Tips om teams te helpen om ook buiten de werkmuren verbonden te blijven

In tijden van hoge druk kan het gemakkelijk zijn om zaken over het hoofd te zien die helpen om verbinding te cultiveren en mensen gemotiveerd te houden.

Odoo + afbeelding en tekst

 

In tijden van hoge druk kan het gemakkelijk zijn om zaken over het hoofd te zien die helpen om verbinding te cultiveren en mensen gemotiveerd te houden.

Hier zijn enkele tips om geconnecteerd te blijven ondanks de omstandigheden. 

Focus op mensen eerst

Wees aanwezig voor anderen, zelfs als je niet in dezelfde ruimte werkt. 

Speel in op routines 

Routines kunnen een broodnodig gevoel van stabiliteit toevoegen aan het leven van mensen en kunnen werknemers helpen om verbonden en geïnformeerd te blijven. Tijdens deze overgangsfase is het stellen van prioriteiten van groot belang. Op dit moment zou uw belangrijkste prioriteit moeten zijn om de structuren op te zetten die medewerkers nodig hebben om zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving en om gefocust te blijven.

Maak tijd voor het morele

Neem de tijd om zelfs kleine prestaties met het team te vieren, zodat het werk niet voelt als een eindeloze stroom van taken. We zien tegenwoordig veel meer informele bijeenkomsten in de agenda's van mensen, of het nu gaat om een virtuele koffie of een online werksessie met een buddy.

In de loop der jaren heeft het people analytics team van Google uitgebreid onderzoek gedaan naar de teamdynamiek en hoe deze bijdraagt aan de effectiviteit van het team. 


Bron: Think with Google

Vrijdag 15/05/2020