Persberichten NL | BeCommerce

Persberichten

Persberichten 2023

BeCommerce Market Monitor: Belg verkiest reizen boven luxeproducten

De Belg spendeert 3,6 miljard euro online in derde kwartaal 2023, goed voor een stijging van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 
Lees meer

Persberichten 2022

BeCommerce start op vraag van federale overheid met keurmerk voor influencers: "Onze jongeren moeten beschermd worden tegen fraude op TikTok."

Brussel, 25 november 2022 – Vandaag op Black Friday, dé online koopjeshoogdag, kondigt BeCommerce een nieuw Trustmark voor online veiligheid aan. De laatste jaren is Black Friday jammer genoeg ook de online fraudehoogdag te noemen. Denk maar aan merken die vooraf de prijzen omhooghalen en dan 'valse kortingen' doorvoeren of aan misleidende advertenties. Daarom ontwikkelden BeCommerce en voormalig staatsecretaris van consumentenzaken Eva De Bleeker naast het bestaande BeCommerce Trustmark voor betrouwbare webwinkels samen een trustmark voor online advertenties  voor social influencers.   “Met de uitwerking van dit Trustmark zijn we een stap dichter bij een veilige internetomgeving voor de Belgische consument”, aldus Sofie Geeroms.

  Lees meer

BeCommerce Awards 2022: “Customer centricity van webshops beslissend in deze editie”

De Bijenkorf.be uitgeroepen tot beste webshop actief in België

Brussel, 20 oktober 2022 - Vanavond heeft BeCommerce, de Belgische federatie voor de e-commerce, voor de zeventiende keer de BeCommerce Awards uitgereikt aan de beste webshops die actief zijn in België. Grote winnaar onder de webwinkels die zich dit jaar inschreven, is luxe- en premium modewinkel De Bijenkorf.be, dat de prestigieuze BeCommerce Award 2022 in de wacht sleepte. 

  Lees meer

BeCommerce: “Handelaars hebben nood aan extra steun om hun e-commerce te professionaliseren, ook van de overheid”

Brussel, 11 oktober 2022 –  Belgische handelaars hebben (dringend) nood aan meer steun van de overheid om hun e-commerce activiteiten te professionaliseren. Dat zegt sectororganisatie BeCommerce, dat zelf al een eerste project op poten heeft gezet waarbij ze ondernemers advies geven – Ezyshop. Vooral handelaars die het tijdens de coronapandemie hard te verduren kregen en halsoverkop een webwinkel opstartten, kunnen nu alle extra hulp gebruiken om die webwinkel te professionaliseren. “Kleine ondernemingen willen e-commerce met open armen ontvangen, maar hebben extra (financiële) ondersteuning echt wel nodig om de stap naar een succesvolle webwinkel te zetten. Ook de overheid kan hiervoor meer inspanningen leveren”, luidt het.

  Lees meer

BeCommerce Payment Monitor: “Gebruik Smartphone voor e-commerce afgelopen 5 jaar verdubbeld”

Brussel, 29 september 2022 – De Belg spendeerde gedurende de eerste helft van 2022 7,22 miljard euro online, een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gemiddeld geeft de Belg 86,2 euro uit per online aankoop. De helft van die aankopen gebeuren nog steeds via Bancontact Online. Ook de kredietkaart blijft populair. Hoewel online shoppers de laptop nog steeds het vaakst gebruiken om online te betalen, is de smartphone als device voor online aankopen de afgelopen jaren verdubbeld in gebruik voor e-commerce. “Uit onze cijfers blijkt dat de Belg in het afgelopen half jaar 30% meer heeft uitgegeven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, aldus Managing Director van BeCommerce Sofie Geeroms. “We merken dat e-commerce ook in tijden van crisis groeit. Mensen zijn wellicht op zoek naar koopjes en die zijn online te vinden.”

  Lees meer

BeCommerce: “E-commerce in België groeit in tweede kwartaal van 2022 met 30%”

Brussel, 13 september 2022 – In het tweede kwartaal van 2022 gaf de Belg 3,5 miljard euro uit online, een stijging van 29% tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Vooral de dienstensector lijkt er weer bovenop te komen, met een stijging van 75 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK in opdracht van BeCommerce, met de steun van de Nationale Loterij & FedEx. “We zijn terug naar de 50/50-verdeling tussen producten en diensten van voor de coronacrisis. Onze voorspellingen zijn uitgekomen: belevenissen blijven belangrijk voor de consument, ook in onzekere tijden”, zegt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

  Lees meer

Bijna 6000 nieuwe Belgische webshops op één jaar tijd

Belgisch e-commercelandschap groeit met 13 procent

Brussel, 30 augustus 2022 – Brussel, 30 augustus 2022 - Belgische ondernemers vinden steeds vaker de weg naar e-commerce. Op één jaar tijd kwamen er 5.985 nieuwe Belgische webshops bij. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door softwarebedrijf Inoopa in opdracht van BeCommerce. De meeste van de nieuwe webshops zijn winkels uit de winkelstraat die nu ook online verkopen. Vooral in de horeca is de groei opvallend. “We zien dat e-commerce nieuwe kansen biedt voor ondernemers: de verkoop kan aangevuld worden online om het de consument gemakkelijker te maken en horecabedrijven krijgen sinds corona de kans om ook online te gaan”, zegt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

  Lees meer

BeCommerce Market Monitor: reissector is opnieuw drijvende kracht achter e-commerce

Reis- en evenementensector terug van weggeweest

Brussel, 16 juni 2022 – De Belg spendeerde gedurende de eerste drie maanden van 2022 opnieuw een recordbedrag online. In post-coronatijden met een torenhoge inflatie door de oorlog in Oekraïne, spendeerde elke Belg gemiddeld 521 euro op drie maanden tijd. Vooral de online reis- en evenementensector maakte grote sprongen vooruit nadat ze twee jaar lang zware klappen kreeg door de coronacrisis. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek van BeCommerce, uitgevoerd door GfK met de steun van de Nationale Loterij & FedEx. Samen met de reizen, wint ook de kredietkaart opnieuw terrein. Het betaalmiddel blijft vooral populair voor grote bedragen en reizen. In totaal spendeerde de Belg 3,69 miljard euro gedurende het eerste kwartaal, goed voor een stijging van 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

  Lees meer

“Lp’s, boeken en kranten beleven tweede leven dankzij e-commerce”

Steeds meer Belgische webwinkels veroveren plaats in BeCommerce Shopping 100 die beste 100 webwinkels actief op de Belgische markt oplijst

Brussel, 5 mei 2022 – Lp’s, boeken en kranten doen het steeds beter in de Belgische online markt. Dat blijkt uit de BeCommerce Shopping 100 die de beste 100 webwinkels actief op de Belgische markt oplijst. Twee achterliggende factoren beïnvloeden deze trends. Ten eerste is de shift te verklaren door de groeiende koopkracht van Gen Z. Ten tweede slagen kranten erin om hun groot bezoekersaantal te converteren in betalende lezers en shoppers. Belgische bedrijven worden steeds sterker in e-commerce en kunnen opboksen tegen grote, internationale webwinkels. “E-commerce wordt een belangrijk kanaal in de totale verkoop van fysieke winkels, in plaats van een apart gegeven”, aldus Sofie Geeroms, Managing Director bij BeCommerce.

  Lees meer

BeCommerce Market Monitor: Belg spendeerde in 2021 12,1 miljard euro in e-commerce

Sofie Geeroms: “E-commerce was redder in nood voor Belgische economie en consument”

Brussel, 24 maart 2022 – In 2021 besteedde de Belg 12,1 miljard euro aan e-commerce, een stijging van 18% in vergelijking met 2020. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor. Een vijfde van de uitgaven die Belgen doen, gebeurde daarmee online. Toch kon de dienstensector zich het afgelopen jaar nog niet volledig herstellen. “We gaven in 2021 dan wel opnieuw meer uit aan tickets voor events, pretparken en vluchten, toch is er nog een lange weg af te leggen om het niveau van 2019 te halen. Desalniettemin zien wij hoopgevende cijfers voor 2022,”, zegt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

  Lees meer

Persberichten 2021

Een op vier euro's die Belg spendeert, geeft hij online uit

BeCommerce: "Reis- en evenementensector kwam op adem, kledingsector transformeerde voorgoed."

De Belg doet maar liefst een kwart van zijn uitgaven online. De coronacrisis heeft daarmee Belgische consumenten definitief de weg gewezen naar online winkelen, dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de BeCommerce Market Monitor. Maar liefst 40,8 miljoen keer bestelden we via het online winkelmandje op drie maanden tijd. Voornamelijk de reis- en evenementensector en kledingsector konden een opvallende stijging neertekenen in het derde kwartaal van 2021. “Uit het onderzoek blijkt dat het gemak om thuis te bestellen en de gekoppelde tijdsbesparing de voornaamste reden is voor consumenten om online te winkelen”, aldus Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce. 

Lees meer

Bol.com stapt mee in Ezyshop-project van BeCommerce en Mastercard

Project helpt al meer dan 500 Belgische zelfstandige ondernemers te digitaliseren

Het succesvolle Ezyshop-project wordt dankzij de samenwerking met bol.com uitgebreid: de e-commercespeler doet een investering om ondersteuning van strategische adviesverlening op digitale marketing voor ondernemers mogelijk te maken. Dat komt bovenop de gratis e-commerce-begeleiding van BeCommerce en Mastercard om een online verkoopskanaal op te starten en de financiële geletterdheid te vergroten bij bestaande ondernemers en KMO’s. De drie gevestigde waarden in de Belgische e-commerce geven op die manier terug aan de gemeenschap na de coronacrisis: ze helpen kleine zelfstandigen zich voor te bereiden op de digitale toekomst én op de gevolgen van corona.

Lees meer

Sofie Geeroms (BeCommerce): “Online winkelen met BlackFriday kan ook duurzaam zijn!"

 De logistieke sector en pakjesbezorgers hebben het de laatste jaren drukker dan ooit. Om de hoge druk aan te kunnen, beginnen retailers ook almaar vroeger met de promotie van hun kortingen, wat zorgt voor opportuniteiten voor consumenten tijdens Black Friday. Dat valt bovendien te verenigen met de wens om duurzame aankopen te doen. Op de BeCommerce Awards dit jaar, bleek dat webwinkels steeds grotere inspanningen leveren om duurzaam aan e-commerce te doen. Maar ook de consument kan een duit in het zakje doen. 

Lees meer

Dit jaar al 58 namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold in België

Dit weekend, van 22 oktober tot 24 oktober, is het Dag van de Webshop. Naar aanleiding van deze themadag, wil BeCommerce waarschuwen voor frauduleuze webshops die in de omgang zijn. In 2021 heeft DNS België al zo’n 58 frauduleuze webshops kunnen identificeren en oprollen. Toch zijn er nog steeds frauduleuze webshops actief waar de Belgische consument aandachtig voor moet zijn, aldus BeCommerce. E-commerce-expert Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce, geeft tips om veilig online te winkelen en verduidelijkt dat een webwinkel met keurmerk de veiligste plaats is om online te winkelen.

Leesmeer

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belgische webshop Orta uitgeroepen tot beste webshop actief in België


Vanavond heeft BeCommerce, de Belgische vereniging voor de e-commerce, met ondersteuning van PostNL voor de zestiende keer de BeCommerce Awards uitgereikt aan de beste webshops die actief zijn in België. Grote winnaar onder de webwinkels die zich dit jaar inschreven, was Orta die de prestigieuze BeCommerce Award 2021 in de wacht sleepte.
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

E-commerce: Belg gaf in eerste helft 2021 meer uit dan vorig jaar


Brussel, 14 september 2021 – Online shopping blijft groeien, dat blijkt uit de Market Monitor van BeCommerce. 
Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Een derde van Belgische webshops is afgelopen 5 jaar opgericht


In totaal bestaan er 45.116 Belgische webwinkels, waarvan een derde pas gedurende de afgelopen 5 jaar is opgericht.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

BeCommerce waarschuwt voor online fraude


BeCommerce zet vijf tips op een rij tegen frauduleuze webshops


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Persbericht: Online aankopen met helft gestegen, maar reissector nog niet terug op gang getrokken

Belg spendeert aan fashion, elektronica en spelamusement in plaats van reizen, zo blijkt uit de BeCommerce Market Monitor 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Coronacrisis: Streamingdiensten en online marktplaatsen steeds populairder 

BeCommerce Shopping100-lijst: de beste 100 webwinkels actief op de Belgische markt na een zwaar coronajaar.


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

BeCommerce en Mastercard bundelen de krachten om micro-ondernemingen en KMO’s in België te helpen met de opstap naar e-commerce

Het Ezyshop-partnerschap gaat 2021 bedrijven digitale vaardigheden aanleren om dit jaar te innoveren en hun bedrijf uit te breiden via een eigen webwinkel

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belg kocht online voor 10,26 miljard euro in 2020, een daling van 10 procent

De coronacrisis drukt zijn stempel op de Belgische e-commerce in 2020 en plaatst hem in twee versnellingen. Waar de online productencategorie met een derde kon groeien, implodeerde de dienstensector – waaronder de reis- en evenementensector - onder druk van de wereldwijde lockdowns. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek uitgevoerd door GfK in opdracht van BeCommerce met de steun van PostNL en de Nationale Loterij.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

E-commerce: aankoop producten online groeide in 2020 even hard in lockdown als bij heropening winkels

“Corona heeft eindelijk de Belgische ondernemers de voordelen van e-commerce doen inzien. Samen met de consument effenen ze definitief het pad naar een meer mature e-commercemarkt”, zegt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce.

Persberichten 2020

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belgische ondernemers grote winnaar op 15de BeCommerce Awards


De BeCommerce Awards belonen webwinkels die actief zijn in Belgische markt. Onder die winnaars dit jaar opvallend veel Belgische spelers waaronder Beemit, eCade, Kazidomi, Klium, Maison-Lab, Mozzeno, Mytribunews, Nikkel-Art en Noukies. Hiermee wordt een trend onderschreven die BeCommerce al langer waarneemt: Belgische webshops doen het steeds beter tegenover webshops met buitenlandse wortels.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

November = koopjesmaand: Black Friday brengt online 63% meer op dan de eerste week van de solden, dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor

“Het koopgedrag van de Belg is enorm veranderd onder invloed van de coronacrisis: de consument heeft voorgoed zijn weg naar webwinkels gevonden”, ziet Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce. “We verwachten dan ook een enorm druk najaar voor onze partners en willen zowel de consument als de webshops alvast oproepen hier rekening mee te houden: bestel op tijd en stel zeker alternatieven in voor de bezorging.”

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Belg spendeerde tijdens coronacrisis een derde meer aan producten online


De invloed van de coronacrisis op de online uitgaven van de Belg was in de eerste helft van 2020 duidelijk te merken. Dat blijkt uit de cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat uitgevoerd wordt door GfK in opdracht van BeCommerce, met de steun van PostNL & de Nationale Loterij.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Sudpresse gaat een langdurig samenwerkingsverband aan met BeCommerce

"Met een belangrijke partner als Sudpresse toont BeCommerce meer dan ooit aan dat we de sector van de digitale handel representatief vertegenwoordigen voor heel België".


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Daling van 8% in online uitgaven: zware klappen voor de dienstensector, spectaculaire groei van 18% in productaankopen

Voor het eerst sinds de start van de Market Monitor-metingen is er een daling in de online uitgaven van de Belgen. Waar er de afgelopen jaren steevast een groei was van ongeveer 7% per jaar, gaat het nu om een daling van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

“Belgische webshops doen het steeds beter ten opzichte van hun buitenlandse concurrentie”

“If you can’t measure it, you can’t improve it: een webshop kan niet weten of hij succesvol is als hij zijn digitale voetafdruk niet kan vergelijken”, benadrukt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce. “Belgische webwinkels krijgen met deze lijst de kans om zich te vergelijken met rechtstreekse concurrenten en best-in-class-webshops. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Een absoluut record: Belgen spenderen 11,46 miljard euro online

“E-commerce is meer dan ooit de motor voor de groei in  retail in België: ongeveer 50% van de groei situeert zich in online verkoop”, merkt Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce, op. “


Persberichten 2019

16/12/2019: BeCommerce ziet e-commerce in België voor vijfde jaar op rij groeien: 8,38 miljard euro uitgegeven tijdens eerste drie kwartalen van 2019
16/12/2019: Le cap des 11 milliards de dépenses en ligne bientôt atteint ?
28/11/2019: Shoppen zonder zorgen: 3 tips om de Black Friday en Cyber Monday-drukte te doorstaan! 
28/11/2019: Shopping sans inconvénient : 3 conseils pour passer au travers de la foule lors du Black Friday et du Cyber Monday!
20/11/2019: Sinterklaas en Kerstman kopen pakjes steeds vaker online
20/11/2019: Saint-Nicolas et le Père Noël achètent de plus en plus en ligne

16/09/2019: E-commerce in België bevestigt duurzame groei: eerste helft van 2019 reeds goed voor 5,69 miljard euro aan online uitgaven

16/09/2019: L’e-commerce en Belgique confirme sa croissance continue : le premier semestre 2019 représente déjà 5,69 milliards d'euros de dépenses en ligne

13/06/2019: Belgen gaven in eerste kwartaal van 2019 al 2,95 miljard euro uit online

13/06/2019: Les Belges ont déjà dépensé 2,95 milliards d’euros en ligne au premier trimestre 2019

04/06/2019: Milieubewust online shoppen? Het kan met deze tips!

04/06/2019: BeCommerce kondigt nieuw partnerschap aan met Recupel

04/06/2019: Faire son shopping en ligne en respectant l’environnement ? C’est possible grâce à ces quelques conseils !

04/06/2019: BeCommerce annonce un nouveau partenariat avec Recupel

17/05/2019: Veepee (voormalige Vente-Exclusive.com) uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens 14de BeCommerce Awards
17/05/2019:  Veepee (anciennement connu sous le nom Vente-Exclusive.com) élu meilleur magasin en ligne belge à l’occasion des 14e BeCommerce Awards
10/05/2019: BeCommerce gaat voor de 14de keer op zoek naar beste webwinkels in België

10/04/2019: BeCommerce à la recherche des meilleurs magasins en ligne de Belgique pour la 14ème fois

14/03/2019: 2018 absoluut recordjaar voor e-commerce in België: Belgen spenderen 10,67 miljard euro online
14/03/2019: 2018, année record absolue pour l’e-commerce en Belgique : les Belges ont dépensé 10,67 milliards d’euros en ligne

11/03/2019: Invitation de presse (13/03) : BeCommerce Market Monitor Summit Q4 2018

01/02/2019: BeCommerce lance la 5e édition du Shopping100, un aperçu des 100 meilleurs webshops de Belgique

01/02/2019: BeCommerce lanceert 5de editie van Shopping100, een overzicht van de 100 beste Belgische webshops


Persberichten 2018

17/12/2018: Jan Vereecke volgt Patricia Ceysens op als voorzitter BeCommerce

17/12/2018: Jan Vereecke succède à Patricia Ceysens à la tête de BeCommerce

14/12/2018: Belgen spenderen steeds meer online: eerste drie kwartalen van 2018 reeds goed voor een totaal van 7,89 miljard euro

14/12/2018: Les Belges dépensent de plus en plus en ligne : les trois premiers trimestres de 2018 totalisent déjà 7,89 milliards d'euros

14/12/2018: Belgians are spending more and more online: first three quarters of 2018 have already totalled €7.89 billion  12/11/2018: Saint Nicolas achète de plus en plus souvent ses jouets en ligne
08/11/2018: Sinterklaas koopt speelgoed steeds vaker online

20/09/2018: Nieuw record in Belgische e-commerce: eerste helft van 2018 reeds goed voor 5,29 miljard euro aan online uitgaven

20/09/2018: Nouveau record dans l’e-commerce belge : déjà 5,29 milliards d’euros de dépenses en ligne rien que pour le premier semestre 2018
02/07/2018: Solden: Belg koopt steeds meer kleding online 02/07/2018: Soldes : le Belge achète de plus en plus de vêtements en ligne

07/06/2018: Belgen spendeerden in eerste kwartaal van 2018 al 2,73 miljard euro online
22/05/2018: 
NewPharma uitgeroepen tot beste Belgische webshop tijdens de 13de BeCommerce Awards

22/05/2018: NewPharma proclamé meilleur webshop aux 13es BeCommerce Awards

25/04/2018:  BeCommerce introduceert als eerste in België een B2B-trustmark  
25/04/2018:  BeCommerce lance un label de confiance B2B en primeur en Belgique 

23/04/2018: BeCommerce maakt de genomineerden voor de BeCommerce Awards 2018 bekend

23/04/2018: BeCommerce annonce les nominés des BeCommerce Awards 2018

23/03/2018: De kaap van 10 miljard online bestedingen in 2017 vlot behaald

23/03/2018: Le cap des 10 milliards d’euros de dépenses en ligne en 2017 fut facilement atteint

01/02/2018: Nieuw management aan het hoofd van BeCommerce

01/02/2018: Nouveau management à la tête de BeCommerce


Persberichten 2017

14/12/2017: Alweer 10% meer online uitgaven in ons land 

14/12/2017: Nouvelle progression de 10% des dépenses online en Belgique 

01/12/2017: Webshops van BeShopping100 (B2C) tekenen 13,5% omzetstijging op in België 

16/11/2017: Le chiffre d’affaires des boutiques en ligne (B2C) du BeShopping100 en Belgique augmente de 13,5 %  

10/11/2017: Singles Day: Een nieuwe trend in e-commerce in de opmars

10/11/2017: Singles Day : Une nouvelle tendance se dessine dans l’e-commerce 

20/10/2017: European Parliament’s Report on ePrivacy not in line with business realities, may put EU businesses at risk and hamper innovation 

20/10/2017: European Parliament’s Report on ePrivacy not in line with business realities, may put EU businesses at risk and hamper innovation 

16/10/2017: Hoe bescherm je jezelf tegen oplichting op online verkoopssites? 


16/10/2017: Comment se protéger des arnaques sur les sites de vente en ligne ? 

11/10/2017: Online bestedingen stijgen in de eerste 6 maanden van 2017 met 10% naar 4,9 miljard euro 


10/09/2017: Les dépenses en ligne ont progressé de 10 % durant le premier semestre de 2017 et s’élèvent ainsi à 4,9 milliards d’euros 

25/06/2017: Lancering van gestandaardiseerde etiketten in Europa bevordert de e-commerce over landsgrenzen heen 

11/06/2017: Pour la première fois, le commerce électronique progresse plus rapidement en Wallonie qu’en Flandre.

06/06/2017: Voor het eerst groeit e-commerce in Wallonië sneller dan in Vlaanderen 

06/06/2017: L'e-commerce progresse plus vite en Wallonie qu'en Flandre

19/05/2017: Commission must act now or add major payment obstacles for EU online merchants facing global competition 

19/05/2017: De beste webshops van België bekroond tijdens de BeCommerce Awards 

19/05/2017: Commission must act now or add major payment obstacles for EU online merchants facing global competition 

19/05/2017: Les meilleurs e-shops de Belgique primés lors des BeCommerce Awards 

20/04/2017: Le jury d'experts révèle les nominés des BeCommerce Awards 2017 

21/04/2017: Genomineerden voor BeCommerce Awards 2017 zijn gekend 

14/04/2017: Chinese markt steeds aantrekkelijker voor Belgische e-shopper  

11/04/2017: Belgen kopen voor 9 miljard euro on-line in 2016 

06/04/2017: Belgische B2C e-commerce sterkste Europese groeier in 2016 

13/03/2017: Nieuw record: Belgen kopen voor meer dan 9 miljard euro online in 2016 

14/03/2017: Nouveau record : les Belges ont acheté pour plus de 9 milliards d’euros en ligne en 2016 

14/02/2017: Chocolade en bloemen ook bij online shoppers populair als Valentijnscadeau 

14/02/2017: Le chocolat et les fleurs, des cadeaux de Saint-Valentin populaires aussi pour les consommateurs en ligne 

10/02/2017: Belgische B2C e-commerce is sterkste Europese groeier in 2016 

10/02/2017: Le commerce électronique B2C belge connaît la plus forte croissance en Europe en 2016 

08/02/2017: E-commerce zet sterke prestaties neer in eindejaarsperiode 

25/01/2017: Negen Belgen op tien hebben positieve ervaringen met online shoppen 

11/01/2017: New proposal for a Regulation on ePrivacy: pros and cons for ecommerce 

11/01/2017: New proposal for a Regulation on ePrivacy: pros and cons for ecommerce 

09/01/2017: E-commerce stijgt harder dan ooit tijdens eindejaarsperiode  

09/01/2017: Le commerce électronique connaît une croissance exceptionnelle pendant la période de fin d’année Persberichten 2016

15/12/2016: 9 op de 10 Belgen hebben een positieve ervaring met online shoppen

15/12/2016: 9 belges sur 10 ont une expérience positive en matière d'achats en ligne 

06/12/2016: 20,9 miljoen online aankopen in het derde kwartaal van 2016 - 64% van alle diensten worden online gekocht 

06/12/2016: 20,9 millions d’achats en ligne au cours du troisième trimestre de 2016 - 64 % de tous les services sont achetés en ligne 

25/11/2016: De Belgische webshops samen verwachten 27 bestellingen per seconde tijdens Black Friday

25/11/2016: Les boutiques en ligne belges prévoient de réaliser 27 commandes par seconde durant le « Black Friday »  

21/11/2016: Jaaromzet Top 100 webshops (B2C) in België stijgt met 42% 

21/11/2016: Le chiffre d’affaires des boutiques en ligne (B2C) du Top 100 en Belgique augmente de 42 % 

13/10/2016: Comment se protéger des arnaques sur les sites de vente en ligne ? 

15/10/2016: Groen licht voor nachtarbeid in e-commerce bedrijven zou 5.000 nieuwe banen kunnen creëren in de komende drie jaar 

15/10/2016: Feu vert pour le travail de nuit et possibilité de créer 5.000 nouveaux emplois dans le secteur de l’e-commerce dans les trois années à venir 

19/09/2016: Online shopping zit in de lift: 10 procent meer gespendeerd online

11/06/2016: Belgische e-commerce breekt records: bijna 2,3 miljard euro uitgegeven tijdens het eerste kwartaal van 2016 

11/06/2016: L'e-commerce belge bat tous les records: près de 2,3 milliards d'euros dépensés en ligne au cours du premier trimestre 2016 

14/06/2016: L’e-shopping continue sa progression en Belgique 

19/09/2016:  L’e-shopping a le vent en poupe : 10 pour cent de dépenses en plus par internet 

01/05/2016: EcommerceWiki : la plateforme de connaissances  pour l’e-commerce

20/05/2016: De beste webshops van België bekroond tijdens de BeCommerce Awards 


20/05/2016: Les meilleurs e-shops de Belgique primés lors des BeCommerce Awards 

21/04/2016: BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de BeCommerce Awards 2016 

21/04/2016: Le jury d'experts révèle les nominés des BeCommerce Awards 2016 

11/03/2016: Belg koopt voor meer dan 8,2 miljard euro online in 2015

11/03/2016: Belg koopt voor meer dan 8,2 miljard euro online in 2015 

11/03/2016: Le Belge achète pour plus de 8,2 milliards d’euros en ligne en 2015  

11/03/2016: Le Belge achète pour plus de 8,2 milliards d’euros en ligne en 2015 

17/02/2016: BeCommerce aide les e-commerçants à améliorer leurs performances

10/03/2016: Belg koopt fors meer online 

17/02/2016: BeCommerce helpt webwinkels hun prestatie te verbeteren 

23/01/2016: Belgische e-commerce bereikt 1 miljard tijdens eindejaarsperiode 

24/01/2016:  L’e-commerce belge atteint 1 milliard pendant les fêtes 


Persberichten 2015

08/12/2015: 19,4 miljoen online aankopen in het derde kwartaal van 2015 

08/12/2015: 19,4 millions d’achats en ligne au cours du  troisième trimestre de 2015 

27/11/2015: Les ventes des sites d’e-commerce belges devraient atteindre  le milliard d’euros durant les fêtes de fin d’année 

27/11/2015: Belgische webwinkels zullen tijdens de eindejaarsperiode naar schatting  een omzet van 1 miljard euro realiseren 

22/11/2015: Webshops en Belgische consumenten  kampioen in grensoverschrijdende e-commerce 

22/11/2015: Webshops et consommateurs belges champions  du commerce en ligne transfrontalier 

04/11/2015: BeCommerce s’oppose aussi à deux régimes de garantie différents 

04/11/2015: Ook BeCommerce gekant tegen twee verschillende regimes van garantieregels 

27/10/2015: BeCommerce wil graag meer duidelijkheid geven over de tests rond veiligheid en bescherming van de privacy die door Test-Aankoop werden uitgevoerd op 100 online winkels 

27/10/2015: BeCommerce tient à clarifier les résultats des tests, en matière de sécurité et de protection de la vie privée, effectués par Test-Achats sur 100 commerces en ligne 

30/09/2015: BeCommerce lanceert samen met Ecommerce Europe een pan-Europees Label 

30/09/2015: BeCommerce lance un Label de confiance pan-européen avec Ecommerce Europe

14/09/2015: De Belg spendeert bijna € 2 miljard online in het tweede kwartaal van 2015 

14/09/2015: Le Belge a dépensé près de 2 milliards d’euros en ligne au cours du deuxième trimestre de 2015 

14/09/2015: Belg kocht bijna 2 miljard online in tweede kwartaal 

08/06/2015: Volgens de BeCommerce Market Monitor zouden de online verkoopcijfers in 2015 de kaap van € 7 miljard halen. 

08/06/2015: Selon le BeCommerce Market Monitor, les ventes en ligne devraient atteindre les 7 milliards d’euros en 2015. 

22/05/2015: Hungary joins Ecommerce Europe with SzEK.org 

22/05/2015: Hungary joins Ecommerce Europe with SzEK.org 

21/05/2015: NewPharma verkozen tot beste webwinkel van België 

21/05/2015: Apotheek NewPharma beste webwinkel van België 

04/05/2015: BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de Becommerce Awards 2015 

04/05/2015: Le jury d’experts révèlent les nominés des BeCommerce Awards 2015 

30/03/2015: Groen licht voor nachtarbeid in de logistieke sector zou 5.000 nieuwe banen kunnen creëren in de komende drie jaar 

30/03/2015: Feu vert pour le travail de nuit et possibilité de créer 5.000 nouveaux emplois dans le secteur de la logistique dans les trois années à venir 

29/01/2015: Belgische e-commerce voor het eerst volledig in kaart gebracht 

29/01/2015: Lancement de la première cartographie complète de  l’e-commerce belge 

21/01/2015: De e-commerce sector overstijgt zijn eindejaarsprognose

21/01/2015: Les e-commerçants belges dépassent leurs prévisions de fin d’année 


Persberichten 2014

27/11/2014: Les ventes des sites d’e-commerce belges devraient augmenter de plus de 34% durant les fêtes de fin d’année 

27/11/2014: De verkoop van de Belgische webwinkels zal tijdens eindejaarsdagen met naar schatting 34% stijgen

20/11/2014: De grensoverschrijdende e-commerce zal tegen 2025 verdrievoudigen  

20/11/2014: Le commerce en ligne transfrontalier va tripler d’ici 2025 

12/11/2014: BeCommerce peilt met Trust-onderzoek naar vertrouwen in haar label

12/11/2014: BeCommerce s’est penchée sur la confiance accordée par les consommateurs à son label de qualité, mesurée par l’étude "Trust"

18/09/2014: Belgische m-commerce in 2014 geraamd op meer dan 213 miljoen euro 

18/09/2014: Le M-commerce belge estimé à plus de 213 millions d’euros en 2014 

26/06/2014: 9 op 10 vindt de leveringsvoorwaarden bij online shoppen cruciaal

26/06/2014: Les conditions de livraison d’achats en ligne sont d’une importance cruciale pour neuf consommateurs sur dix

02/06/2014: Nieuwe Europese richtlijn betreffende de consumentenrechten van kracht sinds 31 mei 2014 

02/06/2014: La nouvelle directive européenne sur les droits des consommateurs est entrée en vigueur le 31 mai 2014 

20/05/2014: De beste webshops van België bekroond tijdens de BeCommerce Awards 

20/05/2014: Les meilleurs e-shops de Belgique primés lors des BeCommerce Awards 

05/05/2014: BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de Becommerce Awards 2014

05/05/2014: Les nominés des BeCommerce Awards 2014 sont connus 

24/03/2014: E-commerce in de lift in België 

24/03/2014:  L’e-commerce en plein essor en Belgique

26/02/2014: Exponentiële toename van de elektronische facturatie ! 

26/02/2014: La facturation électronique en croissance exponentielle !

31/01/2014: E-commerce in België - Groeiperspectieven en nieuwigheden voor 2014 

31/01/2014: E-commerce en Belgique - Perspectives de croissance et nouveautés pour 2014 


Persberichten 2013

02/12/2013: Recordverkoop voorzien voor webshops 

02/12/2013: Ventes record prévues pour le secteur du commerce en ligne 

20/11/2013: La confiance des Belges dans l’e-commerce ne cesse d’augmenter 

25/11/2013: 
Belg heeft groot vertrouwen in online handel 

17/09/2013: Mobiele online handel drie keer zo groot

17/09/2013: Le commerce mobile en ligne multiplié par trois 

16/05/2013: Zalando.be beste webwinkel van België 

16/05/2013: Zalando.be meilleur magasin en ligne de Belgique

15/05/2013: Zalando.be bekroond tot beste Belgische webwinkel 

30/04/2013: BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de Becommerce Awards 2013.

30/04/2013: Le jury professionnel fait connaître les nominés des Becommerce Awards 2013.

21/03/2013: Twee op drie webwinkels werven aan 

21/03/2013: Deux sur trois magasins en ligne embauchent 

16/01/2013: Webshops halen kwart meer omzet tijdens eindejaarsperiode

16/01/2013: Chiffre d’affaires des commerçants en ligne s’augmente d’un quart pendant la période des fêtes de fin d’année 


Persberichten 2012

26/11/2012: Webshops halen recordomzet in eindejaarsperiode 

26/11/2012: Chiffre d’affaires record pour le secteur de la vente en ligne en cette fin 2012 

04/10/2012: Meer zekerheid voor de online consument. 

04/10/2012: Plus de sécurité pour le consommateur en ligne. 

19/09/2012: Mobile Commerce is de volgende grote trend

19/09/2012: Le commerce mobile est la prochaine grande tendance

13/06/2012: Matthias Dobbelaere benoemd tot ICT-jurist van BeCommerce 

13/06/2012: Matthias Dobbelaere nommé juriste TIC de BeCommerce 

10/05/2012: Snapstore by Cameleon grote winnaar van de BeCommerce Awards 2012! 

10/05/2012: Snapstore by Cameleon est le grand vainqueur des BeCommerce Awards 2012! 

27/04/2012: BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de Becommerce Awards.

27/04/2012: Le jury professionnel de BeCommerce a fait connaître le nom des nominés aux Becommerce Awards.

26/03/2012: Vertrouwen in E-commerce groeit:  83% van de webwinkels verwacht 2-digit groei in 2012 

26/03/2012: La confiance dans l'e-commerce grandit:  83% des magasins en ligne anticipent une croissance à deux chiffres en 2012

27/02/2012: Belgische editie E-commerce


Persberichten 2011

15/12/2011: Belgacom treedt toe tot BeCommerce

15/12/2011: Belgacom rejoint l’association BeCommerce

24/11/2011: Online shoppen voor eindejaarsgeschenken in de lift

24/11/2011: Les achats en ligne pour les cadeaux de fin d’année ont le vent en poupe