Raad van Bestuur | BeCommerce

Raad van Bestuur

2005
BeCommerce onder BAM

BeCommerce was een afdeling van de huidige BAM (NL/FR) en groepeerde bedrijven actief in verkoop op afstand

2008
Ontstaan BeCommerce vzw

De organisatie zoals BeCommerce nu bestaat, kwam tot stand in 2008.

2008
Ontstaan BeCommerce Keurmerk

In 2008 ontwikkelde BeCommerce haar eigen vertrouwenskeurmerk, het BeCommerce Keurmerk.

2013
Europese activiteiten: Ecommerce Europe

De VZW groeit uit tot een groot platform voor digitale handel dat deel uitmaakt van de Europese organisatie voor digitale handel, Ecommerce Europe. BeCommerce focust zich op de aanwezigheid, het overleg en de vertegenwoordiging van de digitale sector op nationaal en internationaal niveau.

2023
Fusie BeCommerce en SafeShops.be

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be bouwen al jaren aan een omgeving waarin online aankopen van producten en diensten veilig en betrouwbaar kunnen verlopen, zowel voor de consument, online klant als voor de Belgische webshop. Door hun krachten te verenigen, kan er nog beter beantwoord worden aan de behoeften van alle online handelaren, zowel grote als kleine.


De Raad van Bestuur is zorgvuldig uitgekozen door de deelnemers van de Algemene Ledenvergadering. Enkel directieleden van bedrijven die lid zijn van BeCommerce komen in aanmerking om bestuurslid te worden. 

Van 2011 tot 2018 was Patricia Ceysens Voorzitter van BeCommerce. In 2019 nam Jan Vereecke - als langstzittend lid van de Raad van Bestuur - de fakkel over.  

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Jan Vereecke

Voorzitter van de Raad van Bestuur & Penningmeester van BeCommerce - Managing Partner bij Antwerps Sportpaleis & Tele Ticket Service

Professionele ervaring

Sinds 1985: mede-oprichter en co-producer van  Night of the Proms
Sinds 1986: Managing Partner van Tele Ticket Service
Sinds 1997: Managing Partner van Antwerps Sportpaleis

Jan Vereecke richtte in 1986 Tele Ticket Service op, samen met Jan Van Esbroeck en Stefan Esselens. Tele Ticket Service transformeerde de Belgische ticketing markt van brick-and-mortar (voornamelijk platenzaken) naar call-center diensten en logischerwijs naar een online bedrijf tdoor de opkomst van het internet.

Hij is tevens voorzitter bij de Raad van Bestuur bij BeCommerce & Managing Partner bij het Antwerps Sportpaleis.

Sleutels tot succes

Denk op lange termijn en heb geduld.
Spreek en grijp in als het nodig is.
Benut kansen als ze zich voordoen.

Professionele doelstellingen

De diverse ondernemingen waarbij ik betrokken ben zodanig leiden dat de werknemers er wel bij varen en hun groeikansen garanderen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Erik Cuypers

Group CIO - Maxeda DIY Group


Professionele ervaring

Erik telt meer dan 25 jaar ervaring als CEO, CIO, docent en  board member.  Hij inspireert graag mensen en gelooft sterk in het menselijk kapitaal van organisaties en de hefboomwerking van  empowerment.  Met een sterke zakelijke oriëntatie, is hij altijd op zoek naar manieren om organisaties te verbeteren. Hij richt zich daarbij op de creatie van waarde voor aandeelhouders, klanten en werknemers. Erik toonde al meermaals aan dat hij veranderingen in organisaties van verschillende sectoren kan creëren en beheren. 

Sinds 2015: Group CDO van Maxeda DIY
2013-2015: CIO van JBC
2013: Interim Program Manager van VUB
2008-2011: CIO van Thomas Cook
2007-2008: Head Communications van ING
2002-2007: CIO van Cigna, Vanbreda International/Risk & Benefits
2001-2002: Managing Director van Cronos
1998-2001: CEO van Standaard Uitgeverij
Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Bénédicte Lobelle

CMO Nationale Lote rij

Professionele ervaring

Bénédicte Lobelle is CMO van de Belgische Nationale Loterij. Sinds 2014 werkt zij aan een sterk digitaal ecosysteem in een omnichannel bedrijf met miljoenen klanten. Bénédicte Lobelle draait al jaren mee in de wereld van digitale media en marketing.

Sleutels tot succes

Wees nieuwsgierig en probeer de minder voor de hand liggende dingen te bereiken. Blijf nuchter en doe het gewoon.

Professionele doelstellingen

Bijdragen aan de evolutie van het bedrijf op een duurzame manier.
Streven naar een optimale manier van werken met een toekomstgericht team.
Elk teamlid de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen en persoonlijke doelen die leden nastreven, te incorporeren.

Frederik De Vetter

Regional director - Mediamarkt

Professionele ervaring

Frederik De Vetter is een van de drijvende krachten achter MediaMarkt. Al meer dan zeventien jaar werkt hij voor het bedrijf. In 2005 startte hij als de Store Manager voor een lokale MediaMarkt. Vandaag is De Vetter Regional Director.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Geert Kelchtermans

Director E-Transformation

Professionele ervaring

Na zijn Masteropleidingen in Economie en Internationale Politiek, startte Geert in 2014 zijn carrière bij Belgacom als Product Manager IPTV.

Na een succesvolle lancering van Proximus TV in 2005 kreeg Geert al snel een leidende functie in het IPTV en convergentiedomein als Lead Manager TV. Met de ontwikkeling & lancering van TV Overal in 2010 was Proximus een van de eerste bedrijven om een volledige 3 schermenervaring aan te bieden voor het digitale TV aanbod (op tv, tablet en op het web).

In 2011 vervoegde Geert het marketing team van Proximus en werd hij Head of Marketing Acquisition voor alle residentiële vaste (telefoon, internet & tv) en mobiele producten.

Door de confrontatie met digitale uitdagingen creëerde Proximus mid 2014 een nieuwe afdeling: E-transformation. Geert kreeg in die afdeling de functie Director Digital Transformation & Studio. Het vooropgestelde doel: Proximus verder digitaliseren op de verschillende touchpoints met klanten (vinden, kopen, service, onderhoud, enzovoort) en een unieke customer experience creëren in een omnichannel omgeving.

Sleutels tot succes

"Customer first" denken.
Leer snel, faal snel
.  

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Baudouin Boone

Corporate Secretary - BeCommerce & Legal Counsel - Unigro

Professionele ervaring

Baudouin Boone is Corporate Secretary bij BeCommerce & Corporate Lawyer bij Unigro. Hiervoor zetelde hij ook al als lid van het Legal and Economic Committee bij Comeos en was hijj advocaat bij Electrabel.

Baudouin behaalde een masterdiploma rechten aan de Universiteit van Namen en aan de KU Leuven. Daarnaast heeft hij de postgraduaten Tax Program (Fiscale Hogeschool) en Financieel Management (KUL) op zak.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Hélène Portegies

CEO Yuzzu

Professionele ervaring

Hélène Portegies is CEO van Touring Verzekeringen. Meer dan 20 jaar maakte ze deel uit van de AXA groep. Van haar start als actuaris evolueerde ze naar Pricing en Product Management-functies. In 2009 vervoegde ze Touring Verzekeringen, waar de scope van haar verantwoordelijkheden geleidelijk uitbreidde naar operationele functies zoals Marketing, Sales, Contract Management & Claims. Voor haar benoeming als CEO in 2017, managede ze Operations & IT in de context van het re-platforming project en de transformation journey van Touring Verzekeringen.

Sleutels tot succes

Wees positief en enthousiast.
Niet wachten, maar initiatief nemen en "doen".
Kansen creëren voor anderen.

Professionele doelstellingen

Een klantgerichte organisatie opbouwen. Een inspirerende visie en heldere richting creëren voor mijn gehele team om naartoe te evolueren.

Benny Sintobin

Gift.be

Professionele ervaring

Sinds 1999: Mede-oprichter Gift.be - online webwinkel voor relatiegeschenken.

Sinds 2003: Oprichter Nayan.be - eCommerce dienstverlener.

Sinds 2021: Algemeen directeur van de Nayan Divisie van de Smartphoto Group (SmartphotoGroup.be)


Hij is ook voorzitter van de Raad van Bestuur bij Maksvzw.org in Brussel, en business mentor bij Beyond (PulseFoundation.be )

Maks richt zich op digitale en sociale inclusie van 6 tot 106 jaar, door middel van opleiding, coaching en openbare computerlokalen.    

Pulse is een filantropische organisatie die het ondernemerschap steunt, gesteund door Belgische ondernemersfamilies.

Sleutels tot succes

It can be done. Can’t must be overcome.

Professionele doelstellingen

Ik wil mijn expertise in grensoverschrijdende e-commerce en digitale transformatie ondersteunen en delen met ondernemers die klaar zijn om een bedrijf op te bouwen of op te schalen dat een belangrijke sociale of milieu-impact kan hebben.