Persberichten van BeCommerce

Webshops van BeShopping100 (B2C) tekenen 13,5% omzetstijging op in België

Brussel, 15 november 2017 – Uit de laatste cijfers van BeShopping100 blijkt dat de omzet van de Top 100 van webwinkels in deze ranglijst met 3,7 miljard euro is gestegen tot 4,2 miljard euro, een stijging van 13,5%. Voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen groeien sterk.

Lees meer

Singles Day: Een nieuwe trend in e-commerce in de opmars

Brussel, 10 november 2017 – Op 11 november vieren we in België Wapenstilstand, een feestdag om het einde van Wereldoorlog I te herdenken. In China vieren ze diezelfde dag iets anders: vrijgezellen. Deze ‘Singles Day’ of ‘vrijgezellendag’ werd in de jaren ‘90 geïntroduceerd in China als tegenhanger voor Valentijn. In China is deze Singles Day de belangrijkste shoppingdag van het jaar. Vorig jaar werd, alleen al op het platform Alibaba, meer dan 12 miljard dollar uitgegeven tijdens de eerste 12 uur van die dag. In totaal realiseerde Singles Day in 2016 een omzet van 17,8 miljard dollar.

Lees meer

European Parliament’s Report on ePrivacy not in line with business realities, may put EU businesses at risk and hamper innovation

Brussels, 19 October 2017 - Ecommerce Europe regrets today’s adoption of the European Parliament’s LIBE Report on the ePrivacy Regulation. The Report may negatively impact European online merchants’ business models and consumers’ online shopping experience significantly. Moreover, the Report does not take sufficiently into account the crucial role that electronic communications and data-driven marketing play in modern e-commerce.

Lees meer

Hoe bescherm je jezelf tegen oplichting op online verkoopssites?

Brussel, 16 oktober 2017 – Een consument op twee vertrouwt op het BeCommerce label om veilig online te shoppen. BeCommerce, de Belgische vereniging van webwinkels en digital commerce spelers, herinnert – na publicatie van het jaarlijks rapport van de Economische Inspectie – dat het belangrijk is te controleren of een webshop houder is van het BeCommerce label voordat u aankopen doet. Het label is de garantie van de bescherming van de consument. In geval van niet-naleving van het reglement door de houder van het label kan de consument een klacht indienen bij BeCommerce. Zo ontving de vereniging 368 klachten van januari tot september 2017. 

Lees meer

Online bestedingen stijgen in de eerste 6 maanden van 2017 met 10% naar 4,9 miljard euro

Brussel, 7 september 2017 – Tijdens het eerste semester van 2017 werd er al 10 procent meer online gespendeerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in bepaalde categorieën kopen Belgen steeds vaker online. In de categorie ‘computer en accessoires” bijvoorbeeld zien we maar liefst een stijging van 31 procent in online uitgaven tegenover hetzelfde semester vorig jaar. Dit brengt het aandeel van alle uitgaven die online gebeuren in deze categorie op 23 procent. Dit blijkt duidelijk uit de meest recente cijfers van BeCommerce Market Monitor.

Lees meer