PointCarré doet intrede in de e-commerce wereld

In strikte opsluiting, en terwijl de online verkoop explodeert, lanceert PointCarré nu zich in de e-commerce, via een online site die operationeel is sinds woensdag 29 april. 

Odoo + afbeelding en tekst

In strikte opsluiting, en terwijl de online verkoop explodeert, lanceert PointCarré nu zich in de e-commerce, via een online site die operationeel is sinds woensdag 29 april. "Dit vergde veel werk omdat de winkelketen een franchiseketen is, wat de zaak nog ingewikkelder maakt. Alles moet worden gecoördineerd. We wilden ook dat de site volledig operationeel zou zijn voor de officiële lancering", zegt Xavier Goebels, CEO en oprichter van PointCarré. Als gevolg van de door de overheid opgelegde sluitingen van de zogenaamde 'niet-essentiële' winkels, werd PointCarré gedwongen haar winkels te sluiten, maar niet alleen dat". Ook de logistieke magazijnen zijn door de Covid-19 gesloten, zodat we in de winkels moesten bevoorraden om op de site een zo gevarieerd mogelijk assortiment te kunnen aanbieden", legt Xavier Goebels uit.

Naast het platform moeten de bestelterminals binnen enkele weken beschikbaar zijn in de winkels. "Klanten en onze verkoopmedewerkers kunnen via deze terminals op het internet onderdelen bestellen die bijvoorbeeld niet in de winkels of in de gewenste kleur verkrijgbaar zijn. Klanten zullen hun aankoop direct kunnen doen en laten bezorgen aan huis of bij een verkooppunt", voegt de CEO toe.


Bron

Dinsdag 05/05/2020