. We verwachten dat 1 op 4 Belgische gezinnen zijn Sinterklaasspeelgoed dit jaar online zal aankopen“, verduidelijkt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

Lees meer

Nieuw record in Belgische e-commerce: eerste helft van 2018 reeds goed voor 5,29 miljard euro aan online uitgaven

Steeds meer Belgen vinden hun weg naar de webwinkel. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een grootschalig onderzoek dat in opdracht van BeCommerce en met de steun van PostNL, Google en Worldline wordt uitgevoerd door GfK.

Lees meer

Solden: Belg koopt steeds meer kleding online

Morgen gaan de jaarlijkse zomersolden weer van start. Onderzoek van BeCommerce, de Belgische VZW van webshops, toont aan dat het marktaandeel van online winkelen blijft toenemen. BeCommerce merkt zowel een forse stijging in de online uitgaven als een toename in het aantal online kopers.

Lees meer

NewPharma uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens de 13de BeCommerce Awards

Op 17 mei reikte BeCommerce, de Belgische vereniging voor de e-commerce, voor de dertiende keer de BeCommerce Awards uit aan de beste webshops die actief zijn in Belgie╠ł. Grote winnaar onder de 52 webwinkels die zich dit jaar inschreven was NewPharma dat de prestigieuze BeCommerce Overall Award – de prijs voor de beste webshop in alle categoriee╠łn - in de wacht sleepte.

Lees meer

BeCommerce maakt de genomineerden voor de BeCommerce Awards 2018 bekend

Voor de 13de editie van de BeCommerce Awards legt de jury de lat hoog. Er waait een frisse wind in de wereld van de Belgische e-Commerce. De recent nieuw samengestelde vakjury heeft 19 genomineerden weerhouden uit de vele kandidaturen. België lijkt vandaag een heuse inhaalbeweging te maken in digitale ambitie en initiatieven.

Lees meer