NLW308 | BeCommerce

Amazon.nl (nog) niet de gevreesde pletwals

Amazon verwacht de drukste eindejaarsperiode in de geschiedenis.


Odoo + afbeelding en tekst

 

Amazon verwacht de drukste eindejaarsperiode in de geschiedenis. Een stormloop in de winkels zal er niet meer zijn wegens de covid-pandemie nu de consument meer dan ooit de weg naar webshops heeft gevonden.

Ook de Prime Days zijn drukke dagen bij Amazon, maar wegens de enorme vraag de afgelopen maanden was het bedrijf genoodzaakt dit met 3 maanden uit te stellen. 

Amazon kent een ongekende groei in tijden van corona, het bedrijf zal dit jaar zijn capaciteit uitbreiden met 50 procent en daarbij groeit het personeelsbestand met een kwart, tot bijna 1 miljoen personeelsleden.

Ondanks de groei van Amazon staat het bedrijf nog steeds op nummer 5 in Nederland. De top 4 wordt gedomineerd door Bol.com, Coolblue, AliExpress en Wish.

Volgens Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dit doordat Nederland al een ontwikkelde e-commerce markt had voordat Amazon in maart een upgrade kreeg tot een echte webshop.

Els Breugelmans, professor marketing aan de KU Leuven, waarschuwt dat Bol.com en Coolblue toch alert moeten blijven. Amazon is stilaan aan een opmars bezig met al meer dan 5.000 actieve bedrijven op het platform.


Bron

16/10/2020