NLW229(NL) | BeCommerce

Lancering van de eerste Belgische webshop met producten gemaakt door gehandicapte werknemers

De sector van de bedrijven voor aangepast werk lanceert op maandag "Handymade.be", de eerste Belgische webshop van producten gemaakt door mensen met een handicap, werd door hem aangekondigd in een persbericht. 

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

 

De sector van de bedrijven voor aangepast werk lanceert op maandag "Handymade.be", de eerste Belgische webshop van producten gemaakt door mensen met een handicap, werd door hem aangekondigd in een persbericht. De actie brengt de drie regionale koepels samen die de werkgevers van de bedrijven voor aangepast werk in België vertegenwoordigen.

Handymade.be maakt het mogelijk om in enkele klikken lokale producten te verwerven die gemaakt zijn door gehandicapte werknemers en ambachtslieden. Terwijl de bedrijven voor aangepast werk over het algemeen aan klassieke bedrijven leveren, op basis van onderaanneming, vervaardigen velen van hen "ook hun eigen producten", legt Benoit Ceysens, voorzitter van de Brusselse Federatie van de sector (Febrap), uit in het persbericht.

"De bedrijven voor aangepast werk beperken zich al lang niet meer tot historische onderaannemingsactiviteiten zoals verpakkingen. Hun productiesites zijn vandaag de dag innovatief, maken gebruik van de nieuwste technologieën en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen", voegt de voorzitter van de Waalse Federatie (Eweta), Stéphane Emmanuelidis, toe.

De website biedt "een extra verkoopkanaal", om de "werkgelegenheidskansen voor onze werknemers" te vergroten, besluit Ceysens.Bron

15 Juni 2020