BeCommerce Trustmark

BeCommerce Trustmark

Waarom het BeCommerce keurmerk?

De laatste decennia is het vooral de consument die met de technologie in zijn vingers de toekomst van de klassieke retail meer en meer in eigen handen aan het nemen is. Ons winkelgedrag - hetzij online hetzij offline - is fundamenteel aan het veranderen. Trust services in het algemeen stimuleren het vertrouwen in digitale transacties tussen ondernemingen en klanten.

Het BeCommerce Trustmark draagt in het bijzonder bij tot het genereren van vertrouwen in de digitale handel en van de betrouwbaarheid van cross-border transacties. Het BeCommerce Trustmark is hét vertrouwenskeurmerk bij uitstek voor het kopen van producten en diensten via internet in de BeLux. Met het BeCommerce Trustmark laten webshops de consument en/of zakelijke klant zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen aanbieden. Het toont aan dat een webshop de BeCommerce gedragscode respecteert en dat de e-commerce site gecertificeerd werd door een onafhankelijke organisatie, met name Bureau Veritas. Met het BeCommerce B2C Trustmark wenst de webshop het vertrouwen van de consument te stimuleren daar waar het BeCommerce B2B Trustmark zich richt tot de zakelijke klant die eveneens op zoek is naar betrouwbare en transparante handelspartners.

Beide Trustmarks kunnen afzonderlijk behaald worden. Webshops die zich zowel richten op consumenten als zakelijke klanten kunnen tevens beide certificaten verwerven. Het BeCommerce logo is zo opgesteld dat het duidelijk aantoont welke certificaten een webshop heeft behaald.

Het BeCommerce Trustmark biedt onderstaande zekerheden aan waardoor zowel de consument/zakelijke klant als de webshop winnende partijen zijn:

  • Gemak en efficiëntie: Consumenten/zakelijke klanten hoeven enkel na te gaan of een bepaalde webshop het BeCommerce Trustmark draagt om met een gerust hart een bestelling te plaatsen. Voor de webshop straalt het BeCommerce Trustmark vertrouwen uit naar de consument, geeft het hem een lidmaatschap tot de e-commerce gemeenschap in het Belgische retaillandschap en krijgt hij toegang tot interessante marktdata en -studies.
  • Transparantie: Consumenten/zakelijke klanten weten met wie zij zaken doen en hoe zij het bedrijf gemakkelijk kunnen benaderen. De webshop laat door middel van het BeCommerce Trustmark zien dat zij een betrouwbare en veilige manier van online winkelen aanbiedt.
  • Veiligheid: Consumenten/zakelijke klanten mogen er zeker van zijn dat hun persoonlijke gegevens, en met name die met betrekking tot de betaling, voldoende beveiligd zijn tegen phishing en hacking. Door de veiligheidsscan die tweemaal per jaar plaatsvindt, blijft de webshop steeds op de hoogte van de nieuwste standaarden inzake internetveiligheid.
  • Privacy: Consumenten/zakelijke klanten weten dat hun privacy wordt gerespecteerd als ze hun aankopen online doen op de webshop. De webshop respecteert de Belgische en Europese privacyregelgeving en wordt steeds op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen inzake de privacyregelgeving.
  • Onafhankelijke klachtenbemiddeling: Consumenten/zakelijke klanten die een probleem hebben ondervonden met de webshop in kwestie kunnen in dit kader contact opnemen met onze onafhankelijke klachtendienst via ons klachtenformulier. Voor webshops betekent dit dat problemen snel, efficiënt en kostenbesparend kunnen aangepakt worden.
  • Ecommerce Europe Trustmark: Via ons lidmaatschap bij de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe beïnvloeden wij mede direct het Europese beleid, waarbij wij streven naar een ideale balans tussen consumentenrechten en -voordelen en een bevorderlijk klimaat voor de handelaar. Een webshop die het BeCommerce Trustmark behaalt, is ook gerechtigd om het Europese Trustmark van Ecommerce Europe te dragen. Op die manier biedt de webshop ook de Europese klant het nodige vertrouwen in zijn cross-border activiteiten. Raadpleeg hier de gedragscode van het Ecommerce Europe Trustmark. Meer informatie over het Ecommerce Europe Trustmark vind je verderop. 

BeCommerce is géén garantiefonds voor financieel onvermogen waarop bijvoorbeeld in geval van surseance van betaling of faillissement van een aangesloten bedrijf aanspraak gemaakt kan worden.

Waar staat het BeCommerce Trustmark voor?

BeCommerce Trustmark checklists

BeCommerce verleent aan een webshop een vertrouwenskeurmerk wanneer die voldoet aan alle afzonderlijke punten van de BeCommerce Trustmark checklist. Omdat BeCommerce transparantie hoog in het vaandel draagt, kunnen deze vragenlijsten geraadpleegd worden op onze website.

De zesmaandelijkse veiligheidsscan en SSL-check, uitgevoerd in opdracht van BeCommerce door Forus-P om kwetsbaarheden in webapplicaties aan het licht te brengen, maken eveneens integraal deel uit van het proces om het BeCommerce Trustmark te behalen en te behouden. Een webshop zal het BeCommerce Trustmark niet kunnen behalen indien deze tijdens de veiligheidsscan wordt aangemerkt als onveilig én indien de webshop in gebreke blijft om de nodige maatregelen ten gepaste tijde te nemen. Uiteraard staat Forus-P de webshops steeds bij met de nodige duiding en informatie om de betrokken onveiligheden zo snel mogelijk te kunnen wegwerken.

B2C Trustmark

Raadpleeg hier de B2C Trustmark checklist.

B2B Trustmark

Raadpleeg hier de B2B Trustmark checklist.

Ratings & Reviews

Met de sterke groei die de Belgische e-commercebranche momenteel doormaakt, is online reputatiemanagement voor bedrijven belangrijker dan ooit. Wij geloven sterk in de kracht van reviews en zijn van mening dat zij een beslissende rol spelen in het creëren van vertrouwen in de online handel.

In 2018 maakten we reeds bekend dat we reviews zien als een verlengstuk van ons eigen trustmark. Vanaf 2019 is het gebruik maken van een reviewsysteem naar keuze tevens een bindende voorwaarde geworden om het BeCommerce trustmark te behalen en te behouden.

Om onze leden te voorzien van de juiste tools en kennis op het gebied van reviews, werken wij samen met Trustpilot, het grootste reviewplatform ter wereld. Samen willen we ons inzetten om transparantie en vertrouwen binnen de Belgische e-commercebranche naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking gebeurt op het gebied van onderzoek, content, marketing en evenementen.

Door het partnership met Trustpilot genieten BeCommerce leden van speciale kortingen. Daarnaast biedt Trustpilot ook een gratis versie aan om reviews te verzamelen en te etaleren.

Waarom reviews?

  • Klantenbeoordelingen stimuleren online verkopen en bijgevolg de omzet.

  • Reviews zorgen voor een verhoogd klantenvertrouwen en een betere online reputatie.

  • Reviews resulteren in een hogere Google ranking door verbeterde SEO en SEA.

  • Dankzij een reviewsysteem krijg je waardevolle feedback die jou kan helpen om je concurrentiepositie te versterken.

 

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...