NLW227(NL) | BeCommerce

Smart Warehousing met robots – waarom ervoor kiezen?

De populariteit van Smart Warehousing met robots nam de afgelopen jaren snel toe.

Odoo + afbeelding en tekst
De populariteit van Smart Warehousing met robots nam de afgelopen jaren snel toe. Het gebrek aan werkkracht is één van de belangrijkste redenen om hierin te investeren.

Het implementeren van Smart Warehousing geldt ter aanvulling of ter vervanging van de handmatige werkzaamheden. Voornamelijk bij personeelsschaarste is dit een efficiënte manier om dit te compenseren. De functies van de robots zijn nog niet helemaal ontwikkeld, er zijn nog steeds enkele activiteiten die de robot niet kan doen. De voornaamste activiteiten zijn tapelen en orders naar orderpickers toebrengen.


Het gebruik van robots zal toenemen. In een rapport van ABI wordt geschat dat tegen 2025 50.000 magazijnen wereldwijd uitgerust zullen zijn met robottechnologie. Bij Sma Warehousing ligt de nadruk ook sterk op het samenwerken tussen mens en robot.


Dankzij de groei van e-commerce neemt de ontwikkeling van robots sterk toe. PostNL, DHL, Active Ants, maar ook Wehkamp en Bol.com handelen een deel van de stroom items af met geautomatiseerde processen.Bron

08/01//2021