Social distancing maatregelen en goed weer: ijshandelaren stellen online verkoop voor

Maar toen kwam de uitbraak van het coronavirus. Velen stopten alle activiteiten, anderen organiseerden zich.

Odoo + afbeelding en tekst

Maar toen kwam de uitbraak van het coronavirus. Velen stopten alle activiteiten, anderen organiseerden zich.

Sluiting voor sommigen

Met zijn busje, zonder winkel, is de ijsmaker sinds 1979 aan de kant van Vottem een lust voor jong en oud. Een tournee die al voor de officiële beslissing dood is gestopt: "Ik ben op 6 maart weer begonnen. We hadden net een geweldig weekend gehad. En dat was de laatste. Ik wilde stoppen omdat ik bang was voor mijn klanten en voor mijn gezondheid".

Online verkoop voor anderen

Het is moeilijk om de afstanden voor een ijsmaker bij te houden. De Association royale des artisans glaciers heeft daarom aanbevolen om te sluiten. En sommige passen zich snel aan. Ze zijn begonnen met de online verkoop. Jérémy Ernst, van "Avalanche de saveurs du côté de Crisnée: "We hebben al vroeg een bezorgsysteem opgezet. Het was echt een primeur. Misschien houden we deze service achteraf wel, als onze klanten blijven bestellen", legt hij uit.

We werken in de zomer om de winter te betalen.

Online verkoop en levering snel georganiseerd ook voor de Gourmand'Ice in Verviers. Een manier voor Lætitia, de baas, om een catastrofe te voorkomen nu en voor de komende maanden: "We werken in de zomer om ook de winter te betalen. Elke week die we verliezen is als het verliezen van een week in de winter en een week in de zomer. Als we de verliezen tellen zoals vorige week, toen het weer goed was... Met wat we hebben verkocht, weet ik niet eens of we wel een tiende hebben gemaakt".

Veel ijsmakers bieden levering of afhaling aan op afspraak. Dus als je verlangen naar goed ambachtelijk ijs onweerstaanbaar is, weet je wat je moet doen.


Bron

Dinsdag 07/04/2020