Persberichten van BeCommerce

New proposal for a Regulation on ePrivacy: pros and cons for ecommerce

Ecommerce Europe believes that a review of the ePrivacy Directive was needed in order to make this legislation fit for the future of online retail. However, in Ecommerce Europe’s opinion, the European Commission’s Proposal for a Regulation on Privacy and Electronic Communications represents a missed opportunity to bring more clarity in the rules on consent for cookies and to further simplify rules on unsolicited marketing communications.

Lees meer

E-commerce stijgt harder dan ooit tijdens eindejaarsperiode

Omzet van 2,2 miljard euro goed voor bijna kwart van jaaromzet e-commerce sector

Brussel, 9 januari 2017 - Uit een onderzoek van BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, blijkt dat de Belgische online handelaars een omzet van 2,2 miljard euro hebben behaald tijdens de eindejaarperiode, ofwel 24,3% van hun totale jaaromzet. Schoonheidsproducten, eten en drinken en modeartikelen vormen de top 3 van de meest begeerde producten online. De wintersolden lijken ook af te stevenen op een succes. Vooral tweedehands- en zoekertjeswebsites doen gouden zaken na de kerstperiode. Meer en meer mensen verkopen hun ongewenste kerstpakjes op deze sites.

Lees meer

9 op de 10 Belgen hebben een positieve ervaring met online shoppen

Brussel, 16 december 2016 - Maar liefst 90% van de Belgen heeft positieve ervaringen met online shoppen. Dat blijkt uit het “Trust-onderzoek” van BeCommerce, de Belgische vereniging van de online handelaars. Het Trust-onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Drobots, peilt naar het vertrouwen dat de consument heeft in de online handel en naar het vertrouwen in het label dat BeCommerce na een strenge audit aan haar leden toekent. De resultaten van de studie tonen aan dat dit vertrouwen sterk is gegroeid met maar liefst 12%.

Lees meer

20,9 miljoen online aankopen in het derde kwartaal van 2016 - 64% van alle diensten worden online gekocht

Ook in het derde kwartaal blijft e-commerce verder groeien. De BeCommerce Market Monitor geeft een stijging weer van 9% in de online uitgaven van diensten en producten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Brussel, 6 december 2016 – Belgen vonden ook in dit derde kwartaal weer massaal hun weg naar het online winkelen. Er werd in deze periode 2,2 miljard euro online gespendeerd, een toename van 9%. Opvallend, maar niet verrassend, is dat in deze vakantieperiode vooral de dienstencategorieën ‘vliegtuigtickets en accommodatie (niet in pakket)’, ‘pakketreizen’ en ‘tickets voor attracties en events’, in trek zijn en frequent online aangekocht worden. Deze resultaten kunnen we afleiden uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK voor BeCommerce, met de steun van PostNL, Google en Worldline.

Lees meer

De Belgische webshops samen verwachten 27 bestellingen per seconde tijdens Black Friday

Brussel, 25 november 2016 – Vandaag opent de online eindejaarsverkoop met Black Friday. Volgens een studie van BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, zouden de consumenten naar schatting 27 bestellingen per seconde plaatsen tijdens Black Friday. 

 

Lees meer