NLW229(NL) | BeCommerce

Stijgende interesse voor duurzaam poolingverhaal in e-commerce”


De voorbije maanden is gebleken dat een flexibele supply chain essentieel is voor e-commerce om te kunnen reageren op onverwachte omstandigheden.

Odoo + afbeelding en tekst

De voorbije maanden is gebleken dat een flexibele supply chain essentieel is voor e-commerce om te kunnen reageren op onverwachte omstandigheden. Bovendien laten shoppers zich steeds meer leiden door de milieu-impact van hun online aankoop. Maar hoe begin je aan een flexibele, efficiënte en liefst zo duurzaam mogelijk supply chain?

Bij een online bestelling wordt het fysieke product een eerste keer verpakt, daarna een tweede keer meestal in een kartonnen omdoos, vervolgens is er ook een drager nodig, zoals een pallet. Die is onzichtbaar voor de consument, maar vormt de beschermende ruggengraat tijdens stockage en  vervoer. Hoewel de productverpakking en omdoos vaak voor eenmalig gebruik bestemd zijn, kun je wel kiezen voor circulaire poolpallets.

Minder verpakkingsafval in supply chain

CHEP bezit meer dan 300 miljoen pallets en containers, die ze ter beschikking stelt aan hun klanten wereldwijd. “Onze missie is onder meer verpakkingsafval te vermijden in supply chains. Daarom verkopen we onze pallets niet, maar verhuren we ze”, zegt Katleen Van Limberghen, Manager New Markets Development. “Na gebruik halen wij de pallets op de eindbestemming op, controleren en herstellen we ze indien nodig in een van onze servicecenters en zetten we ze ter plaatse weer in. Zo besparen we afval, CO2-uitstoot en natuurlijke grondstoffen.”
Bron
04/09/2020