Beware of 'Coronavirus Maps' – It's a malware infecting PCs to steal passwords 

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
https://bit.ly/2UzelHn

Onze medewerkers zullen zo veel mogelijk van thuis werken, wat eigenlijk betekent dat er voor jullie niet zo veel zal veranderen.

ForusP is al jaren gewend om via de Cloud te werken, mede door onze geautomatiseerd scan aanpak. Het is voor ons daardoor geen probleem om jullie leden-webshops zo veilig mogelijk te houden. We zien momenteel geen veranderingen in de aandacht van leden voor cyber security. We werken allemaal zoals vóór de crisis.

Vervelend is dat er  soms misbruik wordt gemaakt van deze situatie, het lijkt wel of het Corona virus niet iedereen raakt.Er zijn altijd individuen die hier misbruik van maken en daarvoor willen wij waarschuwen.

Wij raden aan dat jullie leden de door ons aangegeven kwetsbaarheden met een hoog risico (High risk) nog sneller te (laten) repareren dan voorheen. High risk kwetsbaarheden zijn een prachtig middel om organisaties te verstoren.Zeker nu fysieke winkels steeds meer zullen sluiten, zullen internet aankopen toenemen.Dat weten hackers ook en deze zullen dus niet schromen om hier veel geld aan te kunnen verdienen.

Er zijn bijvoorbeeld reeds digitale virussen ontwikkeld die zich voordoen als informatieve programma's met kaarten met Corona infecties per regio. Zeer handig zou men denken, maar dit programma is gekoppeld aan malware, spyware, en dergelijke, zoals bijvoorbeeld de linkhttps://thehackernews.com/2020/03/coronavirus-maps-covid-19.xxxx.

Deze link hebben we bewust aangepast zodat deze niet bruikbaar is, kenners zullen zeker weten wat er bij de kruisjes ingevuld zou moeten worden. Ons advies is om dergelijke programma's nooit te downloaden en alleen programma's via officiële publicaties of bekende bronnen.

Meer info

Dinsdag 31/03/2020