NLW212(NL) | BeCommerce

Test Aankoop waarschuwt voor de dropshipper: “Terugsturenkost meer dan product zelf”

Dropshipping komt alsmaar meer voor.

Odoo + afbeelding en tekst

Dropshipping komt alsmaar meer voor. Lokale verkopers hebben de producten niet zelf in stock en sturen de bestelling door naar een groothandelaar, vaak in China of in het buitenland. De consument koopt dus producten aan in China via een tussenpersoon.

Deze aanpak is niet illegaal, maar kan wel voor problemen zorgen. Chantal De Pauw van de FOD Economie zegt: ““Soms komen de producten nooit aan, of de kwaliteit blijkt ondermaats”. “Van zodra je gebruik wilt maken van de wettelijke 2 jaar garantie, zijn de websites vaak al met de noorderzon verdwenen of zegt de verkoper dat je het moet regelen met de producent in China”, zegt Simon November van Test Aankoop.

De klachten over dropshipping nemen toe. De Economische Inspectie van de FOD Economie kreeg dit jaar al 14.404 meldingen over problemen met online bestellingen, 52 procent meer dan vorig jaar. Het is belangrijk als consument om na te gaan of een website betrouwbaar is, een van de dingen waar een consument op kan letten is de aanwezigheid van de BeCommerce logo.

Bron

18/12/2020