Trustmark

Trustmark

Waarom het BeCommerce keurmerk?

De laatste decennia is het vooral de consument die met de technologie in zijn vingers de toekomst van de klassieke retail meer en meer in eigen handen aan het nemen is. Ons winkelgedrag - hetzij online hetzij offline - is fundamenteel aan het veranderen. Trust services in het algemeen stimuleren het vertrouwen in digitale transacties tussen ondernemingen en klanten.

Het BeCommerce Trustmark draagt in het bijzonder bij tot het genereren van vertrouwen in de digitale handel en van de betrouwbaarheid van cross-border transacties. Het BeCommerce Trustmark is hét vertrouwenskeurmerk bij uitstek voor het kopen van producten en diensten via internet in de BeLux. Met het BeCommerce Trustmark laten webshops de consument en/of zakelijke klant zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen aanbieden. Het toont aan dat een webshop de BeCommerce gedragscode respecteert en dat de e-commerce site gecertificeerd werd door een onafhankelijke organisatie, met name Bureau Veritas. Met het BeCommerce B2C Trustmark wenst de webshop het vertrouwen van de consument te stimuleren daar waar het BeCommerce B2B Trustmark zich richt tot de zakelijke klant die eveneens op zoek is naar betrouwbare en transparante handelspartners.

Beide Trustmarks kunnen afzonderlijk behaald worden. Webshops die zich zowel richten op consumenten als zakelijke klanten kunnen tevens beide certificaten verwerven. Het BeCommerce logo is zo opgesteld dat het duidelijk aantoont welke certificaten een webshop heeft behaald.

Het BeCommerce Trustmark biedt onderstaande zekerheden aan waardoor zowel de consument/zakelijke klant als de webshop winnende partijen zijn:

 • Gemak en efficiëntie: Consumenten/zakelijke klanten hoeven enkel na te gaan of een bepaalde webshop het BeCommerce Trustmark draagt om met een gerust hart een bestelling te plaatsen. Voor de webshop straalt het BeCommerce Trustmark vertrouwen uit naar de consument, geeft het hem een lidmaatschap tot de e-commerce gemeenschap in het Belgische retaillandschap en krijgt hij toegang tot interessante marktdata en -studies.
 • Transparantie: Consumenten/zakelijke klanten weten met wie zij zaken doen en hoe zij het bedrijf gemakkelijk kunnen benaderen. De webshop laat door middel van het BeCommerce Trustmark zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen aanbiedt.
 • Veiligheid: Consumenten/zakelijke klanten mogen er zeker van zijn dat hun persoonlijke gegevens, en met name die met betrekking tot de betaling, voldoende beveiligd zijn tegen phishing en hacking. Door de veiligheidsscan die tweemaal per jaar plaatsvindt, blijft de webshop steeds op de hoogte van de nieuwste standaarden inzake internetveiligheid.
 • Privacy: Consumenten/zakelijke klanten weten dat hun privacy wordt gerespecteerd als ze hun aankopen online doen op de webshop. De webshop respecteert de Belgische en Europese privacyregelgeving en wordt steeds op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen inzake de privacyregelgeving.
 • Onafhankelijke klachtenbemiddeling: Consumenten/zakelijke klanten die een probleem hebben ondervonden met de webshop in kwestie kunnen in dit kader contact opnemen met onze onafhankelijke klachtendienst via ons klachtenformulier. Voor webshops betekent dit dat problemen snel, efficiënt en kostenbesparend kunnen aangepakt worden.
 • Ecommerce Europe Trustmark: Via ons lidmaatschap bij de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe beïnvloeden wij mede direct het Europese beleid, waarbij wij streven naar een ideale balans tussen consumentenrechten en -voordelen en een bevorderlijk klimaat voor de handelaar. Een webshop die het BeCommerce Trustmark behaalt, is ook gerechtigd om het Europese Trustmark van Ecommerce Europe te dragen. Op die manier biedt de webshop ook de Europese klant het nodige vertrouwen in zijn cross-border activiteiten. Raadpleeg hier de gedragscode van het Ecommerce Europe Trustmark. Meer informatie over het Ecommerce Europe Trustmark vind je verderop. 

BeCommerce is géén garantiefonds voor financieel onvermogen waarop bijvoorbeeld in geval van surseance van betaling of faillissement van een aangesloten bedrijf aanspraak gemaakt kan worden.

Waar staat het BeCommerce Trustmark voor?

BeCommerce Trustmark checklists

BeCommerce verleent aan een webshop een vertrouwenskeurmerk wanneer die voldoet aan alle afzonderlijke punten van de BeCommerce Trustmark checklist. Omdat BeCommerce transparantie hoog in het vaandel draagt, kunnen deze vragenlijsten geraadpleegd worden op onze website.

De zesmaandelijkse veiligheidsscan en SSL-check, uitgevoerd in opdracht van BeCommerce door Forus-P om kwetsbaarheden in webapplicaties aan het licht te brengen, maken eveneens integraal deel uit van het proces om het BeCommerce Trustmark te behalen en te behouden. Een webshop zal het BeCommerce Trustmark niet kunnen behalen indien deze tijdens de veiligheidsscan wordt aangemerkt als onveilig én indien de webshop in gebreke blijft om de nodige maatregelen ten gepaste tijde te nemen. Uiteraard staat Forus-P de webshops steeds bij met de nodige duiding en informatie om de betrokken onveiligheden zo snel mogelijk te kunnen wegwerken.

B2C Trustmark

Raadpleeg hier de B2C Trustmark checklist.

B2B Trustmark

Raadpleeg hier de B2B Trustmark checklist.

BeCommerce Trustmark Rating & Review Tool

Exclusief voor leden biedt BeCommerce reviews (klantbeoordelingen) aan.

Meteen aanmelden

Waarom reviews?

 • Meer omzet
 • Verhoogd klantenvertrouwen 
 • Hogere ranking via Google 
 • Waardevolle feedback & tips
 • Versterkte concurrentiepositie

Wat is een review?

Een review is een beoordeling van een klant over uw webshop. De klant beoordeelt uw webshop en het aankoopproces door het geven van cijfers en feedback.

BeCommerce Trustmark Reviews

Ben je lid van BeCommerce? Dan kun je je aanmelden via het formulier. KiyOh zal vervolgens binnen enkele dagen contact met je opnemen voor het verdere verloop en je helpen met eventuele vragen over het systeem. 

Nu aanmelden 

Nog geen lid van BeCommerce?

BeCommerce is alleen beschikbaar voor leden van BeCommerce. Ben je nog geen lid van BeCommerce? Vraag dan het lidmaatschap aan 

Prijs

UPDATE: Voor BeCommerce leden is het reviewsysteem gratis in 2018!

De waarde is 12.50 euro/maand of 150 euro/jaar, geldig voor maximaal 250 uitnodigingen per maand. Wanneer men meer wil versturen, wordt een extra prijs berekend.

Algemene voorwaarden 

Consulteer de algemene voorwaarden

Reeds BeCommerce Trustmark Reviews? 

Inloggen op Kiyoh

Ecommerce Europe Trustmark

Samen met Ecommerce Europe lanceert BeCommerce het Ecommerce Europe label. Ecommerce Europe vertegenwoordigt 75.000 webwinkels waarvan er meer dan 10.000 een nationaal betrouwbaarheidskeurmerk dragen zoals het BeCommerce-label.

Het Ecommerce Europe label is uitsluitend verkrijgbaar voor onze leden en wordt nu gratis aangeboden.

Waarvoor staat het Ecommerce Europe label?

De belangrijkste doelstelling van dit betrouwbaarheidskeurmerk is om de consument meer vertrouwen te geven in internationale online aankopen. We kunnen het vertrouwen van de consument met het Ecommerce Europe label stimuleren dankzij:

 • Een gemeenschappelijke set van regels in alle landen
 • Duidelijke communicatie over de gedragscode
 • Een betere bescherming van consumenten en handelaars
 • Een Europese klachtendienst voor de behandeling van geschillen

Het Ecommerce Europe label heeft een duidelijk herkenbaar logo. Klik op het logo om het certificaat met de gedragscode te raadplegen, waar u ook een verduidelijking van de rechten van de consument en de plichten van de handelaar terugvindt.

Meer dan 10.000 gecertificeerde webwinkels in Europa

Momenteel zijn in Europa 10.000+ webwinkels gecertificeerd door een nationale organisatie waardoor ze naast het BeCommerce Trustmark ook het Ecommerce Europe label mogen dragen.

Welke webwinkels mogen het label dragen?

Leden van BeCommerce mogen het Ecommerce Europe label toevoegen aan hun webwinkel. Gecertificeerde leden van BeCommerce zijn automatisch in overeenstemming met de regels van het Ecommerce Europe label.

Hoe werkt het?

De gecertificeerde leden (meer dan 10.000) van alle nationale organisaties die zijn aangesloten bij Ecommerce Europe mogen naast het Trustmark van BeCommerce ook het logo van het Ecommerce Europe label dragen.

Wens je het Ecommerce Europe logo te ontvangen?

Enkel ingelogde leden kunnen het logo downloaden via deze link: http://becommerce.be/nl/leden/ecommerce-europe-trustmark/logo. Je kan tevens een mailtje sturen naar label@becommerce.be.

Heef je geen inloggegevens? Word lid van BeCommerce en profiteer ook van alle andere voordelen!