De gevaren van een heropstart zonder 5G, door Ivan Vandermeersch (BAM)

Onze Belgische bedrijven moeten interconnectiviteit aankunnen nu de Verenigde Staten, China en andere dominante economieën al aan een ononderbroken 5G-dekking werken. 

Odoo + afbeelding en tekst

 

Onze Belgische bedrijven moeten interconnectiviteit aankunnen nu de Verenigde Staten, China en andere dominante economieën al aan een ononderbroken 5G-dekking werken. En tegen 2020 wil de Europese Unie voor zowel burgers als bedrijven overal een optimale 5G-dekking met een hoge downloadsnelheid. Een achterophinkend België is niet bepaald positief voor de burger, noch voor onze bedrijven. Voor de heropstart moeten we de post-coronamaatschappij in durven te stappen.

In die maatschappij zal connectiviteit een impact hebben op hoe individuen communiceren, leren en denken. Connectiviteit zal de heropbouw van de maatschappij ondersteunen en bepalen hoe mensen met elkaar interageren. En misschien wel het belangrijkste: digitale en geconnecteerde technologie is van primordiaal belang om dringende wetenschappelijke vooruitgang te versnellen, zoals de ontwikkeling van nieuwe vaccins en de voorbereiding op nieuwe crisissen.

Bij de heropstart zullen nieuwe connectiegewoonten - noodgedwongen mobiel - een feit zijn

5G is tot 200 keer sneller dan 4G en heeft een debiet dat 100 keer groter is. Deze technologie is dus meer dan alleen maar de noodzakelijke upgrade van onze huidige, zo goed als verzadigde 4G-netwerken. Ze is vooral de enige manier om onze gebruiksverwachtingen in te lossen wat connectiviteit betreft. Maar bij de terugkeer naar het normale zal iedereen bepaalde nieuwe “on the go”-gebruiksmogelijkheden volledig willen behouden: in de trein een videoconferentie bijwonen, in het park les volgen, op de luchthaven een veilige verbinding maken met de bedrijfsserver, ...


Bron

Dinsdag 21/04/2020