Leuvense schoenenverkopers draaien overuren in webshop

Familiebedrijf Mertens Schoenen wordt uitgebaat door de 8ste generatie en is met 292 jaar de oudste winkel van het land. Mertens heeft meer dan 100 merken in de rekken, en trekt (online) klanten aan uit binnen-en buitenland. 

Odoo + afbeelding en tekst

 

Net als alle andere verkopers van niet noodzakelijke goederen en diensten moesten Meulemans en Mertens hun drie schoenenzaken in Leuven sluiten. Hun twaalf personeelsleden zijn technisch werkloos. Dat kan niet gezegd worden van de zaakvoerders want die zijn sinds de gedwongen sluiting druk in de weer in hun professionele webshop. De verkoop is sinds enkele weken gestegen met een factor 10 in vergelijking met de pre-coronaperiode. Mertens zet de verkochte schoenen met tientallen dozen tegelijkertijd af bij bpost. 

Familiebedrijf Mertens Schoenen wordt uitgebaat door de 8ste generatie en is met 292 jaar de oudste winkel van het land. Mertens heeft meer dan 100 merken in de rekken, en trekt (online) klanten aan uit binnen-en buitenland. “Ondanks dat we net als de collega’s uitkijken naar het einde van de coronacrisis heeft deze uitzonderlijke situatie toch ook positieve zaken opgeleverd. Heel wat nieuwe klanten hebben ons via de online verkoop ontdekt. Na de crisis zal een deel van die extra online verkoop allicht blijven. Het belang van een professionele webshop zal toenemen”, klinkt het.

Bron

Dinsdag 14/04/2020