Persberichten van BeCommerce

Jaaromzet Top 100 webshops (B2C) in België stijgt met 42%

Brussel, 18 november 2016 - Uit de nieuwste cijfers van de BeShopping100 blijkt dat de omzet van de Top 100 webshops in deze ranking steeg van 2,6 miljard naar 3,7 miljard euro, dit is een stijging van maar liefst 42%. De groten worden groter, maar de kleineren surfen mee op de vloedgolf.

Lees meer

Groen licht voor nachtarbeid in e-commerce bedrijven zou 5.000 nieuwe banen kunnen creëren in de komende drie jaar

Brussel, 15 oktober 2016 – BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, verheugt zich dat de regering het initiatief neemt om de wetgeving rond nachtwerk (d.w.z. van 20u. tot 6u. in de ochtend) te versoepelen, waardoor bedrijven zonder voorwaarden ’s nachts mensen tewerk zouden kunnen stellen. Dankzij deze aanzet van de regering zullen in de komende drie jaren 5.000 nieuwe banen gecreëerd kunnen worden in de e-commerce sector. Het zou ook toelaten dat Belgische bedrijven, actief in de e-commerce, beter kunnen concurreren met buitenlandse spelers.

 

Lees meer

Online shopping zit in de lift: 10 procent meer gespendeerd online

Brussel, 14 september 2016 – Online shopping blijft groeien! Belgen gaven in de periode april tot juni maar liefst 2,2 miljard euro uit online. De grootste groeier dit kwartaal was voeding, een categorie waarvan het online aandeel met 175 procent gestegen is tegenover het tweede kwartaal van 2015. De online bestedingen in deze categorie zijn met 65 miljoen euro in Q2 2016 misschien nog vrij beperkt, maar er was wel een groei van 41 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze resultaten kunnen we afleiden uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK voor BeCommerce, met de steun van PostNL, Google en Worldline.

 

Lees meer

Belgische e-commerce breekt records: bijna 2,3 miljard euro uitgegeven tijdens het eerste kwartaal van 2016

Brussel, 8 juni 2016 – We starten het jaar met alweer een nieuw record voor het online shoppen: de Belgische consument spendeert 2,3 miljard euro online gedurende het eerste kwartaal van 2016. Dat is een stijging van maar liefst 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de categorieën Toys, Consumer Electronics en Media & Entertainment kunnen een mooie groei voorleggen in aantal online aankopen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015. Deze resultaten kunnen we afleiden uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK voor BeCommerce, met de steun van PostNL, Google en Worldline.

Lees meer

De beste webshops van België bekroond tijdens de BeCommerce Awards

Brussel, 20 mei 2016 – Gisteren vond de 11e uitreiking van de BeCommerce Awards plaats in het bijzijn van meer dan 300 professionals uit de sector. Deze awards worden toegekend door de Belgische vereniging van online handelaars aan de beste webshops van België. Van de 135 webwinkels die zich dit jaar ingeschreven hebben, werd Vente-Exclusive.com op het einde van de avond verkozen tot de grote favoriet en ging de webshop naar huis met de prestigieuze BeCommerce Overall Award. De beste Belgische online winkel van 2016 krijgt dan ook de kans om BeCommerce te vertegenwoordigen tijdens de Europese E-Commerce Awards, die tussen 30 mei en 1 juni worden uitgereikt in Barcelona.

Lees meer