NLW304 | BeCommerce

Nobelprijs voor de Economische Wetenschappen wordt toegekend aan Amerikaanse academiciDe twee Amerikaanse Academici Paul R. Milgrom en Robert B. Wilson hebben de Nobelprijs voor Economische Wetenschappen gekregen voor nieuwe inzichten in hoe veilingen werken.

Odoo + afbeelding en tekst

 

De twee Amerikaanse Academici Paul R. Milgrom en Robert B. Wilson hebben de Nobelprijs voor Economische Wetenschappen gekregen voor nieuwe inzichten in hoe veilingen werken en hoe verschillende veiling ontwerpen de kopers en verkopers kunnen helpen hun doelen te bereiken.

Hun theorie is voordelig voor "kopers, verkopers, belastingbetalers, eindgebruikers en de samenleving als geheel", aldus Tommy Andersson, lid van het Nobelcomité voor de Economie.

Terwijl overheden en belastingbetalers hun inkomsten uit de verkoop van die goederen willen maximaliseren, is het gevaar dat ze te succesvol zijn en de winnaar dwingen om zo veel te betalen dat de levering van de geassocieerde dienst wordt belemmerd. Door te begrijpen hoe veiling formaten aansluiten bij complexe doelstellingen kunnen dergelijke resultaten worden vermeden.

Mede dankzij het werk van de twee economen spelen veilingen nu een grote rol bij het bepalen van de prijs van veel alledaagse goederen en diensten.
Bron

16/10/2020