bol.com geeft essentiële artikelen voorrang

“We zien het als onze verantwoordelijkheid om consumenten in deze periode zo goed mogelijk te voorzien in de vraag naar essentiële artikelen naast voeding, zoals zeep, schoonmaakmiddelen en babyartikelen waaronder luiers”, aldus de woordvoerster van bol.com. 

Odoo + afbeelding en tekst

Het coronavirus zorgt ervoor dat het winkelgedrag van de Nederlandse consument behoorlijk is veranderd in een paar dagen tijd. Alle personen en instanties zijn gedwongen om zich in noodtempo aan te passen aan een nieuwe realiteit. Fysieke winkels krijgen zo weinig bezoek dat ze de deuren sluiten en online winkels melden groeisprongen van dubbele cijfers of meer.

“We zien het als onze verantwoordelijkheid om consumenten in deze periode zo goed mogelijk te voorzien in de vraag naar essentiële artikelen naast voeding, zoals zeep, schoonmaakmiddelen en babyartikelen waaronder luiers”, aldus de woordvoerster van bol.com. “Om te garanderen dat deze artikelen, maar opvolgend ook artikelen voor thuis werken, leren en vermaak, breed beschikbaar blijven en snel geleverd kunnen worden, zorgen wij door onze hele bedrijfsvoering heen dat dit assortiment voorrang krijgt.”

“Bovendien kunnen we met deze maatregel voorkomen dat het te druk wordt in de distributiecentra waar veiligheids- en extra gezondheidsmaatregelen voor medewerkers gelden. Voor overig assortiment kan het dus voorkomen dat wij onze servicekaders tijdelijk aanpassen.” Dat betekent dat klanten hun orders minder snel geleverd krijgen dan binnen de gebruikelijke 24 uur.

Amazon gaat op het internationale toneel een stap verder dan bol.com. De Amerikanen sloten vorige week voor vrijwel alle productgroepen de dienst Fulfillment by Amazon. De categorieën met nu essentiële items krijgen met hoge prioriteit voorrang en worden nog zonder drempel ingenomen. Dat moet ervoor zorgen dat belangrijke artikelen leverbaar blijven aan een zo breed mogelijk publiek.

PostNL kan desgevraagd geen cijfers geven over veranderingen in verkeersvolumes van pakketten. Die worden pas gegeven bij de presentatie van de kwartaalcijfers.


Bron

Dinsdag 31/03/2020