NLW229(NL) | BeCommerce

Pakjes heen en weer sturen naar het Verenigd Koninkrijk is knap lastigDe Brexit brengt verschillende moeilijkheden met zich mee, ook het bestellen en retourneren van pakketjes zal er vanaf dit jaar anders uitzien.

Odoo + afbeelding en tekst
De Brexit brengt verschillende moeilijkheden met zich mee, ook het bestellen en retourneren van pakketjes zal er vanaf dit jaar anders uitzien.
Britten die een pakketje naar de EU willen versturen moeten douaneformulieren invullen. Het gaat om de formulieren CN22 of CN23. "Die zijn verkrijgbaar bij het postkantoor", legt de woordvoerder van Royal Mail uit.

De klant zal geen BTW meer betalen in het VK, maar in het land van de koper. Bovendien komen er ook douanekosten bij, de hoogte hiervan hangt af van de waarde van het pakket en wie de afzender is. Op producten waarvan de waarde onder de 22 euro ligt, moeten er geen kosten betaald worden. Tussen de 22 euro en 150 euro betaal je btw en inklaringskosten. In het akkoord werd bereikt dat er geen inklaringskosten zullen doorgevoerd worden op bedragen hoger dan 150 euro.
Bron

08/01/2021