Auto's online verkopen, de anti-Covid optie van autofabrikanten

De PSA Groep heeft zojuist aangekondigd dat de merken Peugeot, Citroën en DS elk een website zullen hebben die hen in staat stelt om in een 100% online proces een nieuwe auto aan te schaffen.

Odoo + afbeelding en tekst

 

Het project was al meer dan een jaar in behandeling, maar de lancering ervan onlangs komt op het juiste moment. De PSA Groep heeft zojuist aangekondigd dat de merken Peugeot, Citroën en DS elk een website zullen hebben die hen in staat stelt om in een 100% online proces een nieuwe auto aan te schaffen. Een extra oplossing om klanten te bereiken, in een tijd waarin dealers hun deuren nog gesloten moeten houden en waarin gezondheidsmaatregelen naar verwachting de traditionele verkoopkanalen voor lange tijd zullen verstoren.

Sinds 2017 heeft PSA al een website die een overzicht geeft van de nieuwe modellen die op voorraad zijn in de verschillende verkooppunten, met de mogelijkheid om een reservering te maken. Deze site geeft een gemiddelde van 300.000 bezoeken per maand weer, "maar het traject was niet compleet omdat het financieringsgedeelte ontbrak", legt de verkoop- en marketingdirecteur van de groep Thierry Koskas uit.

Bron

Dinsdag 5 mei 2020