Trustmark

Trustmark

De laatste decennia is het vooral de consument die met de technologie in zijn vingers de toekomst van de klassieke retail meer en meer in eigen handen aan het nemen is. Ons winkelgedrag - hetzij online hetzij offline - is fundamenteel aan het veranderen. Trust services in het algemeen stimuleren het vertrouwen in digitale transacties tussen ondernemingen en klanten.

Het BeCommerce Trustmark draagt in het bijzonder bij tot het genereren van vertrouwen in de digitale handel en van de betrouwbaarheid van cross-border transacties. Het BeCommerce Trustmark is hét vertrouwenskeurmerk bij uitstek voor het kopen van producten en diensten via internet in de BeLux. Met het BeCommerce Trustmark laten webshops de consument en/of zakelijke klant zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen aanbieden. Het toont aan dat een webshop de BeCommerce gedragscode respecteert en dat de e-commerce site gecertificeerd werd door een onafhankelijke organisatie, met name Bureau Veritas. Met het BeCommerce B2C Trustmark wenst de webshop het vertrouwen van de consument te stimuleren daar waar het BeCommerce B2B Trustmark zich richt tot de zakelijke klant die eveneens op zoek is naar betrouwbare en transparante handelspartners.

Beide Trustmarks kunnen afzonderlijk behaald worden. Webshops die zich zowel richten op consumenten als zakelijke klanten kunnen tevens beide certificaten verwerven. Het BeCommerce logo is zo opgesteld dat het duidelijk aantoont welke certificaten een webshop heeft behaald.

Webshops die het BeCommerce vertrouwenskeurmerk hebben behaald, kunnen daarnaast ook gratis gebruik maken van het Ecommerce Europe Trustmark. Dit zorgt voor nog meer vertrouwen bij de consument die overgaat tot internationale aankopen.